-

Siinäkö sen salaisuus?

Pohdintoja ajasta

`Ehkä jonkin asian rakastaminen on ainoa lähtökohta, josta pääsee ottamaan elämänsä omakseen.`-Alice Koller

Maanantaina 21.1. klo 7:15 on Täysikuu leijonan merkissä ja täydellinen Kuunpimennys. Tämä on sen verran vahva ajallinen tekijä, että olemme tunteneet sen vaikutuksen vähintäänkin viikon etukäteen, kuten myös tästä eteenpäin. Pimennys on sisäisen voiman valjastamisen `kulta-aikaa`. Alitajunnan portit ovat avoimina ja näin voimme kohdata itsessämme olevia vahvuuksia sekä keskeneräisyyksiä lempeällä sekä rehellisellä tavalla. En lähtisi johdattelemaan, lietsomaan tai penkomaan minkäänlaisia energioita tai odotuksia, `ainoastaan` rauhoitan ympäristön kaikelta ylimääräiseltä ja näin katson mitä tätä kautta nousee esille, jos on noustakseen. Yksinkertaisuudessa sen voima. Alitajuntamme pitää sisällään enemmän kuin mitä voimme koskaan päivätietoisuudessa edes ymmärtää. Sitä kaikkea ei ole tarkoituskaan ymmärtää. Jos vaikeat tunteet puskevat pintaan, saattaa olla että sisältämme purkautuu hallitsemattomia ja turhauttavia kokemuksia, tunteita tai vaikkapa muistoja, mitkä ovat limittäin ja lomittain samassa `kasassa`. Tällöin antaisin tämmöisen `ukkospilven` tulla ja mennä. Siihen keskittyminen voisi vain sekoittaa enemmän ja viedä muutosvoiman toisaalle. Jos taas pieleen tulee yksittäisiä kokemuksia tai tunteita, niin että `lankakerän` langanpätkä on näkyvissä, tilanne voi olla toinen. Silloin saattaa olla hyvä että kuuntelemme tämän viestin ja katsomme miten toimimme sen suhteen. Joskus tunteikkaana aikana saatamme `haastaa` muita ihmisiä kokemuksiimme mukaan. Tarkoitan tällä vaikkapa `syyllisten tai syyttömien` etsimisen tai kokemusten jakamisen muiden kanssa, niin että olemme määritelleet jo lopputuloksen. Silloin saatamme olettaa että meidän totuutemme on muidenkin totuus. Siksi mahdollisten heräävien asioiden rauhassa katsominen, antaa niille tilaa tulla semmoisenaan, ilman että mielemme tekee siitä tarinaa. Se saattaa tapahtua niin helposti ja huomaamatta.

Suurin osa (ellei kaikki) parhaimmat päätökset ja ratkaisut tulevat alitajunnastamme käsin. Meillä on kokemusta siitä, kuinka jotkut ongelmat ratkeavat nukkumisemme aikana. Aamulla tiedämme mitä tehdä tai ratkaisun avaimet ovat tavalla tai toisella kirkkaammat. Toki täysin toisenlaisiakin aamuja on. Jos yritämme pakottaa tietoisuutta toimimaan, lyömme mielen ja tietoisuuden väliset ovet kiinni. Tietoisuus toimii, mutta emme pysty kuuntelemaan sen viestejä. Ratkaisukeskeisyys ei tarkoita että meidän täytyy samoin tein löytää vastauksia, vaan että alamme hahmottamaan erilaisia polkuja ja katsomaan, mikä tai mitkä niistä kutsuvat omaan tahtiin luokseen. Ihmisen järki on kaksiteräinen miekka. Sillä tehdään paljon hyvää, mutta samoin sen tuhoava voima voi olla vaarallista. Jos ajattelisimme mielemme olevan auto, meillä on vastuu sen ohjaamisesta. Vastuullisuus kasvattaa henkisiä lihaksiamme. Se lisää onnistumistunnetta, minkä avulla voimme kasvattaa lisää rakentavia rakenteita.

