-

Keskeneräisyyden ylistys

Pohdintoja ajasta

Alkavan viikonlopun pääteemoja ovat Jupiterin neliö Auringolle sekä perääntyvälle Merkuriukselle että Vestalle näiden ollessa kalojen vesimerkissä. Herkkyys, intuitio ja omistautuminen ovat tämän kortin parhaat puolet, mutta haastepuolena voivat olla liialliset lupaukset, sinisilmäisyys ja epärealistiset toiveet tai odotukset. Perjantaina 15.3. on Auringon sekä Merkuriuksen yhtymä tarkimmillaan, mutta toki se vaikuttaa koko viikonlopun ajan.  Aurinko lähenee Khironia ja haavoittuneen parantajan teemat nousevatkin päivänvaloon. Ensi viikolla on Kevätpäiväntasaus ja nämä `vetiset` tunnelmat alkavat hieman muuntua. Voimme valmistautua tähän pyhään juhlaan jo etukäteen. Ajattelen tulevan Kevätpäivätasauksen olevan tärkeä ajankohta myös parantavien voimien kannalta. Aika ennen sitä on kuin valmistautuisimme puhdistavaan parannus seremoniaan. Kuunsolmut sekä Pluto tukevat sekä vahvistavat Auringon tunnelmia. Siinä missä ajassa on ailahtelevuutta ja eteerisyyttä, samaan aikaan on myös vahvuutta.

Toinen pääteemaa liittyy Marsin ja Venuksen energioihin. Mars on härän maamerkissä ja Venus vesimiehen ilmamerkissä. Feminiininen ja maskuliininen tasapaino on taas etsimässä tasapainopistettään. Mars ja Venus ovat keskenään neliössä eli haastekulmassa. Saturnus sekä Pluto ovat kolmiossa Marsin kanssa ja Neptunukselta, Vestalta, Merkuriukselta ja Auringolta tulee sekstiili Marsille.  Myös Kuunsolmut ovat suotuisissa asemissa tähän toiminnan planeettaan nähden. Toiminnan ja liikkeellelähdön tarve voi olla ristiriidassa arvomaailman ja ihmissuhteiden kanssa.  Juurtuvat, maadoittavat sekä hedelmälliset energiat ottavat oman aikansa, mutta samalla nopeat ja yllätykselliset käänteet voivat saada pakan sekaisin. Intohimo elämää kohtaan vetää meidät `syvyyksistä pinnalle`, mutta samanaikaisesti sen tiellä olevat teemat saattavat nostaa ärsyyntymistasoa entisestään.

`Kun onnetar tulee, tarraa sitä lujasti edestä kiinni, sillä takaa se on kalju.` -Leonardo da Vinci

Keskeneräisten asioiden viimeistely niin konkreettisesti kuin psyykkisestikin on suositeltavaa, kun vain teemme sen rauhassa ja luonnollisessa tahdissa. Jos yritämme nopeuttaa näitä prosesseja, aiheutamme sillä vain hallaa itsellemme. Kipeät tunteet ja muistot voivat aiheuttaa jopa tunteita, mitä häpeämme. Antaa tunteiden tulla ja mennä, niihin ei kannata jäädä kiinni, eikä myöskään lukita sisäänsä.  Vaikka välillä kokisimme psyykkisesti tai voimavarojen kautta `takautuvaa takatalvea`, kyse on enemmänkin voimavarojen tankkaamisesta kuin taantumisesta. Välillä tarvitsemme itseltämme hyväksyntää itsessämme olevia `heikkouksia` kohtaan. Jos emme pysty hyväksymään niitä itse, muiden sanat tai tunteet eivät saavuta meitä toivotulla tavalla. Saatamme kokea ettemme ole oikeasti sen arvoisia tai että todellisuus on jotain aivan muuta. 

`Sinun täytyy rakastaa itseäsi, koska mikään määrä rakkautta muilta ihmisiltä ei riitä täyttämään sitä syvää kaipausta, jota sielusi tarvitsee sinulta.`– Dodinsky

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén