-

Kohta on lokakuu ja minusta näkee sen

Pohdintoja ajasta

Maanantaina 23.9. klo 10:50 on syyspäiväntasaus ja sen vaikutus tuntuu koko viikonlopun. Syyspäiväntasauksessa Aurinko siirtyy neitsyen maamerkistä vaa`an ilmamerkkiin. Auringon ja Khironin opposition myötä on hyvä olla tarkkana voimavarojen suhteen. Vaikka Vestan kolmiot sekä Marsille että Auringolle lämmittävät ja pitävät sydämen liekkiä yllä, saatamme huomaamattamme antaa itsestämme liikaa. Pluton kolmio Marsille tukee, vahvistaa sekä maadoittaa tätä omantienkulkijaa. Mars on edelleen neitsyen maamerkissä ja on tämän vuoksi normaalia yksityisempi sekä vetäytyneempi.

Saturnuksen perääntyminen on päättynyt. Tämä karman planeetan oikaisuliike on erittäin toivottava ja tervetullut. Toisen karman indikaattorin eli Pluton perääntyvä vaihe jatkuu vielä lokakuun alkupuolelle. Saturnuksen ollessa omassa merkissään kauriissa ja Kuunlaskusolmulla voimme kohdata ja saada kiinni isoistakin kokonaisuuksista. Saatamme nähdä pitkään jatkuneet haasteet uudessa valossa. Junon ja Saturnuksen kolmio vahvistaa kunnossa olevia rakenteita, yhteyksiä sekä sopimuksia. Lauantaina 28.9. on Saturnuksen yhtymä Kuunlaskusolmulle tarkimmillaan. Tällöin on myös Uusikuu. Tätä aikaa ennen sitä on hyvä käyttää `syyssiivoukseen`.

Venus sekä Merkurius ovat vaa`an merkissä ja toimivat toistensa `tukipilareina`. Ne ovat neliössä Saturnuksen sekä Kuunsolmujen kanssa. Jos käyttää 10 asteen etäisyyttä, mukaan voi laskea vielä Plutonkin. Venuksen ja Merkuriuksen sosiaalisuus sekä tasapainohakuisuus voi olla paikoin törmäyskurssilla. Oman arvomaailman sekä rajojen suhteen kannattaa olla hereillä. Saatamme huomaamattammekin innostua liikaa toisten ideoista tai ehdotuksista ja vasta jälkikäteen tunnistaa ettei rahkeet ehkä riitäkään. Liiallinen diplomaattisuus vaatii veronsa. Cereksen sekstiilit Venukselle että Merkuriukselle tukevat omien tarpeiden huomioimista. Cereksen neliö Junoon voi taas toimia päinvastaisesti. Saatamme aistia voimakkaasti toisten odotukset ja tarvitsevuuden. Pettymykset kuuluvat elämään. Emme voi suojella määräänsä enempää itseämme emmekä toisiammekaan siltä. Edellä mainittujen tekijöiden myötä voimme vahvistaa terveellä tavalla itsenäisyyttä sekä vastuullisuutta.

Lauantaina 21.9 on pitkään jatkunut Jupiterin ja Neptunuksen neliö tarkimmillaan. Kyseiset planeetat ovat omissa merkeissään. Tunnelmalla on normaalia suurempi merkitys. Hyvä olo saattaa karata vaikka kuinka suuriksi pilvilinnoiksi, kun taas haasteelliset tunteet voivat upottaa melankolian syviin soihin aivan samalla teholla.

Juice Leskisen Syksyn sävel toimii hyvänä vertauskuvana tähän viikonloppuun. Aika on etsivää, tunnustelevaa ja paikoin epävarmaa. Joskus syksyn melankolinen tunnelma voi olla vahvistavaa. Huopaan kääriytyneenä, kynttilän valossa on hyvä ladata akkunsa.

Olen pitämässä Helsingissä tulkintaviikonloppua 28.–29.9. lauantaina sekä sunnuntaina.
Jos olet kiinnostunut tulkinnasta, laita sähköpostia osoitteeseen: johanna.vilen(at)hotmail.com
Tulkinnan kesto on 90 minuuttia ja hinta 120€.

Nauhoitan tulkinnan samalla ja laitan sen jälkikäteen sähköpostiin tiedostona.

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén