-

Kun henki on vahva

Pohdintoja ajasta

... niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen. -Juice Leskinen

Maanantaina 14.10. klo 00:08 on Täysikuu oinaan tulimerkissä. Tulevan Täydenkuun tunnelmat vaikuttavat viikonlopun energioihin erittäin vahvasti. Alamme valmistautua `synnytykseen`. Oinas on kevään ensimerkki ja se aloittaa astrologisen vuoden. Tulimerkeistä se on aloitteellisin, alkukantaisin ja kiihkein. Voimme ajatella kuinka luonto herää henkiin talven jäljiltä ja kuinka puunjuuret voivat kasvaa asfaltinkin läpi.

Kuu edustaa sielua, alitajuntaa sekä turvaa. Se on feminiininen taivaanvalo ja siihen liitetään reaktiot sekä käyttäytymismallit. Aurinko edustaa taas henkeä, tietoisuutta, elinvoimaa sekä selviytymisvoimaa. Se on maskuliininen. Siinä missä Kuu symboloi äitiä, äitiyttä ja lapsuutta. Aurinko edustaa isää ja auktoriteetteja. Kuunkierto liittyy naiseuteen sekä hedelmällisyyteen.  Täydenkuun aikana Aurinko ja Kuu ovat oppositiossa eli vastakkain. Tällä kerralla ne ovat myös neliössä eli haastekulmassa Pluton kanssa. Pluto on vahvin planeetta ja se liitetään feeniks linnun transformaatioon. Jotain vanhaa `kuolee` ja jää pois. Tästä syntyy jotain uutta. Jos mukaan ottaa hieman väljemmällä orbilla (etäisyydellä) olevat Saturnuksen sekä Kuunsolmut, tästä muodostuu Suuri-risti kuvio. Nyt kun sekä Saturnus että Pluto ovat oikaisseet liikkeensä, tietyt ajalliset `lukot` ovat avautuneet. Tämä Täysikuu on aktivoiva monta limittäin ja lomittain olevaa kerrosta. Parhaimmillaan se kokoaa niistä uutta voimaa. Jupiterin sekä Cereksen positiiviset kulmat Kuulle sekä Auringolle rikastuttavat ja ravitsevat elettävää aikaa. Ne ovat ruokkivia ja tukevat valmistuvan sadon hedelmällisyyttä.

Pallas on luovuuden sekä tiedon että taidon soturi asteroidi. Vaikka se on positiivisissa kulmissa Neptunukseen sekä Plutoon nähden haastekulma Kuulle voi tuntua `terävältä piikiltä`. Jos nopeat puolustusreaktiot nostavat päätän, on hyvä kohdistaa tätä energiaa luovaan tekemiseen tai toimintaan. Kyse voi olla mistä vain mikä on sinulle luontaista luovuutta.

Merkuriuksen perääntyminen alkaa 31.10. mutta se on nyt jo katvealueella `hengailemassa`. Merkuriuksen toisella puolella on Venus sekä toisella puolella Pallas. Nämä kaikki ovat skorpionin vesimerkissä. Merkurius on positiivisissa kulmissa suhteessa Saturnukseen, Neptunukseen että Kuunsolmuihin. Tämä tukee Täydenkuun teemojen tunnistamista sekä niistä oivaltamista. Venuksen ja Uranuksen oppositio taas pistää meidät kyseenalaistamaan arvomaailmaamme liittyviä valintoja.

Mars on vaa`an ilmamerkissä. Kun aika on vahvaa ja dynaamista, maskuliininen Mars voi tuntua epävarmalta diplomaattisessa merkissä ollessaan. Saturnuksen neliön myötä rajaaminen on pakollista, vaikkei aina niin helppoa olisikaan. Khironin oppositio voi vaikuttaa fyysiseen jaksamiseen, mutta myös ihmissuhteissa saattaa vanhat kivut nousta pintaan. Uranuksen kvinkunssin myötä taas saatamme paineen alla laajentaa `holtittomasti` ja arvaamattomalla tavalla. Tässä on ristiriitoja. Toisaalta kaipaamme rajoja ja selkeyttä, toisaalta saatamme haluta toiminnallisia ratkaisuja, vaikkemme edes tiedä mitä tehdä ja onko jokin toimintamalli kannattavaa. Jos polvet tutisevat, on hyvä antaa itselleen tilaa hengittää. Nyt on otollinen aika katsoa elämän suuntaviivoja laajemmasta perspektiivistä käsin.

Käytetään taas mielikuvaharjoitusta. Voit vaikka piirtää pystysuoran viivan ja pisteet viivojen päähän. Tee tämä viiva pisteineen myös vaakasuunnassa.  Vaakasuunnassa oleva viiva voisi kuvastaa sinun elämää esimerkiksi tienä. Vasen piste on Kuunlaskusolmu. Mieti syntymääsi liittyviä teemoja. Halutessasi voit ajatella mitä kaikkea on ollut jo ennen syntymääsi. Viime viikolla katselin erästä 70-luvun mainoskirjaa ja oli aika nostalgista muistella ajan tunnelmia sitäkin kautta. Mutta ajassa voi mennä vieläkin kauemmaksi. Millaiseen sukuun tai perhetilanteeseen olet syntynyt? Kuinka paljon sekä plussaa että luonnollisesti miinustakin on ollut ajassa sekä sen hetkisessä elämässä. Tämän lisäksi voit ajatella tämän myös menneiden elämien kulminoitumispisteenä. Olet kiinnittynyt tähän elämään, mitä elät nytkin. Tätä harjoitusta voi tehdä monia kertoja. Sieltä nousee aina uusia asioita esille. On hyvä olla tarkkana ettei jää menneisyyteen liiaksi kiinni, vaan enemmänkin avaa tämän kautta ymmärrystä ja näkemyksiä.

Vaakasuunnassa oikealla oleva piste on Kuunnoususolmu eli tulevaisuudenpiste. Siellä on taas kaikki mitä kohti mennä. Siellä on asioita mitä emme vielä edes osaa ajatella. Siellä on myös `tulevat sukupolvet`. On hyvä ajatella mitä kaikkea tämä piste herättää sinussa. Joskus toiveet voivat olla innostavia ja vetovoimaisia. Joskus taas emme osaa toivoa sen kummemmin mitään. Joskus saamme niitä asioita mitä olemme toivoneet, mutta emme aina. `Elämä` on meitä viisaampi. Se pitää meidät raiteilla ja `kurissa`. Syyt on usein helpompi nähdä jälkikäteen kuin niiden keskellä elettäessä. Jos emme osaa ajatella tätä toiveiden kautta, voimme silti kuvitella sen magneetiksi, mikä ohjaa luokseen. Jos kirjoitat tänne unelmia tai tavoitteita, niiden on hyvä pitää sisällään tunteita. Esimerkiksi mitä jokin toive edustaa. Liittyykö siihen turvaa tai vaikkapa vapautta? Voitko ajatella mitkä värit tai symbolit olisivat hyviä edustamaan näitä asioita.

Pystysuoraan viivaan ylös voit laittaa Auringon ja alas Kuun. Ne voivat edustaa myös päivää ja yötä. Alas voit kirjata sinussa olevia tunteita tai kirjoittaa ihan mitä tahansa alitajunnastasi virtaa. Siihen voit liittää omia mielikuvia itsestäsi ja millainen koet olevasi. Itse laitan tänne aina sekä plus- että miinusmerkkisiä asioita. Voit myös miettiä minkälaisia tunteita ja tunnelmia kaipaat lisää. Jos kirjoitat vaikkapa levollisuus, laita alaviivoja asioista missä koet rentoutuvasi. Tähän varaan aina paperia eniten, koska alitajuinen kirjoittaminen on erilaista. Siinä saa tulla paperiin mitä vain, ilman että se on aina edes ajateltua tai määriteltyä. Näitä ranskalaisia viivoja, plussia sekä miinuksia ja sivuhuomioita riittää myös enemmän kuin muissa pisteissä. Usein sanotaan että alitajuisen puolen vaikutus meissä itsessämme olisi 80 % ja päivätietoisen puolen 20 %.

Ylimpään viivaan voit kirjoittaa konkreettisia tekoja mitä tehdä. Kirjoita sinne myös konkreettisia vahvuuksia sekä heikkouksia.  Nämä saattavat olla jo tuolla alemmassakin pisteessä, mutta se ei haittaa. Kirjoita myös asioita mitkä lisäävät elinvoimaa. Laita myös peruselämässä sekä arjessa huomioitavia ja olennaisia asioita. Tätä kautta näet selkeämmin mihin aika kuluu ja ovatko toiveet realistisia huomioiden kokonaisuutta. Jos eivät, voit katsoa paperia uudelleen.

Tämä ei ole mikään taikatemppu, mikä ratkaisee ongelmat, vaan pikemminkin tekniikka minkä avulla tulemme tietoisemmiksi mitä ajattelemme, tunnemme ja toivomme. Myös voimme ottaa paremmin huomioon heikkouksiamme sekä vahvuuksiamme. Heikkous on ehkä väärä sana, mutta en keksinyt parempaakaan. Heikkoudet saattavat ohjata meitä joskus paremmin kuin uskommekaan.

`Jokainen on nero, mutta jos tuomitset kalan sen kiipeilytaitojen vuoksi, se tuntee koko elämänsä itsensä tyhmäksi.`-Albert Einstein

Kaunista Täydenkuun aikaa!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén