-

Mitä ihmettä?

Pohdintoja ajasta

`Kuu on usein pilvien peittämä, mutta pilvet eivät kampea kuuta radaltaan eivätkä ne jätä sen pintaan tahroja. Niinpä ihmisten ei pidä kuvitella, että sekasortoinen mieli olisi heidän todellinen mielensä.`- Buddha

Maanantaina 3.6. klo 13:02 oleva Uusikuu värittää tämän viikon tunnelmia. Uusikuu on kaksosten ilmamerkissä. Uudellekuulle tuleva Pallaksen kolmio lisää tiedon, taidon sekä älykkyyden suhdetta luovuuteen. Luovuus ei ole vain taiteellinen elementti, vaan se on enemmänkin tapa nähdä, kokea, ajatella tai tehdä jotain uudella tavalla. Luovuutta tarvitaan aina kun haluamme tehdä jotain toisin. Se on olennainen avain uudistumiseen sekä muutokseen, missä kyseenalaistamme myös omat mielipiteemme.

Joskus mielikuvaharjoitukset voivat aktivoida ajatteluamme uuteen suuntaan. Jos tämä osio ei herätä kiinnostusta, voit hyvin hypätä alaspäin ja jatkaa astrologia osuudesta. Kuvittele jokin päivittäin käyttämäsi esine, kuten vaikkapa astia ja mieti sille 20 uutta käyttötarkoitusta. Keksi tämän pohjalta jokin uusi esine, minkä piirrät tai kirjoitat sanoin paperille. Voit myös miettiä jo olemassa olevaa tavaraa täysin uuteen erilaiseen käyttöön, kuin missä se on ollut aiemmin. Tarkoitus ei ole kulmat kurtussa ajatella, vaan pikemminkin vapauttaa ajattelu. Jos tästä ei synny mitään järkevää, et ole menettänyt mitään, vaan `altistanut ajatteluasi` löytämään jotain uutta ja odottamatonta. Jos tämä ei tunnu sinulle hyvältä harjoitukselta, keksi semmoinen, mistä saat paremmin kiinni ja mikä herättää mielenkiintosi. Esimerkkinä voisi käyttää kirjaa. Jos sinulla on hyllyssäsi kirja, mitä et tarvitse, voit ottaa siitä kannet irti. Leikkaa kirjan päätyosa pois. Ota paperia, tapettia, postikortteja tai vaikkapa leivinpaperia ja taittele `haitarimainen` (kansiin nähden sopivan kokoinen) pitkä kaistale. Voit myös leikata, liimata ja yhdistää erilaisista materiaaleista itsellesi sopivan. Sitten liimaa ensimmäinen ja viimeinen sivu kansiin. Tämä näyttää siltä, kun se olisi haitari eli sivuja ei leikata toisistaan irti. Japanissa on pakon tämän kaltaisia vihkoja ja kirjoja. Voit päällystää kannen ja/tai voit ottaa pilkkomasi kirjan sivuista kuvia tai sanoja talteen. Jos olet käyttänyt postikortteja, voit kerätä niistä muistojen kansion tai lisätä mukaan vaikkapa valokuvia ja mietteitä. Entäs jos teetkin siitä reseptikirjan?  Kokoat rakkaimmat reseptisi ja otat käyttöön tai annat lahjaksi? Päiväkirja, unikirja, mietekirja, mitä vain mieleesi herää. Lisäätkö sinne kakkupaperista leikattuja paloja, pieniä esineitä, kuivuneita kukkia tai vanhoja muistilappuja? Innostu jostain, mikä vie mennessään. Sen `jonkun` etsiminen on enemmänkin kuin vaivan arvoista.

Ohessa on kuva muistilapusta, minkä olen säilyttänyt vuosien takaa. Tämä on yksi rakkaista muistoista, minkä vuoksi olen säilyttänytkin tämän ja käyttänyt tätä monessa eri tilanteessa. Tämä on kirjoitettu oveen kun, tietokone asensi jotain ohjelmaa. Lapset olivat pienempiä ja puoliso oli laittanut oveen lapun, että muistavat antaa asennuksen mennä loppuun. Yksi lapsistamme meni lisäämään lappuun M-kirjaimen yhden sanan eteen.

Onko sinulla muistoja tai kokemuksia, mitä haluaisit kirjata itsellesi talteen? Tai nostaa nämä muistot arvoonsa? Kyseenalaistamisella voi olla monin tavoin suurempi vaikutus, kuin osaamme kuvitellakaan. Vaikka ymmärrän, että monet haasteelliset, hankalat ja kipeät tunteet kuuluvat elämään, se ei auta tunnetasolla kun ne ovat päällä. Joskus on tärkeä antaa niiden tunteiden olla, kunnes ne omalla painollaan luonnollisesti vapautumaan. Joskus taas voimme jäädä haasteellisiin tunteisiin kiinni, vaikka kyseisillä tunteilla ei enää olisikaan sanomaa meille. Tällöin jokin yllättävä tekeminen, lukeminen tai jonkin asian tutkiminen voi `rikkoa` kierteen. Vaikka se ei toimi kaikissa tilanteissa, eikä aina, harvemmin sillä saa sen kummempaa haittaa aikaan.

`Kreikkalaiset eivät harrastaneet kohtuutta, teorioissaan enempää kuin käytännössäkään. Herakleitos väitti kaiken muuttuvan; Parmenides vastasi, ettei mikään muutu.` -Bertrand Russel

Tiistaina 4.6. Merkurius siirtyy ravun herkkään merkkiin. Vestan sekä Uranuksen sekstiilien myötä, voimme `valaista` tulevaisuuden polkuamme löytämällä vaikkapa juuri jonkin ilmaisumuodon, minkä avulla voimme jäsentää tunteitamme sekä ajatuksiamme selkeämmiksi. Khironin ja Merkuriuksen neliö voi nostaa menneitä kokemuksia pintaan. Nyt ei ole välttämättä paras aika käsitellä tunnepohjaisia keskeneräisiä asioita asianomaisten kanssa. Kun sisäistämme niitä ensin itsessämme, voimme saada selkeyttä, miten toimimme sen jälkeen.

Viime viikon Venuksen vahvat teemat tuntuvat vielä tällä alkaneellakin viikolla. Nämä ovat `jälkitunnelmia`. Usein isojen tunteiden kohtaaminen avautuu jälkikäteen eri tavoin kuin koettaessa. Saamme tilaa katsoa ja kohdata avautuneita teemoja eri tavoin. Kun mukaan ottaa Junon, Kuunsolmut, Saturnuksen, Pluton, Neptunuksen sekä Jupiterin, on helpompi ymmärtää että tekijöitä on paljon ja ne voivat tuntua hahmottoman suurilta. Uusikuu aktivoi ja antaa tilaa uudenlaisille energioille. Tätä voi hyödyntää pitkin viikkoa. Etäisyys ja syy-yhteyksien näkeminen eri valossa, auttaa tasapainottamaan mittasuhteita `isommassa perspektiivissä`. Sunnuntaina 9.6. Venus siirtyy härän merkistä kaksosiin.

`Uusi ei synny vain uudesta vaan myös vanhan näkemisestä uudessa valossa.`- Sören Kierkegaard