-

Kissa auringossa

Pohdintoja ajasta

Auringon ja perääntyvän Jupiterin oppositio voi tuntua ristiriitaiselta `sekametelisopalta`.  Aurinko on kaksosten vilkkaassa merkissä. Jupiter edustaa laajentumista, mutta perääntyvässä vaiheessa se toimii hieman toisin.  Viimeistelemme keskeneräisiä asioita. Auringon ja Jupiterin ollessa neliössä Neptunuksen kanssa, sumuvaroitus on valmis. 

Aina ei jaksa. Aina ei kuulukaan jaksaa. Muistatko lapsuutesi kesiä? Ne tuntuivat olevan pidempiä ja aurinkoisempia. Lapsena osasimme ehkä paremmin heittäytyä hetkeen? Jos jokin suunnitelma ei toiminut, tilalle tuli aina uusi. Tekeekö aikuisuuden mukana kasvanut vastuu meistä suorituskeskeisempiä? Silloin kun kohtaamme haasteita, saatamme muuttua vielä vakavammiksi, ilottomiksi. On hyvä että `herätämme` itsemme, ettemme vahingossa jää kiinni tunne- ja ajatuskierteisiin.

Kesä ja aurinko herättävät meidät `henkiin`. Suunnitelmia tai toiveita voi olla moneen lähtöön. Silti `aika on rajallista`. Jos täytämme kalenterin liian täyteen, se on jostain muusta pois. Kesän ja loman voi huomaamatta suorittaa. Tästäkin voi tulla paineita. Jos suunnitelmat eivät toimikaan odotetulla tavalla, koemmeko kesän olevan pilalla? Toivottavasti emme. Tarvitsemme yllättävän paljon aikaa ja `tyhjää tilaa` hahmottaaksemme kokonaisuuksia.  Mitä elämässämme tapahtuu juuri nyt? Minkä koemme olevan elämässämme tärkeää? Voimmeko tehdä jotain toisin? Mitä kaipaamme elämäämme lisää ja mitä meillä on jo nyt? Se että voimme laskea hartiat ja hengähtää, tarkoittaa yleensä hetkellistä pysähtymistä.

`Kissat osaavat matemaattisen tarkasti arvioida juuri sen paikan, missä istuessaan ne ovat eniten tiellä`. –Pam Brown

Kirjoitin edellisen mietteen kunnianosoitukseksi Lunalle. Hän tuli heti makaamaan näppäimistön päälle, kun olin kirjoittanut hetkellisestä pysähtymisestä.  Menimme hetkeksi pötköttämään rapsutusten kera.

`Yksi syy siihen, miksi viihdyn kissojen seurassa, on niiden viehtymys mukavaan oleiluun.`- Compton Mackenzie

Alkanut kesä ja aurinko herättävät henkiin myös meissä olevan nautiskelijan sekä seikkailijan.  Muuttuvat tekijät voivat tuoda tullessaan `riippumatto päivän`, kohtaamisen tai tapahtuman.  Jos lähdemme matkalle, voimme suunnitella sitä, mutta varaamalla kaikelle `arvaamattomalle` oman aikansa, saamme matkasta vielä enemmän. Tiedäthän sen tunteen, kun herätyskello soi ja saat jäädä vielä hetkeksi rauhassa heräilemään.  Tätä samaa `lisäaikaa` voi sisällyttää kalenteriin useampaankin paikkaan ja joka päivään.

Ensi viikolla Mars aktivoi Kuunsolmut kaikkine lisämausteineen. Tämä pitkään jatkunut Kuunsolmujen `pinnalla olo` on kuin raskausaika synnytyksineen. Käymme läpi isoa ja pitkäkestoista muutosta monine vaiheineen. Aina kun jokin tekijä lisää siihen omat värinsä, se muuntuu sen mukaisesti. Vaikka Neptunuksen ja Auringon välinen haastekulma voi turhauttaa, se avaa samanaikaisesti näkemään jotain uutta. Neptunuksen ja Kuunsolmujen positiiviset kulmat ovat lempeitä, herkkiä ja `virtaavia`. Virtaavalla tarkoitan muutosta, mikä menee omalla painollaan. Emme voi määräänsä enempää nopeuttaa, emmekä hidastaakaan sitä. Tässä viikonlopussa on paljon tunnelmallista ja määrittelemätöntä kauneutta. Voimme ammentaa ja `tankata` siitä akkujamme. Voimme antautua sille.

Venus on vielä härän merkissä ja siirtyy sunnuntaina 9.6. kaksosten merkkiin.  Merkuriuksen ja Uranuksen sekstiili on kuin lempeä tuulahdus. Merkurius on ravun merkissä. Luonnon ja eläinten seuraaminen voi auttaa oivaltamaan ja sisäistämään elämänkulkua eri tavoin.  Suurimmat opettajat ovat läsnä koko aika. Merkuriuksen ja Khironin neliö voi nostaa kipeitä kokemuksia ja riittämättömyyden tunteita pintaan. Yleensä haasteiden keskellä eläminen on tuskallista. Jälkikäteen voimme nähdä mihin ne ovat ohjanneet meitä ja mitä matkan varrella on tapahtunut. Koulunsa päättäneet saavat todistuksen. Me kaikki opimme ja kasvamme jatkuvasti. Tästä harvemmin saa todistuksia. Kun kehitymme, koemme onnistumista.  Usein älyllisen ja fyysisen kehittymisen voi `mitata` ja niiden edistymistä voi seurata. Psyykkisen `elämänkoulun` taitojen mittaaminen on vaikeampaa ja määrittelemättömämpää. Yhtälailla voimme katsoa näitä tenttejä `saavutuksina`, mistä olemme oppineet ja missä olemme kehittyneet. Olemme kasvaneet tämän hetken mittaamme. Lempeää ja kaunista viikonloppua kaikille!

`Luonto pyrkii tasapainoon, luovalla mielellä ei ole kiirettä.’-Jan Blomstedt

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén