-

Kimallusta, loistetta ja matalapainetta

Pohdintoja ajasta

Venus sekä Aurinko ovat tiiviinä parivaljakkona leijonan tulimerkissä sekä kolmiossa Jupiteriin, sen ollessa jousimiehen tulimerkissä. Jupiterin myötä voi herätä tarve laajentaa reviiriä.  Ihmissuhteet, arvomaailma, elämästä nauttiminen, luovuus sekä elinvoima nostavat päätään.  Kyseessä voi olla helpottava ja elämänmyönteinen jakso tai sitten saatamme keskittää liikaa energiaa edellä mainittujen teemojen haastepuoliin. Perääntyvän Neptunuksen alitajuinen haastekulma eli kvinkunssi Venukselle sekä Auringolle voi lisätä painetta tai pakotteiden tunnetta.  On hyvä ottaa tilaa tunnistaa ja tiedostaa mitä kyseisten tunteiden taustalla on ja mikä on niiden ydinsanoma. Joskus saatamme paineen alla tehdä ratkaisuja jotta edes jotain tapahtuu. Joskus se tuo satoa, joskus ei.

`Unohda ”hyvät päätöksesi”. Unohda turha itsekuri ja väkisin vääntäminen.
Kokeile sen sijaan innostumista. Mene ja rakastu johonkin asiaan.`-Dale Dauten

Ainakin omalla kohdalla haasteiden ratkaisussa ja taiteen tekemisessä on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä. Kummassakin on asioita mitä voi tehdä suhteellisen järjestelmällisesti. Taiteessa esimerkiksi taulupohjien pohjustaminen sekä itse taiteen toteuttamista alustavat sekä helpottavat tekijät. Ongelmien suhteen se on luonnollisesti sidoksissa ongelmaan, mutta yhtä lailla on paljon käytännön asioita, minkä tekeminen tai selvittäminen tukee ratkaisuja.  Sitten on se hallitsemattomampi puoli, mihin on paljon vaikeampi vaikuttaa. Tunteet, ulkoiset ja muuttuvat tekijät sekä prosessin vaatima `kypsyttävä aika`.  Taiteessa siihen on jo pikku hiljaa ollut helpompi heittäytyä. Silloin kun alitajunnassa `raksuttaa` jokin tuleva idea, sen tuntee ja sille on vain annetta sen vaatima `tyhjä tila`. Yleensä pyrin keskittymään johonkin muuhun, mutta olen samanaikaisesti `hereillä` mahdollisten signaalien suhteen. Sitten jossain vaiheessa palaset loksahtavat uomiinsa, jolloin on aika kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Tämä ei tarkoita että tietäisin mitä tulen tekemään. Se tarkoittaa että luovuus on alkanut virrata ja seuraan itsekin mihin se johtaa.

Tunteiden ja elämässä olevien haasteiden suhteen on vaikeampaa

Mieli pyrkii etsimään ratkaisuja, vaikka `kypsymisaika` olisi kesken.  Ajatukset sekä tunteet pääsevät helposti säntäilemään suuntaan jos toiseen ilman että sitä ehtii edes huomaamaan. `Apinamielen` rauhoittaminen vaatii tahdonlujuutta ja töitä. Yksi elämän suurimpia mysteereitä on kuinka paljon `olemattomat tai näkymättömät asiat` vaikuttavat elämämme laatuun sekä meihin itseemme.

`Se mitä teemme, mittaa sitä mitä olemme. Jos kuvittelemme päivittäiset toimemme työnä, meistä tulee työläisiä. Jos kuvittelemme hommamme taiteena, meistä tulee taiteilijoita.`-Jeffrey Patnaude

 Joskus teekupin kaatuminen naurattaa. Äsken se ei naurattanut, kun se kaatui kirjahyllyyn `tärkeimpien` kirjojen päälle. Joskus alavireisyys on ok ja `luonnollinen` osa elämää. Joskus se ahdistaa ja saattaa jopa muuttaa näkemyksiämme toisiksi. Kuinka paljon tunnelmat muuttuvat kun `aika pysähtyy`. Tällä tarkoitan hetkeä, missä perspektiivi muuttuu, kun kuulemme vaikka tulipalon tuhonneen jonkun kodin tai jonkun saaneen syöpädiagnoosin. Tarkoitus ei ole vähätellä kenenkään kriisejä, vaan kuvailla kuinka tunnelmat voivat muuttua nopeasti ja kuinka paljon ne vaikuttavat meihin huomaamattammekin. Hengitämme ilmaa, mitä emme näe. Kun nukumme, alitajuntamme työstää asioita, mistä emme aina osaa edes kuvitella. Kuinka tunteet ja ajatukset muokkaavat tunnelmia ja energioitamme koko ajan.  Kyllä, `näkymättömät tekijät` vaikuttavat lähes kaikkeen. Ehkä kyse on myös siitä osaammeko hyväksyä ja antaa tilaa sille ajalle mitä tarvitaan, jotta asiat voivat kypsyä.

Ensi viikon aikana vahvistuu Pluton kvinkunssi Venukselle sekä Auringolle

On hyvä tyhjentää mielensä painolasteja, jotta voimme olla mahdollisimman `puhtaasti` hetkessä kiinni. Viikonlopun energiat on hyvä valjastaa käyttöön tätäkin ajatellen. Venuksen ja Auringon ollessa parivaljakkona leijonan merkissä, myös Juno sekä Mars muodostavat toisen parivaljakon samaisessa leijonan merkissä. Parhaimmillaan tämä on ihmissuhteissa jakavaa sekä osallistuvaa että nautinnollista aikaa. Tämä tukee sosiaalisia tapahtumia, juhlia, saman henkisten ihmisten kanssa olemista tai ihan vaikka yksin tai kaksin rentouttavaa illanviettoa. Pallaksen positiiviset kulmat Marsille sekä Junolle tukee älykkäitä sekä vahvistavia ratkaisuja. Saatamme saada paremmin kiinni tunne-älystä ja toimia sen mukaisesti.

Vestan neliöt Marsille sekä Junolle ovat vaikuttaneet pitkin tätä viikkoa, mutta tuntuvat edelleen viikonlopun aikana. Viikonlopun vaihtuessa vahvistuvat Vestan neliöt Venukselle sekä Auringolle. Tässä on riskinsä ihmissuhde rintamalla. Jos yritämme pitää kiinni tai otteessa muita ihmisiä, leimahdusherkkyys voi olla yllättävä. Kiihtyminen nollasta sataan pieneltäkin tuntuvan asian suhteen on mahdollista. Vestan tuli voi olla myös rikastuttavaa. Sillä ei ole tarkoitus tuhota ketään eikä mitään, vaan pikemminkin antaa sen lämmittää ja valaista.

Sunnuntaina 11.8. Merkurius siirtyy ravun merkistä leijonan merkkiin

Merkuriuksen ja Cereksen kolmio on parhaimmillaan ravitsevaa sekä hedelmällistä aikaa. Aika on otollinen tarpeiden ja voimavarojen tunnistamiselle. Tätä kautta voimme toimia viisaammin. Vaikka ajassa on paljon mahdollisuuksia, on hyvä tunnistaa `matalapaineen `riskit. Hetkittäiset lepohetket ja rentoutumiset tukevat tulesta nauttimista.

`Jumala loi kissan jotta ihminen saisi silittää tiikeriä.`- Tuntematon.

Nautinnollista leijonapainotteista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén