-

Herkkääkin herkempää aikaa

Pohdintoja ajasta

Merkuriuksen perääntyvä vaihe on ohi, vaikka tunnelma saattaa vielä olla hieman hakusessa. Merkuriuksen ja Neptunuksen yhtymä kalojen merkissä on edelleen yksi ajan merkkitekijä. Samaan tärkeysjärjestykseen voisi lisätä Pluton ja Saturnuksen yhtymän Kuunlaskusolmulla kauriin merkissä. Kuunnoususolmu on ravun merkissä. Kuunsolmut ovat vastakkain eli ne ovat aina oppositio pari ja näin peilaavat tähän liittyviä asioita sekä tunnelmia toistensa kautta. Tämä luo herkkyysjaksoon valtavasti voimaa ja painetta, mikä heijastuu herkkyyden `tuplaantumisena`. Saatamme olla yhtäaikaisesti sekä haavat auki että korkeissa intuition energioissa. Pelkoja saattaa nousta pintaan ja huomaamattamme voimme uskoa mitä ihmeellisimpiä ajatuksia totuuksina. Kuunlaskusolmu on `menneisyyden piste` vahvuuksien sekä haasteiden kera. Silloin jos epäonnistumiset tai häpeän tunteet nostavat päätään, on hyvä katkaista kierre, ettei se jää päälle. Kipeiden tunteiden on hyvä antaa tulla pois ja puhdistua, mutta riski että niihin jää kiinni on hyvä tunnistaa. Kuunnoususolmu on taas `tulevaisuuden piste`. Muistatko menneisyydestä niitä asioita missä olet onnistunut? Mitkä ovat olleet sinulle tärkeitä ja missä olet voittanut pelkosi? Mitkä ovat olleet niitä asioita, mitkä ovat saaneet sinut tuntemaan onnellisuutta? Minkälainen tekeminen on sinua `rikastuttavaa`?

`Mieli on niin kuin muukin pelto; ellei se tuota hyötykasveja, se puskee rikkaruohoa.` -Markku Envall

Mikään ulkoinen rikkaus tai onnistuminen ei voi olla yhtä suurta kuin sisäinen rikkautemme. Vaikka olisit maailman rikkain ihminen tai tekisit kuinka tärkeää työtä, voit kokea pettymyksen ja tyhjyyden tunteita. Meillä kaikilla on sisäinen maailma, mikä on loputon aarrearkku. Kun lähdemme tutustumaan tähän maailmaan, se vaatii paikoin kärsivällisyyttä ja harjoittelua, mutta on enemmänkin kuin sen arvoista. Kaikki muutosvoima, toiminta ja tunteet lähtevät ensin sisältämme. Se on alkulähde, mistä ammennamme joko tiedostamatta tai tietoisesti energiaa. Joskus se voi tuntua `sekametelisopalta`, mutta rauhoittumalla ja keskittymällä voimme päästä siihen virtaan kiinni. Se on kaiken luovuuden lähde. Sitä kautta voimme uusiutua ja `herättää itsemme henkiin` aina uudelleen ja uudelleen. Haasteelliset tunteet ja kokemukset ovat osa elämää. Emme voi sivuuttaa niitä, mutta voimme kulkea niiden läpi. Silloin kun olen käynyt tunnetasolla raskasta aikaa läpi, tasapainottamiseksi olen tarvinnut järkeä. Tunne ja äly voivat olla toistensa ääripäät tai paras parivaljakko.

Sunnuntaina 31.3. Mars siirtyy kaksosten ilmamerkkiin. Vestan ja Khironin sekstiilit Marsille tuovat toimintaan erilaista, parhaimmillaan sekä omistautuvaa että eheyttävää voimaa. Marsin ja Venuksen neliö voi laittaa arvomaailman sekä toiminnan paikoin törmäyskurssille. Venus on kalojen merkissä. Saatamme huomaamattamme unohtaa itsellemme tärkeät asiat ja kokea pettymystä, koska niille ei ole tilaa. Sisäisen ja ulkoisen yhtäaikainen vahvistaminen on erittäin tärkeää. Uranuksen sekstiili Venukselle antaa tälle hyvän tuulahduksen raikasta kevätilmaa.

`Kun rakkaus ja taito yhdistyvät, syntyy mestariteos.` -John Ruskin

Taitoa ja tekniikoita voi aina harjoitella. Rakkauden edestä voi aina tarvittaessa puhdistaa energiaa. Rakkaus on kaiken perusta. Se ei tarkoita että mitä tahansa tarvitsee hyväksyä tai itsekään tehdä. Ne eivät ole rakkautta. Meissä kaikissa on puhdasta rakkautta. Se on kaiken ydin. Vestan sekstiili Marsille ohjaa löytämään niitä asioita, mitkä saavat sydämemme sykkimään. Se ei voi tulla kenestäkään muusta käsin. Muut voivat aktivoida meissä olevia tekijöitä, mutta muut eivät voi tehdä niitä puolestamme. Meissä on enemmän voimaa, kuin usein uskommekaan. Cereksen sekä Junon neliöt Merkuriukselle ja Neptunukselle nostavat tarpeet sekä korkeamman yhteyden merkityksen esille. Millainen luovuus sopii sinulle? Minkälaisesta tekemisestä nautit? Kyse voi olla ruoanlaitosta käsitöihin, musiikista kuvataiteeseen tai kirjoittamiseen ja sisäisestä kokemuksesta taivaanrannan maalailuun. Tätä taitoa kannattaa vahvistaa.

`Jos kuulet sisäisen äänen, joka sanoo: "sinä et osaa maalata", jatka kaikin mokomin maalaamista - ja pian se ääni vaikenee.` -Vincent Van Gogh

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén