-

Sisäisen leijonan herääminen

Pohdintoja ajasta

Aurinko lähestyy Kuunnoususolmua näiden ollessa ravun merkissä. Aurinko `valaisee` sen mihin osuu. Takana on tiistaina 2.7. ollut Auringonpimennys, minkä vaikutus tuntuu vielä pitkään. Perääntyvän Saturnuksen oppositio edellä mainituille saattaa tuntua hidasteelta, mistä on vaikea päästä eteenpäin. Aikaan liittyy paljon toiveita paremmasta. Samaan aikaan saattaa korostua pelot ja tämän hetken ongelmat voivat näyttäytyä normaalia suuremmilta. Se että näemme mitä ongelmia on, tarkoittaa pikemminkin että on myös helpompi alkaa hahmottaa vastauksia.

Mielikuvana voisi käyttää autoa mikä olisi takarenkaistaan upottavassa maassa, eikä yrityksistä huolimatta lähde liikkeelle. Perääntyvän Neptunuksen positiivisten kulmien myötä tunnistaisimme lähellä olevat `kauniit maisemat`, minne olisimme olleet menossa. `Tässä sitä ollaan, vaikka lähellä olisi kaikki mitä toivoa saattaa. Kaikki voisi olla toisin`. Neptunuksen alitajuinen puoli on kuin `näkymätön kartta, mikä ohjaa perille`. Se on vain hyvin erilainen kuin rationaalinen mielemme. Välillä `positiivinen luovuttaminen` tukee mahdollisuutta kuulla alitajunnan viestejä paremmin. Jos päätämme ratkaisut tai vastaukset etukäteen, emme anna tilaa millekään muulle, emmekä silti välttämättä saavuta määriteltyjä tavoitteita. Joskus yllättävät tekijät antavat enemmän vastauksia kuin mitä osaisimme edes odottaa. 

Pallaksen neliöt Auringolle, Saturnukselle sekä Kuunsolmuille herättää `tiedollisen ja taidollisen sisäisen soturimme` henkiin. Jupiterin kvinkunssin myötä saatamme huomaamatta suorittaa lomaa tai kesää niin että siitä muodostuukin paineita. Joskus se että keskitymme ensin tarkkailemaan ja ajattelemaan toiminnan sijaan, tuo enemmän tulosta kuin säntäily suuntaan jos toiseen. Ehkä nyt on aika hengähtää ja laskea hartiat alas. Yllättävät oivallukset riippumaton lomassa voivat olla hyvin merkittäviä.

`Koirat tulevat, kun niitä huutaa. Kissat vastaanottavat viestin ja palaavat myöhemmin asiaan.`-Mary Bly

Mars, Merkurius ja Juno ovat yhtymässä leijonan tulimerkissä. Siinä missä Mars on toiminnallinen, Merkurius liitetään kommunikointiin sekä ajatteluun. Juno taas `korkeamman yhteyden` asteroidi.  Uranus sekä Vesta ovat yhtymässä ja neliössä kaikkiin edellä mainittuihin. Uranus on toisinajattelija ja villihevonen, joka tarvitsee tilansa tehdä tavallaan. Vesta on tulenkantaja jonka soihdussa palaa omistautumisen liekki. Marsin, Merkuriuksen sekä Junon positiiviset kolmiot Khironille sekä perääntyvälle Cerekselle muodostavat kultaisen tulikolmion. Tämä on parhaimmillaan kuin balsamia haavoille. Kommunikoinnin sekä fyysisen jaksamisen kanssa kannattaa olla tietoinen. Joskus tuli voi olla tuhoavaa, joskus taas lämmittävää. Kuvitellaan savannilla auringossa nukkuvaa leijonaa. Miettisin kaksi kertaa ennen kuin menisin herättelemään sitä.  Samainen leijona voisi taas olla syli avoinna, jos vaikkapa pennut kiepsahtaisivat kylkeen kiinni.

Aika vaatii tunnustelua. Parhaimmillaan tässä on eheyttävää voimaa, missä voimme ladata akkumme. Silti ärsykkeet voivat salaman nopeasti `räjäyttää pankin`, jos levolle ei ole tarpeeksi tilaa. Merkuriuksen ollessa katvealueella ennen perääntymistään kiireen tunne voi lisääntyä. Aivan kuin tulisi tehdä kaikkia valmiiksi vielä kun ehtii. Tämä ei tietenkään mene näin. Meidän tulee ottaa mahdollisuuksien mukaan enemmän aikaa ja tilaa tekemiselle sekä olemiselle. Aika voi tuntua ristiriitaiselta ja että se `menee niin nopeasti ohi, siinä missä me itse kuljemme hitaammalla`. Tämä on aikalailla sidoksissa odotuksiimme ja `tehtävälistaan`, eikä sen tarvitse olla niin.

Venus on mennyt ravun merkkiin. Vaikka neliöt Khironin suhteen voivat tuntua kipeiltäkin, Uranuksen sekstiilin myötä kivut voivat myös alkaa vapautumaan. Tämä tukee haavoittuneen parantajan eheyttävää puolta. Ajassa on paljon mahdollisesti ristiriitaiselta tuntuvia tekijöitä, mutta se ei tarkoita ettemmekö voisi kaiken sen keskellä myös rentoutua ja nauttia tästä `sekametelisopasta`.

Leijona nukkuu, leijona nukkuu kesäpesässänsä. Ei ole varaa kellään, näin sitä leikitellään. Leijona nukkuu, leijona nukkuu, eipäs nukukaan.

Kaunista alkanutta heinäkuuta kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén