-

Tärkeintä on se mitä ei näe

Pohdintoja ajasta

Elämme tunteikasta aikaa. Mars on ravun herkässä merkissä ja neliössä Khironin eli haavoittuneen parantajan kanssa. Marsin ja perääntyvän Cereksen välinen kvinkunssi voi entisestään nostaa turvallisuuteen sekä hoivaan liittyviä tarpeita esille. Cereksen ja Khironin välinen kolmio on eheyttävä ja Uranuksen sekstiili Marsille auttaa parhaimmillaan päästämään irti menneistä haavoista. Kuunnoususolmun ollessa myös ravun merkissä, nousee `rapumaiset` tekijät entistä vahvemmin esille.  Kuu on ravun hallitsema `planeetta` ja edustaa laadultaan vettä. Juuri tänä aamuna on Helsingin sanomissa julkaistu tutkimus: `Theia-planeetta toi veden maapallolle samassa törmäyksessä, jossa Kuu syntyi`. Ohessa linkki siihen;

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006116370.html

Artikkeli herättää varmasti mielipiteitä puolesta ja vastaan. Kuu on maan kiertolainen ja edustaa symboliikaltaan alitajuista yhteyttä, tunteita, turvaa sekä sielua. Se on feminiininen sekä liitetään lapsuuteen, äitisuhteeseen sekä äitiyteen. Siihen liitetään myös tunnereaktiot. Mars on luonteeltaan hyvin erilainen. Se on maskuliininen, toiminnallinen ja mytologiassa sitä vastaa sodanjumala Ares. Perääntyvän Pallaksen ja Marsin neliö voi lisätä tätä `soturivoimaa` hyvässä tai haasteessa. Henkinen soturi ei käytä voimaansa väärin, vaikka muut tekisivätkin niin. Nyt kun ajassa yhdistyy näin monenlaiset ristiriitaiseltakin tuntuvat tunnelmat, saatamme kokea epävarmuutta ja hämmennystä. Parhaimmillaan herkistymme ja löydämme `tunnustelevan ja lempeän` tavan toimia. Viime viikonloppuna ollut Täysikuu ja Vesak eli Buddhan juhla, on ollut laukaiseva tekijä uudenlaisille energioille.

`Kukat kukkivat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden kukintaan. Lehdet putoavat, koska tietyt olosuhteet johtavat niiden putoamiseen. Kukat eivät kuki yksistään, eivätkä lehdet putoa itsestään, väärään vuodenaikaan. Kaikella on aika ilmetä ja aika kadota`. -Buddha

Aurinko on mennyt kaksosten merkkiin. Kaksosten hallitseva planeetta on Merkurius, mikä on tällä hetkellä myös kaksosten merkissä. Merkurius sekä Aurinko ovat oppositiossa perääntyvän Cereksen kanssa. Khironin sekstiilit ja perääntyvän Pallaksen kolmiot Auringolle ja Merkuriukselle ovat hyviä tekijöitä, mitkä auttavat oivaltamaan ja saamaan kipupisteistä paremmin kiinni. Kaksosten ja Merkuriuksen symboliikkaan liitetään `tiedon jakaminen ja vastaanottaminen`.  Ajassa on hyvä tiedostaa normaalia paremmin omat voimavarat tai niiden puute.

Pitkään jatkunut perääntyvien Saturnuksen sekä Pluton yhtymä Kuunlaskusolmulla ja oppositio Kuunnoususolmulle aktivoituu jälleen Junon myötä.  Junon yhtymä Kuunnoususolmulle ravun merkissä aktivoi ihmissuhteet, yhteyden sekä merkityksellisyyden kokemukset vahvasti esille. Saturnuse, Pluto ja Kuunlaskusolmu ovat kauriin merkissä. Olisi hyvä miettiä monia erilaisiakin ihmissuhteita ja niiden merkitystä omassa elämässä.  Kliseiseltä tuntuva lausahdus `toista emme voi muuttaa, voimme muuttaa vain itseämme`, pitää paikkansa. Jos jäämme kiinni toisten tekemiseen, yleensä koemme jäävämme alisteiseksi ja kiinni ongelmiin. Itsensä vapauttamista tilanteista, mitkä eivät enää toimi, on hyvä tiedostaa. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta tiedostaminen on jo yksi iso askel kohti seuraavaa askelta. Neptunuksen positiiviset kulmat kaikille edellä mainituille tuo herkkyyttä, lempeyttä ja toivottavasti myös ymmärrystä mukanaan. Välillä unelmat, mitkä eivät aina edes toteudu, voivat merkitä isoa askelta toisiin unelmiin, mitkä taas ottavat kantaakseen. Joskus elämä mahdollistaa asioita, mitä emme edes olisi osanneet toivoa tai kuvitella.

Kaunista viikonloppua kaikille!

`Minä olen syntynyt haaveista, toteutuneista ja toteuttamattomista.` –Lady Ostapeck (Alma Kaukinen)

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén