-

Monta tietä perille

Pohdintoja ajasta

Torstaina 14.2. on ollut Merkuriuksen ja Vestan tarkka yhtymä kalojen merkissä. Tiistaina 19.2. taas on Merkuriuksen ja Neptunuksen tarkka yhtymä. Merkurius on kommunikoinnin, tiedon ja oivaltamisen planeetta.  Kalojen merkissä ollessaan sen energia voi soljua valtoimenaan. Ratkaisut saattavat löytää oikeat uomansa ja voimme päästä syvempään tiedostamisen tasoon kiinni. Saturnuksen sekä Venuksen yhtymä kauriin merkissä on sekstiilissä Merkuriukseen, Vestaan ja Neptunukseen. Mahdollisuus luoda luovuudesta käsin toimivia rakenteita on ajallisesti mahdollista. Mutta samaisissa tekijöissä on luonnollisesti haasteensakin. Neptunus kalojen hallitsemana planeettana saattaa olla rajaton. Kun siihen ottaa mukaan Vestan, omistautumisen asteroidin, saatamme huomaamattamme omistautua asioihin, mitkä eivät tuekaan meidän jaksamistamme. Tässä vaiheessa Saturnuksen rajat tulevat tarpeeseen. Jos ajattelemme että meillä olisi vaikkapa `säkillinen energiaa`.  Miten sen käyttäisimme. Keskittämällä sen johonkin asiaan, se saattaa olla jostain muusta pois. Usein yllätymme kun energiamme tai aikamme ei riitäkään kaikkeen, mihin olemme odottaneet niiden riittävän. Tässä elettävässä ajassa jäämme vielä nopeammin kiinni kuinka tämä taito on hallussa ja onko se. Viikonlopun vaihtuessa alkaa vahvistua myös Pluton sekstiili Merkuriukselle. Voimaantumisen kannalta tämä on erittäin hyvä asia.

Tarvitsemme yllättävän paljon `tyhjää tilaa ja aikaa` tekojen ympärille. Usein puhumme kuinka kaipaisimme lisää tunteja vuorokauteen tai aikaa vain olla ja levätä. Sitten kun meillä on sitä aikaa, emme aina ehkä osaakaan levätä vaan alamme täyttämään sitä kaikella tekemisellä tai välillä jopa murehtimisella. Tällöin emme pääse lataamaan akkujamme. Olen viime aikoina ottanut päivittäin tietoisesti 30–60 minuuttia `ei mitään aikaa`. Tämä tarkoittaa, etten etukäteen määrittele miten se tulisi käyttää. Annan itselleni luvan katsoa kyseisenä hetkenä täysin puhtaalta pöydältä mitä haluaisin tehdä. Jos menen lepäämään peiton alle, se tuntuu ihanalta `lahjalta`, enkä koe että se on mistään muualta pois. Saatan lukea, mennä uimaan, meditoida, joogata ja lähteä ulkoilemaan tai jopa tehdä kotihommia nautiskellen. Kun se on tietoisesti otettua ylimääräistä aikaa, tunnen helpotusta mitä tahansa teenkin. Yleensä otan sen keskelle päivää, että se keskeyttäisi päivän mahdollisen alkaneen `kiire` kierteen. Siihen menee niin huomaamatta mukaan.

`Luonto pyrkii tasapainoon, luovalla mielellä ei ole kiirettä.’ -Jan Blomstedt

Torstaina 14.2. Mars on siirtynyt härän merkkiin. Tunnelmat ovat muuttuneet oinaan tulienergioista härän maaenergioihin. Uranus on edelleen yhtymässä Marsiin eli ei tässä aivan traktorin kyydissä vielä olla, muttei enää moottoritielläkään. Asteroideista Pallas on oppositiossa Marsin sekä Uranuksen kanssa. Pallas on tiedollinen ja älyllinen henkinen soturi. Kun mukaan otetaan Kuunsolmut ja niiden neliöt edellä mainituille, tästä muodostuu Suuri-Risti kuvio. Voisi ajatella että meillä on esillä `tieto ja taito vastaan toiminta` kortit. Kuunsolmut ovat menneisyyden ja tulevaisuuden tekijät, mitkä heijastavat menneitä kokemuksia sekä tulevaisuuden toiveita ja mahdollisuuksia. Kuunlaskusolmulla alkaa olla ruuhkaa Venuksen, Saturnuksen sekä Pluton ollessa siellä. Venus ja Saturnus ovat etäämmällä, mutta Saturnuksen edustaessa kaurista, Kuunlaskusolmun ollessa kauriin merkissä, lasken nämä mukaan kuvioon. Khironin positiiviset kulmat Kuunsolmuille tukevat eheytymistä ja avainten löytämistä asioista, mitkä voivat alkujaan tuntua varsin kivuliailtakin.

Saatamme pettyä, jos koemme että meillä on toiveita, muttei resursseja toiveiden toteuttamiseen. Nyt on hyvä tietoisesti herätellä tätä sisäistä henkistä soturiamme. Vaikkemme vielä tiedä kuinka pääsisimme toivomaamme määränpäähän, ei ole tarkoitus lakata toivomasta ja suunnittelemasta. Jos mietimme elämänkaartamme taaksepäin, on helpompi nähdä syy-yhteyksiä ja linkkejä eri asioiden välillä. Kun taas mietimme tulevaisuutta, saatamme luulla että jos jokin toivomamme asia tunnu toteutuvan, olemme epäonnistuneet. Ainakin omalla kohdallani suuri osa asioista ei ole mennyt niin kuin olen alkujaan toivonut tai suunnitellut. Kun olen luopunut ajatuksesta, että aina tietäisin mikä minulle olisi parasta, asiat ovat löytäneetkin uusia suuntia. Semmoisia, mitä en olisi edes osannut toivoa.

`Meidän täytyy olla halukkaita hankkiutumaan eroon suunnitellusta elämästä, jotta voimme elää sitä elämää, joka odottaa meitä.`-Joseph Campbell

Viikonlopun vaihtuessa 17.–18.2. sunnuntaista maanantaiksi, Khiron siirtyy kalojen merkistä oinaan merkkiin. Samoihin aikoihin on myös Venuksen ja Saturnuksen tarkka yhtymä kauriin merkissä. Tiistaina 19.2. klo 17:53 on Täysikuu neitsyen merkissä ja Aurinko on juuri siirtynyt kalojen puolelle. Täydenkuun tunnelmat värittävät jo tätä viikonloppua erittäin vahvasti. Khironin alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi Täysikuulle voi nostaa piileviä pelkoja pintaan. Peloille ei kannata antaa valtaa. Tässä tilanteessa ajattelen niiden liittyvän menneisyyden kokemuksiin ja `puhdistumiseen`, enkä niin että ne olisivat intuitio tulevaisuutta ajatellen. Juno, korkeamman rakkauden ja yhteyden asteroidina on neliössä sekä Aurinkoon että Kuuhun. Pallas, Uranus sekä Mars taas ovat positiivisissa kulmissa sekä Aurinkoon että Kuuhun nähden. Tämä on sisäisen soturimme kulta-aikaa vahvistaa `henkisiä lihaksiamme`. Ensi viikolla myös vahvistuu Venuksen ja Pluton yhtymä. Ihmissuhteet, elämästä nauttiminen sekä omannäköisen elämän hahmottaminen ovat ajallisesti tapetilla. Tämä on hyvä aika kartoittaa omia tunteita, toiveita ja suuntaviivoja.

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén