-

Muuttuvan maailman muuttuvat tunnelmat

Pohdintoja ajasta

`Kun virtaava vesi kokee tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikku hiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen. Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi.`-I.Ching

Auringon sekä Pluton ja Merkuriuksen sekä Saturnuksen yhtymät kauriin merkissä värittävät alkavan viikon tunnelmaa. Myös Kuunlaskusolmu on kauriin merkissä, mitä kohden Aurinko jatkaa etenemistään. Kuunlaskusolmu on `menneisyyden` piste ja Auringon `valaistessa` sitä, voimme huomata mitä kaikkea olemme jättäneet taaksemme. Tämä pohjustaa ensi viikolla maanantaina 21.1. olevaa Täysikuuta ja täydellistä Kuunpimennystä. Täydestäkuusta sekä pimennyksestä enemmän seuraavassa päivityksessä. Saturnus on kauriin hallitseva planeetta, joten meillä on tässä ajassa moninkertainen mahdollisuus käsitellä itsessämme herääviä teemoja. Saturnus edustaa maa-elementtiä ja on laadultaan johtava sekä feminiininen. Saturnus ja kaurispainotteisuus edustavat vastuuta, sisäistä voimaa, kurinalaisuutta, kunnianhimoa sekä ahkeruutta. Ajattelen että kaikissa merkeissä on kolikon kaksi puolta. Jos toisella puolella on vaikkapa vastuu, toisella puolella on vastuuttomuus. Samoin voisi olla vaikkapa rajat ja rajattomuus. Me kaikki käymme elämässämme läpi alati muuttuvia tunteita ja tiloja, mitkä etsivät tasapaino pisteitään. Mikään ei lopulta ole pysyvää. Vaikka esimerkiksi tuuli on elämän perusvoima, se ei pysy paikoillaan tai jää aloilleen. Maa voi tuntua pysyvämmältä, mutta pitkässä juoksussa sekin elää ja muuntuu.

Menneisyydessä meillä kaikilla on sekä positiivisia että haasteellisia asioita. Myös haasteista on voinut tulla positiivisia tuloksia, kun katsoo elämän laajempia `vuosirenkaita` taaksepäin. Rajattomuutta voisi olla se, että kaikki koettu on ollut hyvää tai huonoa eli sumentaisimme kokemuksiamme hahmottomiksi kokonaisuuksiksi. Rajallisuutta voisi taas kuvata se, että yrittäisimme käsitellä menneitä teemoja niin vahvasti, että jäisimme niihin kiinni. Jos menneisyydessä on niin kipeitä asioita, että niistä on vaikea päästä eteenpäin, on hyvä tunnistaa se ja kohdata niitä vaikkapa terapeutin kanssa. Jos taas ne nousevat esiin kevyemmin, voimme muistaa miten toimimme silloin, miten koimme tilanteen ja kuinka se eteni tai ratkesi. Moni asia ei ole meidän itsemme käsissä eli joskus on hyvä todeta, että osa haasteista on semmoisia, mitä joudumme käymään läpi itseksemme tai terapeutin kanssa. Tämä luo itsenäisyyttä ja voimaantumista. Menneisyydessä on paljon myös voimavaroja sekä toimivia rakenteita. Voimme parhaimmillaan sitä kautta löytää uudelleen unohtuneita puolia itsestämme sekä vahvuuksia. Mennyt on mennyttä eikä tarkoitus ole jäädä sinne. Tulevaisuus on edessä ja vaikka visiot tulevaisuudesta ovat tärkeitä, emme voi elää vielä sielläkään. Koska Kuunsolmut ovat ajallisesti vahvasti esillä ja Kuunpimennys vahvistaa niitä entisestään, on hyvä antaa näiden `menneisyyden ja tulevaisuuden` pisteiden tuoda sanomansa tietoisuuteen.

Merkuriuksen loitontuessa Saturnuksesta se lähenee Plutoa. Merkuriuksen sekä Pluton tarkka yhtymä on perjantaina 18.1. Siinä missä Saturnus on selkäranka ja tukipilari, haasteessa se voi olla vaativa ja `jarruttava`. Pluton intensiivinen voima ei anna Merkuriukselle minkäänlaista jarrutus mahdollisuutta, vaan tuo kyllä pinnan alla olevat tunteet pintaan. Merkurius on kommunikoinnin lisäksi ajatteluun ja oivaltamiseen liittyvä planeetta. Pluton jopa aggressiivinen yhtymä voi tuoda ajatteluun tai kommunikointiin huutomerkit mukanaan. Liian musta-valkoisen ajattelun suhteen kannattaa olla varovainen. Jonkun toisen totuus voi olla ristiriidassa oman totuutemme kanssa ja tällöin väittely harvoin parantaa asiaa. Tilan ottaminen ja asioiden tarkastelu rauhassa, voi tuoda lisävärejä mukaan ja näin auttaa voimaantumista. Jos laitat silmät kiinni ja ajattelet mielikuvia vain mustavalkoisina, huomaa miltä tämä tuntuu kehossasi. Tämän jälkeen anna värien tulla yksikerrallaan mukaan ja tunnista miltä tämä tuntuu kehossasi. Joskus musta-valkoisuutta tarvitaan, mutta on hyvä tunnistaa siinä olevat riskit.

Nyt sunnuntaina 13.1. on Jupiterin sekä Neptunuksen neliö tarkimmillaan. Paineita tekemisen ja olemisen sekä suunnitelmien että niiden hahmottamisen suhteen on olemassa. Mars ja Venus ovat kolmiossa keskenään ja tarkimmillaan perjantaina 18.1. Venus on jousimiehen merkissä ja yhtymässä Jupiterin kanssa ja Mars oinaan merkissä. Laajentuminen, arvomaailma ja ihmis-suhteet sekä unelmat ovat pinnalla. Neptunuksen neliö Venukselle voi toki viedä meidät pilvilinnoihin eli on hyvä muistaa pitää jalat maassa. Joskus myös ylioptimisinen tai ylipessimistinen tunnelma kuuluu asiaan. Jälleen se on hyvin pitkälti kiinni siitä mihin keskitymme. Jos elämässä on isoja haasteita meneillään, kannattaa ottaa aikaa siihen että meditoi tai ihan keskittyy mielikuviin, mitkä auttavat voimaan paremmin. Ajallisesti voimme kokea nopeita uupumisia ja energian vähenemisiä, jolloin riski että ne jäävät päälle on olemassa. Saturnuksen neliö Marsille suosii sopivaa hiljentämistä sekä tämän hiljentämisen kautta voimistumista. Päiväunien merkitystä ei kannata väheksyä.

Sitten viimeisenä, muttei vähäisenä Aurinko sekä Kuunsolmut. Kuunnoususolmu on ravussa ja laskusolmu kauriissa. Laskusolmulla on Aurinko sekä Pluto ja viikon edetessä myös Merkurius. Uranus on oppositioissa Pallas Athenen kanssa ja nämä ovat neliössä kaikkiin edellä mainittuihin. Khrion sekä Ceres ovat sekstiilissä Kuunlaskusolmuun sekä siellä oleviin Aurinkoon, Merkuriukseen sekä Plutoon, että yhtäaikaisesti kolmiossa Kuunnoususolmuun. Meillä on normaalia enemmän mahdollisuuksia valjastaa tietoisesti energiaa sekä voimaa käyttöömme, kun vain uskallamme katsoa mitä alitajuntamme meille viestittää. Toisten syyttelyt, eikä itsensäkään syyttely auta ketään, joten siksi ottaisin sopivasti tilaa ympärille ja rauhassa sekä omassa tahdissa katsoisi esille tulevia tunnelmia. Esimerkiksi paperille kirjoittaminen voi selventää ja konkretisoida tätä paremmin. Kun annamme energioiden `virrata`, vaikka välillä hitaasti tai takkuillenkin, se puhdistaa ja alkaa asettua oikeisiin uomiinsa. Muutosta ei voi pakottaa, mutta sen voi antaa tulla ja ottaa vastaan.

`Ajattelen juuri parhaillaan revontulia. Ei voi tietää ovatko ne olemassa, vai näkyvätkö ne vain. Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.`- Tove Jansson, Tuu-tikki, Taikatalvi