-

Kevätpäivän tasaus ja Täysikuu

Pohdintoja ajasta

`Kun rakennat siltoja, voit myös ylittää niitä.`-Rick Pitino

Keskiviikkona 20.3. klo 23:58 vuorokauden vaihtuessa torstain puolelle on Kevätpäivän tasaus. Tämä aloittaa uuden vaiheen elämässämme ja kevät pääsee koittamaan monessakin mielessä. Koska elämä on jatkumo, ajattelen tämän visuaalisesti siltana. Torstaina 21.3. klo 3:32 on Täysikuu vaa`an merkissä. Aurinko on juuri siirtynyt oinaan merkkiin. Aurinko ja Kuu ovat vastakkain, oppositiossa eli tätäkin tukee kyseinen silta vertaus. Silta tarvitsee kummallekin puolelle `vastaanottajansa`. Symboliikassa on paljon vertauksia, missä ääripäät muodostavat yhteneväisen kokonaisuuden. Yin-Yang, yö-päivä, feminiininen-maskuliininen, positiivinen-negatiivinen, ylinen-alinen, plus-miinus ja vaikkapa päivätietoinen-alitajuinen. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Vanha kansa uskoi että asiat, mitä `hävitettiin` Kevätpäivän tasauksen aikaan, myös pysyivät pois. Astrologisesti siirrymme eläinradan viimeisestä merkistä ensimmäiseen. Oinas energia on alkukantaisinta tulivoimaa.

Kevätpäivän tasauksen ja Täydenkuun kartalla on Auringon ja Khironin yhtymä sekä oppositio Kuulle. Khiron on haavoittunut parantaja ja tässä ajassa erittäin merkittävä tekijä. Vanhan sulkeminen on uuvuttavaa ja saatamme olla hetkittäin niin fyysisesti kuin psyykkisestikin heikossa hapessa. Tämä uusiutuva energia tulee tarpeeseen. Jos ajattelemme Kuun edustavan alitajuntaa, sisäistä valoa, turvaa ja tunnepuolta, niin Aurinko edustaa taas päivänvaloa, tietoisuutta sekä elinvoimaa ja tahtotilaa. Kuu on feminiininen ja Aurinko maskuliininen. Näitä teemoja on hyvä miettiä omalla kohdallamme. Meissä kaikissa on luonnollisesti myös samojen asioiden ääripäitä, minkä suhteen etsimme enemmän tai vähemmän tasapainopistettä. Välillä se onnistuu ja välillä se on hakusessa. Tämmöiset `voima-ajat` ovat hyviä tarkistuspisteitä tarkistaa sekä päivittää tämänhetkistä tilannetta. Vesta, omistautumisen asteroidina on yhtymässä Aurinkoon, oppositiossa Kuuhun että neliössä Jupiteriin. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Vesta on myös hyvin feminiininen.  Uranuksen kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Kuulle saattaa tuoda yllätyksellisiä tunteita tai muistoja pintaan. Uranuksen tuulahduksen tarkoitus ei silti ole kiinnittää meitä menneisyyteen. Suurin ero Kevätpäivän tasauksen ja Täydenkuun kartoilla on Kuun siirtyminen neitsyestä vaa`an merkkiin.

Saturnus, Pluto että Kuunlaskusolmu ovat kolmiossa Marsiin, sen ollessa härän merkissä. Tämä tukee toiminnallista puolta ja konkretiaa. Sekä Saturnus että Pluto ovat karmallisia planeettoja, mikä tukee vahvasti vanhoista voimavaroista ammentamista, mutta myös haasteista vapautumista. Kuunlaskusolmu on `menneisyyden piste`, niin karmallisesti kuin tämänkin elämän sekä sukupolvien historiaa ajatellen. Sekä Mars että Aurinko ovat ajallisesti vahvasti korostuneet. Kummatkin edustavat maskuliinista energiaa. Sisäisen maskuliinisen puolen kohtaaminen, samoin kuin `ulkoiset` maskuliiniset ihmissuhteet olisi hyvä kohdata. Mikä on hyvin? Kuinka sitä hyvää vahvistaa? Mitkä asiat eivät toimi? Kuinka niitä tasapainottaa ja vähentää tai poistaa? Mars on väljästi positiivisissa kulmissa myös Täydenkuun kartalla sekä Aurinkoon että Kuuhun. Aika on aktivoiva ja liikkeelle paneva. Vesta ja hieman väljemmällä orbilla myös perääntyvä Merkurius sekä Neptunus ovat sekstiilissä niin Pluton, Saturnuksen että Kuunlaskusolmun sekä Marsiin. Tästä muodostuu Pikkukolmio. Jos mukaan ottaa vielä Täydenkuun opposition Vestalle sekä Auringolle, tästä muodostuu Leija.

