-

Se kaikki viisaus on jo meissä

Pohdintoja ajasta

Viikonlopun tunnelmia värittää pitkäaikaisen Kuunsolmujen, Saturnuksen sekä Pluton aktivoituminen Marsin sekä Merkuriuksen myötä. Mars ja Merkurius ovat Kuunnoususolmulla ravun vesimerkissä. Siinä missä Mars aktivoi muutoksen, Merkurius auttaa tiedostamaan. Oppositiossa Kuunlaskusolmulla on perääntyvät Saturnus sekä Pluto kauriin maamerkissä. Mielikuvaharjoitusta käyttäen voit ajatella kaksi vastakkain olevaa pistettä.

Toisella puolella on `tulevaisuus` eli Kuunnoususolmu.

Tähän pisteeseen voit ajatella kaksi lisätekijää. Toinen on Mars toiminnallisena sekä maskuliinisena planeettana ja toinen Merkurius tiedon, ajattelun sekä oivaltamisen planeettana. Nämä kaikki kolme muodostavat yhden kokonaisuuden. Jos piirrät tämän paperille, voit kirjoittaa tulevaisuuden puolelle neuvoja `tulevaisuuden itseltäsi`. Ajattele itsesi vaikka 100-vuotiaana ja koeta keskittyä, kuinka `tulevaisuuden sinä` neuvoisi tämänhetkistä sinua. Voit ajatella sinne myös asioita, mitä toivot tulevaisuudelta ja koet merkityksellisiksi. Missä asioissa haluat kehittyä? Mitä kohti kasvaa? Voit myös halutessasi `laajentaa vuosirenkaita` ja lisätä hieman etäämmälle `tulevat sukupolvet sekä tulevat elämät`.

Toisella puolella oppositiossa on `menneisyys` eli Kuunlaskusolmu.

Tähän toiseen pisteeseen tulee myös kaksi lisätekijää. Toinen on Saturnus eli rakenteet, auktoriteetit sekä `talon` perusta. Toinen on Pluto, mikä edustaa transformaation ja intensiivisyyden lisäksi muutosvoimaa sekä valtaa. Kun Saturnus sekä Pluto perääntyvät, voimme ajatella tätä kertausharjoituksena. Aivan kuin `katsoisimme taaksepäin` ja kertaamme keskeneräisiä teemoja matkan varrelta. Sekä Saturnus ja Pluto samoin kuin Kuunsolmut ovat karmallisia tekijöitä. Tässä pisteessä on jo koetut asiat. Vaikka siellä on myös haasteita, siellä on myös kaikki ne kokemukset ja voimavarat, mitä on jo kertynyt matkan varrella. Halutessasi voit kirjoittaa menneisyyden puolelle neuvoja, mitä olisit neuvonut lapsena `tämän hetken sinulle`. Tähän voi lisätä myös menneet sukupolvet. Samalla tavoin voit miettiä jonkin sinulle merkityksellisen sukulaisen tai suvun `kantaäidin tai kantaisän` neuvoja. Henkistä perintöä suurempaa perintöä ei voi olla. Lapset seuraavat kuinka me elämme ja toimimme. Kenenkään elämä ei ole mutkatonta eikä ongelmatonta, mutta voimme näyttää kuinka selviämme kaiken sen keskellä. Ajattelen tulevilla sukupolvilla muutakin kuin biologisia lapsia. Ajattelen sen myös `sielun perheen` jatkumona. Ne ihmiset, jotka koet elämässäsi merkityksellisiksi.

Nyt kun katsot näitä kahta vastakkain olevaa pistettä, voit kuvitella niiden väliin sillan.

Tämän jälkeen voit piirtää toiselle sivulle pisteen, missä on Neptunus. Neptunus on herkkyyden, luovuuden sekä lempeyden planeetta. Neptunuksen kolmiot Kuunnoususolmulle, Marsille sekä Merkuriukselle sekä sekstiilit Kuunlaskusolmulle, Saturnukselle ja Plutolle. Tämä on erittäin toivottava lempeä ja rentouttava tuulahdus. Voit halutessasi kirjoittaa tai piirtää tämän pisteen kohdalle tekijöitä, mitä alitajunnastasi nousee. Unet ja alitajunta auttavat saamaan `pinnan alla` olevista teemoista kiinni. Niihin kannattaa keskittyä ja kuunnella niiden sanomaa. Joskus symboliikka saattaa olla omituista tai pelottavaakin, mutta avaamalla sitä enemmän niistä alkaa saada enemmän kiinni. Tässä on mahdollisuuksia ja avaimia, mitkä voivat vaikuttaa enemmän kuin uskommekaan. Se ei tarkoita että muutokset tapahtuvat välttämättä hetkessä, mutta se mitä alitajuntamme jatko työstää ohjaa meitä taas eteenpäin. On myös mahdollista että tunnistat ja tiedostat joitain tekijöitä niin vahvasti, että sisimmässäsi olet jo valmis muutoksiin samoin tein.

Perääntyvän Jupiterin kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Kuunnoususolmulle, Marsille sekä Merkuriukselle pitää sisällään varoituksen sanan.

Tämä saattaa aiheuttaa painetta vauhdittaa ratkaisuja, jotta pääsisimme eteenpäin. Niitä ei voi vauhdittaa. Tarvitsemme kaikki ne kärsimättömältä ja turhauttavalta tuntuvat hetket. Nämä ärsyttävät `välitilat` ovat ratkaisevia kokonaisuuden kannalta. Ilman niiden `läpi kulkemista`, emme pääse eteenpäin. Samalla tavoin kuin olisimme jo laittaneet ruoka-aineet kattilaan ja odottaisimme että keitto valmistuu. Vaikka kuinka kävelisimme nälkäisinä ympyrää tai tekisimme mitä, ruoka ei kypsy sen nopeampaa. Kaikella on aikansa. Jos laitat paperille jälleen toiselle sivulle pisteen, mikä edustaa Jupiteria, voit kirjoittaa tähän ärsykkeitä, turhautumia ja tunnelmia. Sen jälkeen voit muistella asioita, mitä olet joskus odottanut ja ne ovat olleet odottamisen arvoisia. Onko sinulla ollut jokin matka, mikä on ollut merkittävä? Oletko säästänyt jotain tärkeää asiaa varten ja sitten saanut sen? Oletko käynyt läpi haasteellisia jaksoja ja selvinnyt niistä? Työpäivän jälkeen olet päässyt saunaan rentoutumaan?

Kuunlaskusolmun, Saturnuksen sekä Pluton ja Auringon välinen kvinkunssi tuo tähän soppaan myös oman lisänsä.

Voit lisätä paperiin sivulle edellisen kaltaisen pisteen, mihin voit ajatella hieman vastaavanlaisia `ärsykkeitä`. Aurinko `valaisee` osuessaan hyvin kirkkaasti. Nurkissa olevat pölyt näkyvät selkeämmin. Ehkäpä tätä voisikin ajatella rauhoittavana puolena. Aina on keskeneräisiä asioita. Aina tulee uusia. Ehkä joskus vähemmän on enemmän.Tähän osioon paperia voisit kirjoittaa mitä odotat itseltäsi. Mitä koet että sinulta odotetaan. Onko edes toivottavaa tai mahdollista suoriutua niistä kaikesta? Entäs onko asioita, mitä tekemällä olosi helpottuu ja tällöin olisi hyvä tehdä se pois alta? Miten lajittelet nämä asiat? Miten suhtaudut itseesi ja kuinka paljon vaadit itseltäsi?

Nyt sinulla on edessäsi paperi, mistä voit muokata itsesi näköisen.

Voit lisätä, poistaa, piirtää, värittää siihen lisää asioita tai heittää sen pois. Tarkoitus on että pysähdyt `kesken elämän` katsomaan elämääsi monesta perspektiivistä. Haasteita on, eikä niitä tule kieltää, mutta välillä tämmöisen menetelmän avulla voimme löytää ratkaisuja, mitä emme muuten olisi ehkä hahmottaneet. Ne asiat mitä emme voi muuttaa, eivät pois sulje ettei aina olisi asioita, mihin voimme vaikuttaa. Se voi olla vaikkapa oivallus, kuinka tarvitsemme lepoa enemmän kuin olemme osanneet ajatellakaan. Näitä ei tule ajatella liian isoissa mittasuhteissa, koska muuten ne jäävät `lottovoiton odottelun kaltaisiksi`.

Auringon ja Neptunuksen neliön myötä saatamme kokea väsymystä ja ettemme vain saa aikaiseksi sitä mitä olemme itseltämme odottaneet. Kun mukaan ottaa perääntyvän Jupiterin opposition Auringolle ja neliön Neptunukselle, tästä muodostuu T-risti kuvio. Aurinko on kaksosten merkissä. Aina ei ole toivottavaa jaksaakaan. Välillä voimme saada hyvän olon jo siitä että osaamme olla itsellemme armollisia. Voiko olla että olisikin jotain rentouttavaa tekemistä tai olemista, mitä voisimme tehdä `tehtävälistan` sijaan.

Khironin sekstiili Venukselle, Venuksen ollessa kaksosten uusiutuvassa ilmamerkissä, on helpottava ja `hengittävä` tekijä. Tämä on sopiva ristiriita Venuksen ollessa oppositiossa perääntyvän Cereksen kanssa. Saatamme kyseenalaistaa hoivaviettiin ja tarpeisiin liittyviä kysymyksiä. Pallaksen kolmion myötä feminiininen `tiedon ja taidon luova soturi energia` vahvistuu. Meissä kaikissa on sekä feminiininen että maskuliininen puoli. Aina kun ajassa nämä ovat vahvasti esille, on hyvä miettiä niiden välistä tasapainoa. Tämä heijastuu myös ihmissuhteisiin.  Marsin aktivoidessa Kuunnoususolmu, myös maskuliinisuus on tapetilla. Maanantaina on Täysikuu jousimiehen tulimerkissä. Tämä vaikuttaa tunteisiin jo viikonlopun aikana. Siis, ennen kuin teemme isoja päätöksiä tai tekoja, voi olla hyvä että istumme kirjoittamaan ja hahmottamaan paperille elämämme suuntaviivoja. Tätä kautta voimme jäsentää kokonaisuuksia paremmin. Oivaltavaa viikonloppua kaikille!

"Luojan ohjeet on kirjoitettu meidän sydämiimme ja ajatuksiimme, luonnon pyhiin kirjoituksiin, jotka jokainen osaa lukea itselleen - päivittäin pieniin luonnonilmiöihin, ruohoon ja puihin, kaikkeen kasvavaan, tuuleen ja ukkoseen ja sateeseen, meriin, järviin ja jokiin, vuoriin, kallioihin ja hiekkaan, auringon valtavaan voimaan, Isoäiti Kuun lumoukseen, tähtien salaisuuksiin. Kaikki nämä henkiset olennot ovat meidän oppaitamme. Myös meillä on sisimmässämme henkisiä olentoja, ja ne voivat opettaa meille jotain sydäntemme viisaudesta. Luoja on antanut meidän sydämiimme tiedon kauneudesta ja rakkaudesta, ilosta ja rauhasta, jotta ne opettaisivat meitä ja johdattaisivat meitä elämän todelliselle polulle." - Akwesasne

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén