-

Sinun Valentinesi

Pohdintoja ajasta

Jo muinaiset roomalaiset viettivät Valentinen päivää. Lupercalia oli juhla, jota vietettiin susimaisen Lupercus-jumalan kunniaksi. Alkujaan juhla oli puhdistusrituaali, mutta myöhemmin siihen liitettiin myös hedelmällisyysrituaalin piirteitä. Katolinen kirkko otti juhlapäivän itselleen ja muutti nimen Pyhän Valentinuksen päiväksi, Valentinus nimisen marttyyrin mukaan. Keisari Cladius II oli sitä mieltä ettei nuoret miehet saaneet solmia avioliittoa, koska naimattomat miehet olivat parempia sotilaita. Piispa Valentinus rikkoi tämän kaavan vihkimällä pareja salaa. Kun hän jäi kiinni ja joutui vankilaan, hän rakastui vartijan tyttäreen. Valentinus mestattiin 14.2.269. Hän kirjoitti vartijan tyttärelle viimeisen kirjeensä päättäen sen sanoin; sinun Valentinesi. Vankeusaikana vaimot, jotka hän oli vihkinyt, toivat hänelle lahjoja vankilaan. Tästä on lähtenyt tämän rakastavaisten suojeluspyhimyksen lahjanantoperinne. Valentinen päivä on siis ystävän päivän lisäksi rakastavaisten päivä.

Sunnuntaina 10.2. Merkurius siirtyy vesimiehestä kalojen merkkiin. Merkuriuksen ja Vestan yhtymä on tarkimmillaan juuri 14.2. Valentinen päivänä. Merkurius on kommunikoinnin ja viestinnän sanansaattaja ja Vesta on sydämestä omistautumisen, rakkauden ja valonkantajan asteroidi. Päivässä on kaunista symboliikkaa. Merkuriuksen ja Vestan yhtymä tuntuu jo ennen kyseistä päivää ja jatkuu viikon edetessäkin. Tarkasta yhtymästä erkaantuessaan Merkurius lähenee Neptunusta, minkä ihan tarkka yhtymä on vasta seuraavalla viikolla. Neptunus lisää tähän teemaan hellyyden ja herkkyyden tunteet, mutta kommunikoinnissa saattaa olla riskinä ylioptimistiset lupaukset ja toiveet. Neptunus on kalojen hallitsema planeetta ja Merkurius sekä Vesta kalojen merkissä lisää tätä `vedenomaista` tunnelmaa. Oheisen linkin https://www.astro.fi/blog/19839/sisainen-tietajamme?utm_source=email&utm_medium=blog-19839-sisainen-tietajamme&utm_content=blog_button kautta, voit lukea lisää ajallisesti Merkuriuksesta sekä ajassa siihen liittyvistä asteroideista.

`Lentokone on paljastanut meille maan todelliset kasvot.`-Antoide de saint-Exupéry

Keskiviikkona 13.2. on Uranuksen sekä Marsin tarkka yhtymä oinaan loppuasteissa. Torstaina 14.2. Mars siirtyy härän maamerkkiin tulisista oinaan tunnelmista. Tämä muuttaa energioita maadoittavalla sekä rauhoittavalla tavalla. Kuunsolmut sekä Pluto ovat neliössä Uranukseen sekä Marsiin ja kun mukaan ottaa Pallas Asteroidin, tästä muodostuu Suuri-Risti kuvio. Kun Mars on oinaan merkissä, tämä vahvistaa impulsiivisuutta sekä alkukantaista ja dynaamista voimaa. Saatamme toimia nopeammin kuin edes tajuamme. Jos ensin menemme sata lasissa, on luonnollista että sen jälkeen olemme nolla lasissa. Marsin siirryttyä härän merkkiin, nämä äärienergiat alkavat tasapainottua. Nyt on hyvä tunnistaa elämänvarrella toistuvia kaavoja sekä toimintamalleja, mihin saatamme huomaamattamme tottua. Laitan tähän mukaan tunnelukkotestin, mistä pidän erittäin paljon. http://www.tunnelukkosi.fi/testi.php Suosittelen myös tutustumaan Kimmo Takasen kirjoihin.

Viikon vaihtuessa 17.-18.2. välisenä yönä Khiron siirtyy oinaan merkkiin ja samoihin aikoihin on myös Venuksen sekä Saturnuksen tarkka yhtymä kauriin merkissä. Nyt tällä viikolla Venuksen lähestyessä Saturnusta saatamme kokea kuinka `ryhtimme suoristuu`. Saturnus on kauriin hallitseva planeetta ja tätä kautta ajallisesti tuplavahvana. Neptunuksen sekstiili sekä Venukselle että Satunukselle pehmentää näiden `kovuutta`. Saturnus on kurinalainen ja omalla tavallaan `tiukka opettaja`, mutta yhtäaikaisesti tuloksellinen. Se näyttää keskeneräiset pisteet, mitä emme ole kohdanneet tai mitkä vaativat tarkistusta. Itse arvostan ja kunnioitan tämän jopa `vakavaa` tunnelmaa, koska sen ei ole tarkoitus olla meitä vastaan, vaan puolellamme. Kuunlaskusolmu on myös kauriin merkissä Pluton ollessa laskusolmulla mukana. Alamme valmistautua vaiheeseen, missä `laskusolmu eli menneisyyden piste` aktivoituu Pluton lisäksi myös Venuksen suhteen. Tästä lisää seuraavan viikon teksteissä, missä pääsemme myös Täydenkuun tunnelmiin. Lempeää, kaunista ja rakkaudellista viikkoa kaikille!

`Jokainen on nero, mutta jos tuomitset kalan sen kiipeilytaitojen vuoksi, se tuntee koko elämänsä itsensä tyhmäksi.`-Albert Einstein