Mars ja Venus ovat neliössä keskenään. Mars on härän merkissä ja Venus vesimiehen merkissä. Neliö on aina aktiivinen ja terävä haastekulma. Mars härän merkissä menee `maan juuriin`, kun taas Venus `taivaan tuuliin`. Jupiter laajentavana tekijänä tekee Venukselle sekstiiliä eli positiivista kulmaa ja Marsille kvinkunssin eli alitajuisen haastekulman. Saatamme kimpoilla näiden ääripäiden välillä. Jupiterin kvinkunssi Marsille saattaa nostaa esiin pelkoja, mitkä ovat laajentumisen ja muutoksen tiellä. Kannattaa tiedostaa ettei anna tämän estää syntyvää muutosta. Myös toisen ääripään eli `ylilyöntien` riski on tunnistaa. Sekä täysi jarrutus että vauhdin lisääminen ovat yhtä huonoja ideoita, tasapaino löytyy puolivälistä. Pallaksen ja Venuksen kolmio taas tukee sisäistä luovaa soturivoimaa. Vielä kun Kuunnoususolmun ja Venuksen kvinkunssi saattaa nostaa tulevaisuuden toiveiden pelkokertoimen esiin, tämä vahvistaa `toiveet ja pelko, toteutus ja menetys` tunnelmien poukkoilevaa energiaa. Jos tunteet tulvivat hallitsemattomasti, kannattaa tietoisesti antaa niille tilaa tulla esiin. Ajatella vaikka että samalla puhdistaa vanhaa seisahtanutta vettä, jotta uusi pääsee virtaamaan tilalle. Kun annamme niiden tulla ja mennä, ne eivät jää karkailemaan mielemme sopukoista yhtä arvaamattomasti. Opimme tunnistamaan niitä ja saamme niistä paremmin kiinni.

Sitten viimeisenä vielä Neptunuksen yhtymä perääntyvälle Merkuriukselle kalojen merkissä, Vestan ollessa Merkuriuksen toiselle puolella. Neptunus on kalojen hallitsema planeetta, joten tätä eteeristä tunnelmaa on nyt normaalia enemmän. Parhaimmillaan tämä vahvistaa ja `valaisee` intuition, unien ja herkkyyden sanomaa, mutta riskinä on toinen ääripää eli illuusiot ja pelot sekä niiden sanomaan uskominen. Myös painajaisia voi tulla normaalia enemmän. Tätä ei kannata säikähtää. Luovuuden kannalta tällä on iso merkitys. Meillä on avaimet luovuuden kautta oppia ja ymmärtää asioita uudella tavalla. Näkökulman vaihtaminenkin voi olla ajatusluovuutta parhaimmillaan. Sitten voi katsoa miten palapelin palaset asettuvat oikeisiin uomiinsa.

Kevätpäivän tasaus avaa meille uudet ovet, uusin energioin. Me voimme harjoitella omannäköisiä tanssiaskeleita. Tanssiaskeleita otetaan joka suuntaan. Samanlaista tämä elämän kiertokulkukin aina välillä on.

`Kun tanssit, tarkoituksenasi ei ole päästä lattialla tiettyyn paikkaan. Tarkoituksesi on nauttia joka askeleesta matkan varrella.`-Wayne Dyer

Lempeää viikkoa kaikille!