-

Lisääntyvää valoa

Pohdintoja ajasta

Jupiterin ja Auringon välinen neliö vahvistuu entisestään ja se on tarkimmillaan torstaina 14.3. Laajentumispaineet voivat olla ristiriitaisia. Toisaalta toiveet ja suunnitelmat voivat mennä eteenpäin tuntuvat toiveikkailta, kun yhtäaikaisesti saatamme kokea, etteivät rahkeet riitä toivottuun `tulokseen`. Aurinko on kalojen herkässä merkissä. Herkästi muuntuvat ja ailahtelevat tunteet kuuluvat asiaan. Vestan yhtymä niin Neptunukselle kuin Auringollekin on sisäisen tulen vahvistamisen kulta-aikaa. Aurinko alkaa loitota Neptunuksen vaikutuksesta ja näin Vestan tuli tuntuu entistä vahvempana. `Tulen- tai soihdunkantajan` ja Auringon kohtaaminen auttaa päivittämään asioita, mitkä saavat intohimomme henkiin. Omistautuminen, valon kokeminen ja jakaminen sekä sydämen mukana olo olemisessamme että tekemisessämme on avain kaikkeen. Kyse ei ole edes suurista teoista vaan usein `pientenkin` asioiden suurista kokemuksista.

`Se, mitä on takanamme ja edessämme, on pientä verrattuna siihen, mitä on sisällämme.`-Ralph Waldo Emerson

Merkurius perääntyy kalojen merkissä. Alkavalla viikolla se on vielä Khironin eli `haavoittuneen parantajan` vaikutuksen piirissä, mutta viikon edetessä loittonee siitä kohti Aurinkoa sekä Vestaa. Perjantaina 15.3. on Merkuriuksen ja Auringon yhtymä tarkimmillaan. Aurinko tuo `päivänvaloon` ja tietoisuuteen herkemmin perääntyvän Merkuriuksen keskeneräiset teemat. Khiron on nostanut ne hieman eri tavoin esille. Kun olemme kohdanneet `kipeitä haavoja`, eheytyminen ja `päivänvalossa` niiden tutkiskelu sekä niistä oivaltaminen on helpompaa. Nyt on hyvä tarkistaa mihin tämän energian kohdistaa. Kaikkia asioita ei vain voi ratkaista vaikka kuinka toivoisimme. Mutta me voimme silti kokea olevamme `omassa elämässämme kiinni ja hengissä` kaikesta keskeneräisyydestä huolimatta. Se on yksi elämän parhaista kokemuksista! Kaikki meissä olevat tasapainopisteet ovat kuin lähteessä oleva vesi. Veden pinta elää tuulen ja ilmaston mukaan. Lehden putoaminen saa pinnan väreilemään. Mekään emme ole betonia. Samoin me reagoimme moniin tekijöihin tavalla ja toisella. Tasapainoa ei voi saavuttaa vain päättämällä, että olemme tasapainoisia. Se on ainaista tarkastelua.  Siinä on myös samaisen asian siunaus. Suorituskeskeisessä maailmassa tämä unohtuu vain liian helposti ja usein saatamme tämän vuoksi kokea pettymystä itseämme kohtaan. Ehkä tämän voisi ajatellakin päinvastoin. Montako vaikka viiden tai kymmenen minuutin hengitys- ja rauhoittumishetkeä voit ottaa päivässä? Mitä voit tehdä sen eteen, että niitä on tarpeeksi? Koska Merkurius liittyy kommunikointiin, oivaltamiseen ja tiedon sisäistämiseen, sen perääntyvänä jaksona on hyvä aika viimeistellä keskeneräisiä asioita. Näille asioille tilan ja ajan ottaminen on lahja itsellesi. Aikaa ihan vain olemiselle ja `ajatuksille`.

Aurinko ja Merkurius ovat kolmiossa Kuunnoususolmuun sekä sekstiilissä Kuunlaskusolmuun sekä Plutoon. Kuunnoususolmu on ravun merkissä ja Kuunlaskusolmu kauriin merkissä. Pluto on vahvana laskusolmulla. Tällä viikolla olisi toivottavaa tarkastella elämäänsä tämän hetken lisäksi niin taakse kuin `eteenpäinkin`. Tällä ajattelen tulevaisuuden toiveita ja suuntaviivoja, mihin tässä hetkessä voi alkaa keskittämään energiaa ja pohtia tarvittavia tekoja. Menneisyydestä voi ammentaa valtavasti voimavaroja. Mitä olet elämäsi aikana kokenut? Miten olet selvinnyt haasteista ja millä tavoin olet toiminut niiden suhteen silloin? Mitkä asiat ovat saaneet `sielusi laulamaan`? Tarkoitus ei ole penkoa asioita, eikä etsiä epäonnistumisia. Haastejaksoista voi pikemminkin huomioida millainen on ollut oma selviytymistapa ja mitä siitä voisi ottaa voimavarana tähän hetkeen? Kunnioittaa sitä että on selvinnyt haasteista ja vaikka kesken elämän pitää tälle kaikelle pienimuotoiset juhlat. Tämä kaikki vahvistaa niitä asioita, mistä saamme voimaa. Voimme huomata myös eri tavoin meissä olevia luonteenpiirteitä ja vahvuuksia, kun katsomme etäämmältä koettuja asioita. Tämä vahvistaa myös `tulevaisuuden sinua`.

Mars on härän maamerkissä. Saturnus, Pluto sekä Kuunlaskusolmu ovat kolmiossa Marsiin. Aurinko sekä Vesta ja Merkurius ovat sekstiilissä Marsiin että Saturnukseen, Plutoon ja Kuunlaskusolmuun. Tästä muodostuu kaunis pikkukolmio. Mars on sekstiilissä myös Kuunnoususolmuun. Mars on aktivoiva tekijä, vaikka hieman `hitaassa` härän merkissä onkin. Ajattelen tämän parhaimmillaan hyvin `hedelmällisenä` mahdollisuutena. Kun juurrutamme juuret, teemme kestävämpää kasvua. Keskiviikkona 6.3. Uranus on siirtynyt härän merkkiin. Nyt ei kannata lähteä `hötkyilemään`, vaan kasvattaa sekä vahvistaa sisäistä valoa ja liekkiä. Tämä ei estä toimintaa tai päätöksiä, mutta muistuttaa tarkistamaan että suunta on oikea.

Lempeää viikkoa kaikille!