-

Matalapainetta

Pohdintoja ajasta

`Emme ole irrallisia tästä universumista. Ruumiimme ovat yksinkertaisesti vain pieniä pyörteitä aineen valtameressä. Aurinko, kuu, tähdet, sinä ja minä- kaikki vain pieniä pyörteitä.`-Swami Vivekananda

Auringon ja Neptunuksen neliö värittää alkaneen viikon tunnelmia matalapaineen tavoin. Kun mukaan ottaa perääntyvän Jupiterin opposition Auringolle ja neliön Neptunukselle, tästä muodostuu T-risti kuvio. Aurinko on kaksosten merkissä. Mielentasolla voimme täyttää `tehtävälistaa` vaikka kuinka tehokkaasti, mutta käytäntö voi olla toinen. Liian suurista odotuksista tai vaatimuksista seuraa usein pettymyksen tunnetta. Tätä pettymystä voi osittain `estää` hyväksymällä ajalliset realiteetit. Odottamalla vähemmän voi tuntua lisäplussalta, jos jaksammekin enemmän. Sama asia kahden erilaisen näkökulman värittämänä, mutta tunnelma on hyvin erilainen. Tiedän että se on helpommin sanottu kuin tehty. Lempeys ja armollisuus, sekä itseä että toisia kohtaan, antaa tilaa haasteellisille tunteille tulla esiin. Joskus on vain kesken kaiken pysähdyttävä ja tietoisesti laskettava hartiat alas.

Maailmassa on paljon ristiriitaiselta tuntuvia asioita. Se että `eniten tapahtuu silloin, kun mitään ei näytä tapahtuvan` on vaikea muistaa kyseisissä hetkissä. `Vastaukset` ovat usein vasta lopputuloksia. Ne tuskaiset ja turhauttavat hetket, missä emme voi toimia tai ratkaista jotain ovat harvoin miellyttäviä tai levollisia. Voimme kokea hetkittäin levollisuutta niiden `keskellä`, mutta ainakin omalla kohdalla se vaatii tiedostamisen lisäksi `itsensä pysäyttämistä`. Aivan kuin laskisi ankkurin, ettei tuulet riepottele mennessään. Tasapaino ei ole staattinen tila, mikä on ja pysyy. Se on aina hetkellinen ja hakeva. Aivan kuin surffailisi aallonharjalla. Siinä tulee hakea jatkuvasti muuntuvaa tasapainopistettä.

Neptunuksen positiiviset kulmat Kuunsolmuille aktivoituvat tällä viikolla huippuunsa. Marsin ja Neptunuksen kolmio on lempeä ja tarvittava tuulahdus voimavaroja ja fyysistä jaksamista ajatellen. Se ei välttämättä tuo lisävoimaa, vaan pikemminkin kyvyn nauttia ja ottaa rennommin. Viikon edetessä vahvistuu myös Merkuriuksen ja Neptunuksen kolmio. Unet, alitajunta sekä luovuus voivat avata aivan uusia oivalluksia. Kuunnoususolmu, Mars ja Merkurius ovat ravun merkissä. Neptunuksen kolmiot edellä mainituille on parhaimmillaan kuin virtaava vesi. Kun Mars tulee Kuunnoususolmulle, se on oppositiossa Kuunlaskusolmulla oleviin Saturnukseen sekä Plutoon, näiden ollessa kauriin merkissä. Sekä Saturnus että Pluto perääntyvät. Kuunlaskusolmu, Saturnus sekä Pluto ovat karmallisia tekijöitä, mihin perääntyvä vaihe tuo omat lisänsä. Tämä voi tuntua `tuplakertaukselta` samalla kun Marsin ja Merkuriuksen aktivoima Kuunnoususolmu olisi vain `kaukainen haave`. Silloin kun ajattelemme isoja ja hahmottomalta tuntuvia kokonaisuuksia, kannattaa katsoa elämää vuosia taaksepäin. Emme aina edes ymmärrä mitä kaikkea vuosiin sisältyy, koska elettäessä emme yleensä koe sitä samalla tavalla. Jälkikäteen voimme paremmin nähdä mihin mikäkin asia on johtanut ja miten ne linkittyvät keskenään tavalla jos toisella. Menneisyyttä emme voi muuttaa, mutta tulevaisuuden suhteen on toisin. Välillä on hyvä keskittää aikaa ja energiaa elämän tärkeimpien asioiden pohtimiseen. Vaikka emme voisikaan muuttaa monia asioita hetkessä, tulevaisuuden suuntaviivojen suhteen tällä on iso merkitys.

Alkuviikosta Venuksen sekä perääntyvän Cereksen oppositio voi tuntua turhauttavalta. Khironin sekstiilin kautta parantavat sekä eheyttävät energiat ovat balsamia haavoille. Venus on kaksosten merkissä. Hetkellisetkin kohtaamiset tai kokemukset voivat olla merkittäviä. Ihmissuhteiden merkitys nousee näiden sekä Marsin kautta normaalia enemmän esille. On hyvä miettiä omaa `paikkaa` eri ihmissuhteissa. Mitä toivot lisää? Mikä kaikki on jo hyvin? Miten rakentaa siltaa näiden välille?

Elämä on mysteeri. Välillä tuntuu että kaiken tämän keskellä tarpominen on uuvuttavaa. Välillä sumu kietoo sisäänsä ja antaa meidän levätä matkan varrella. Ehkä tälle `sumulle` on hyvä antaa tilaa. Emme voi tietää mitä kaikkea voimme sen kautta löytääkään.

`Sitten kun et enää näe todellisuutta vain yhdestä näkökulmasta, alat olla vapaa totunnaisista tavoistasi.`- Stephen Richards