-

Mustaa sinisempi taivas

Pohdintoja ajasta

... sinisä mustempi maa. -Juice Leskinen, Yölento

Neptunuksen perääntyvä vaihe on ohi ja energiat pääsevät virtamaan vapaammin.  Neptunus on herkkyyden ja luovuuden planeetta. Se edustaa vesielementtiä. Padot on avattu ja voimme tältä osin huokaista helpotuksesta. Saturnuksen sekstiili Neptunukseen on hyvä tuki. Saturnus edustaa rajoja ja rakenteita. Se auttaa virtaavaa vettä ohjautumaan oikeisiin uomiinsa. 

Merkuriuksen ja Neptunuksen kolmio lisää intuition, ajattelun ja kommunikoinnin välistä yhteyttä. Tämä ei ole aivan niin yksinkertaista. Merkurius on skorpionin vesimerkissä ja vastapäätä oppositiossa on Vesta. Vesta edustaa omistautumista. Jos keskitymme `vääriin asioihin`, voimme huomaamatta uppoutua niihin turhankin tiiviisti. Merkuriuksen positiiviset kulmat Saturnukseen sekä Plutoon lujittavat ja vahvistavat Neptunuksen tuomaa herkkyyttä. On hyvä tunnistaa miten vahvasti ja mihin energiansa kohdistaa. Näin tätä voi tietoisemmin hyödyntää ja ottaa hyvänä työkaluna käyttöön.

Merkurius liitetään myös kaupan käyntiin. Perjantain Black Fridayn juuret lähtevät Philadelphiasta 1950–1960 luvun paikkeilta. Tuolloin tätä kiitospäivän jälkeistä perjantaita alettiin kutsua mustaksi, koska se työllisti poliisia normaalia enemmän. Väri musta liitettiin myös kirjanpitoon. Tämän päivän jälkeen alkuvuoden punaisella merkityt tappiot oli tarkoitus muuttaa mustaksi eli plussan puolelle. Merkurius edustaa kaupankäynnin lisäksi paljon muutakin. Tämän ajan voisi hyödyntää myös `ajatusten suunnan vaihdokseksi`, jos suunta on päässyt harhautumaan.  Emme usein huomaa tai tiedosta mitä ajattelemme. Varsinkin väsyneenä alavireisyys saattaa sumentaa tunnelmia ja huomaamatta voimme tipahtaa sumeampiin syvyyksiin.

Myös Mars on skorpionin merkissä. Viikonlopun aikana Mars on erittäin positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin, Venukseen sekä Cerekseen. Venus ja Ceres ovat kauriin maamerkissä Kuunlaskusolmulla. Maskuliininen ja feminiininen tasapaino, tarpeet, rakkaus sekä arvomaailma ovat tapetilla. Nyt on hyvä katsoa näitä teemoja eri perspektiivien kautta.  Menneisyyden ja tulevaisuuden näkökantojen kautta saatamme ajatella eri tavoin.  `Neuvommeko itseämme` totutulla kaavalla vai voiko olla että se ei palvele enää tämänhetkistä elämäämme?

Aurinko on jousimiehen `optimistisessa` tulimerkissä ja yhtymässä Pallaksen tiedon ja taidon soturi asteroidiin. Tässä riittää seikkailuhenkeä ja taistelutahtoa. Sitä tarvitaan että selviämme talven pimeimmästä ajasta.  Junon sektiilin myötä voimme nähdä eritavoin ihmissuhteissamme korkeamman yhteyden ja rakkauden merkitystä.  Junon neliö Kuunsolmuihin voi muistuttaa menneisyyden ihmissuhde kokemuksista.  Jos se heijastuu tämän hetken suhteisiin, on hyvä vetää rauhassa henkeä. Ajassa on paljon muutoksen voimaa. Se ei aina tarkoita konkreettisia näkyviä asioita, vaan myös kuinka energiamme virtaavat, mitkä ovat voimavaramme ja tunnetilamme.  Ei ole koskaan liian myöhäistä saada ja voimistaa yhteyttä omaan sisäiseen valoon.

`Talven syvyyksissä ymmärsin, että voittamaton kesä asuu sisälläni.`- Albert Camus


Tunnelmallista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin Johanna Vilén

Olen pitämässä Helsingissä tulkintaviikonloppua 7.–8.12. lauantaina sekä sunnuntaina

Jos olet kiinnostunut tulkinnasta, laita sähköpostia osoitteeseen: johanna.vilen(at)hotmail.com
Tulkinnan kesto on 90 minuuttia ja hinta 120€.

Nauhoitan tulkinnan samalla ja laitan sen jälkikäteen sähköpostiin tiedostona.