Maanantaina 21.1. Aurinko siirtyy vesimiehen merkkiin. Aurinko, Merkurius sekä Pluto ovat Kuunlaskusolmulla, sen ollessa kauriin merkissä. Merkurius on tässä tilanteessa sisäisen ja henkisen `kommunikoinnin` merkkipaalu. Meillä on mahdollisuus saada alitajuisesta `puhelin yhteys` päivätietoisuuteen. Laskusolmulla on menneisyyden kokemuksemme sekä voimavaramme. Auringon `valaistessa` tätä, meillä on mahdollisuus nähdä meissä olevia voimia, mitä olemme saattaneet unohtaa matkan varrella. Kun oppositiossa eli vastapäätä on Täysikuu sekä Kuunnoususolmu, voimme tankata tätä voimaa `käyttöpääomaksi` tulevaan. Uranuksen sekä Pallas Athenen oppositio sekä neliöt edellä mainituille on sitten sitä vapauttamisen ja yksinkertaistamisen puhdistavaa tuulahdusta. Kun karavaani kulkee, ei siinä kanneta mukana koko elämän maallista kirjoa. Jos yrittäisimme, karavaani jäisi niille sijoilleen. Khiron ja Ceres ovat kolmiossa keskenään. Siinä missä Khiron on haavoittunut parantaja, Ceres on hoivaava ja ruokkiva `äiti hahmo`. Nämä ovat kolmiossa Kuunsolmuihin, Aurinkoon, Merkuriukseen sekä Täysikuuhun. Parhaimmillaan tämä on `haavoja parantavaa aikaa`.

`Se, mitä teet tänään, voi parantaa kaikkia huomisiasi.`-Ralph Marston

Itsetuntemuksessa on kyse monista asioista. Tätä aikaa ajatellen voisi nostaa muutaman tekijän esille. Tiedätkö sinä mitä sinä haluat? Onko sinulla semmoisia asioita, mitkä saavat `sielusi soimaan`? Mihin ne liittyvät? Miten voisit saada niitä lisää? Kuinka tärkeitä ne ovat sinulle? Oletko valmis tekemään niille tilaa lisää? Miten? Laitatko jotain muuta sivummalle? Mikä on arvomaailmasi? Vastaako tämä sitä? Mitä ajattelet itsestäsi? Miten suhtaudut itseesi? Entä muihin ihmisiin? Maailmaan? Mikä motivoi sinua? Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tarkoitus on herättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Jos piirtäisimme `kartan`, niin kysymykset alkaisivat avata reittejä sitä määränpäätä kohti, minne olemme menossa. Ei aina tarvitse tietää tai miettiä isoja kysymyksiä, mutta silloin kun koemme että tarvitsemme muutosta, on toivottavaa hahmottaa mitä tarvitsemme siihen ja miten voimme mennä askel kerrallaan sitä kohti. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä.

Venus ja Jupiter ovat yhtymässä jousimiehen merkissä ja kolmiossa Marsiin oinaan merkissä. Tässä sitä riittää palavaa intohimoa kerrakseen! Neptunuksen neliö Venukselle voi tuoda sumuiset tunnelmat mukanaan. Pilvilinnoihin haihtuminen voi tapahtua nopeammin kuin huomaammekaan. Tätä voi käyttää myös tietoisesti lataavana energiana. Jos kuvittelemme rentoutusharjoituksen, missä ajattelemme eheytyvämme, käytämme tätä rakentavana voimana. Jos taas haaveilemme väärällä tavalla tai lietsomme melankolisia tunnelmia, se saattaa tuntua matalapaineelta. Eron huomaa nopeasti jo ihan fyysisessä kehossakin. Saturnuksen neliö Marsille pitää on kuin ankkuri, jottemme lähde liian kaukaisille vesille. Silläkin on merkityksensä, vaikka se voi joskus tuntuakin `kurinpalautukselta`. Torstaina 24.1. Merkurius siirtyy vesimiehen merkkiin sekä perjantaina 25.1. Ceres jousimiehen merkkiin. Tällä hetkellä kaikki planeetat ovat etenevässä liikkeessä. Kaikki muuttuu, sekunti toisensa jälkeen luonto elää ja muuntuu luonnollisesti ja omalla painollaan. Siinäkö sen salaisuus?