-

Henki, hengissä ja hengessä

Pohdintoja ajasta

`Kun yksi ovi onneen sulkeutuu, toinen aukeaa, mutta usein jäämme niin pitkäksi aikaa tuijottamaan sulkeutunutta ovea ettemme huomaa toista joka meitä varten on avattu.`-Helen Keller

Tiistaina 23.4. on tarkka Uranuksen sekä Auringon yhtymä. Aurinko on siirtynyt härän merkkiin. Junon sekstiili Auringolle sekä Uranukselle tuo mukanaan ihmissuhteisiin liittyvät tunnelmat. Aurinko härän merkissä on hedelmällinen. Se on hidas, esteettinen ja harmoniahakuinen nautiskelija. Härkä tarvitsee maata jalkojensa alle, joten maayhteyden merkitys on olennaisen tärkeää. Uranus on ilmaelementin edustaja. Se on kuin tuuli, sähkö tai avaruus. Uranus on laadultaan nopea, äkillinen ja arvaamaton. Se on kuin villihevonen tai lintu, minkä yhteys omaan laumaan tai parveen on vahva ja näkymätön magneetti, mikä pitää voiman kasassa. Sähkö on parhaimmillaan valtava voimavara, mutta hallitsemattomana se on tuhoavaa. Junon positiivinen kulma tukee parhaimmillaan ihmissuhteiden hedelmällistä puolta sekä korkeamman rakkauden näkemistä muissa ihmisissä. Juno on juuri siirtynyt ravun merkkiin. Tämä tarve on sekä fyysinen, psyykkinen että henkinen ja ajattelen tämän liittyvän parisuhteen lisäksi muihinkin ihmissuhteisiin. Aurinko vahvistaa vitaalivoimaamme ja parhaimmillaan `juurruttaa` juuremme hyvään maaperään. Uranus taas tukee laajentumista, mutta myös vapautumista asioista, mitkä eivät enää tue kasvuamme. Nämä eripariset tekijät tukevat toisiaan, vaikka voivat tuntua myös ristiriitaiselta. Tämän vaikutus tuntuu koko viikon.

Samaisena tiistaina on Venuksen sekä Khironin yhtymä oinaan merkissä tarkimmillaan. Junon neliö edellä mainituille tuo vahvan lisänsä tähän kuvioon. Tässä on potkua ja voimaa. Khiron on haavoittunut parantaja ja se nostaa usein menneitä kokemuksia esille. Junon neliö voi tuntua vahvana, jopa pakonomaisena tarpeena kokea syvää yhteyttä ja rakkautta toisen kanssa. Jos emme saa vastakaikua, tämä voi tuntua äärimmäisen kivuliaalta. Oinas ei jää tuleen makaamaan. Tämä voi olla irtautumisen kannalta jopa helpottava jakso. Jos emme ole valmiita päästämään irti ja lähdemme syyllistämään tai syyllistymään, riskinä on hallitsemattomat aggressiot. Tuli palaa ja leimuaa intohimoisesti. Onko se sitten puhdistava ja tukeva tuli vai tuhoava tuli, on hyvin paljon meidän käsissämme. Tämmöisenä aikana en lähtisi provosoimaan tai provosoitumaan, enkä lisäämään tulen leimahtavaa energiaa. Antaisin sen roihuta omassa luonnollisessa rytmissään ja ottaisin tilaa nauttia tästä nuotiosta, seuraten mitä se nostaa esille ja miten se omalla voimallaan myös puhdistaa. Tämäkin vaikuttaa koko viikon, mutta viikon edetessä mukaan tulee lisätekijöitä.

Keskiviikkona on Merkuriuksen sekä Vestan tarkka yhtymä oinaan merkissä. Vestan liekki sytyttää oinaan tulen täyteen liekkiin. Merkurius on kommunikoinnin, oivaltamisen sekä ajattelun planeetta. Vesta on omistautumisen sekä sydämen palon asteroidi. Tämä voi olla hyvin intohimoista ja kiihkeää kommunikoinnin sekä oivaltamisen aikaa. Haasteellisissa tilanteissa kommunikointi voi leimahtaa hallitsemattomaksi. Tätä tukee tämän viikon aikana muutkin kuviot. Viikon edetessä vahvistuvat Pallaksen oppositiot sekä Cereksen kolmiot Merkuriukselle, Vestalle sekä Venukselle. Ceres on jousimiehen tulimerkissä ja tämän kautta tuo lisänsä tähän tuliseen tunnelmaan. Kolmio on positiivinen kulma. Ceres edustaa tarpeita sekä tarvitsevuutta, ravintoa ja hoivaa. Tämä voi olla keskustelun ja oivaltamisen sekä syy-yhteyksien kannalta erittäin rikastuttava kuvio. Saatamme saada ymmärrystä ja lempeän `tulista` vahvistusta sekä tukea taholta, minkä kanssa koemme olevamme tasapainossa ja samalla aaltopituudella. Tämä voi olla erittäin terapeuttista. Sitten taas ihmissuhteet, missä emme koe tasapainoa, voivat toimia normaalia vahvempina ärsykkeinä. Sama pätee Pallaksen suhteen. Pallas luovuuden ja tiedon soturina on vaa´an ilmamerkissä. Sen oppositio Merkuriukselle, Vestalle ja Venukselle voi lisätä tarvetta `olla oikeassa` ja soturimaisesti pistää asiat `poikki ja pinoon`. Tulos on sen mukainen. Parhaimmillaan me voimme kyseenalaistaa omia pinttyneitä ajatuksiamme ja löytää uudenlaista oivallusta tätä kautta. Tässäkin olennainen tekijä on se, onko meillä kykyä tarkastella mielipiteitämme ja totuuksiamme eri kannoilta. Jos olemme tinkimättömiä, emme kykene näkemään samalla tavoin kokonaisuuksia. Saatamme jopa päättäväisyyden voimalla ohjata itsemme harhaan. Kaikissa kolikoissa on kaksi puolta.

`Olen eksyksissä, mutta ennätysajassa.`- Lentäjä jossakin Valtameren yllä

Neptunuksen ja Marsin neliö tuo tullessaan sumuvaroituksen. Mars on kaksosten vikkelässä merkissä. Neliö saattaa aiheuttaa painetta, jolloin pörräämme kevät energioissa `vaihtuvan tuuleen` mukaisesti. Pallaksen kolmio, yhdistettynä Neptunuksen neliöön, voi olla luovuuden sekä määrittelemättömyyden kulta-aikaa. Saatamme huomaamattamme saada mitä hullumpia ideoita, mitkä toimivat vielä käytännössäkin.  Yhtälailla voimme keksiä vaikka minkälaista toimintaa, mikä ei saa `tuulta alleen`, kaikista yrityksistä huolimatta. Kun ottaa mukaan Cereksen, tästä muodostuu T-risti kuvio. Saatamme lähteä liikkeelle, ilman että huomaamme kiinnittää huomiota voimavaroihin tai vaikkapa ravintoon. Marsin kvinkunssit Kuunlaskusolmulle, Saturnukselle sekä Plutolle, voi toimia alitajuisena liikkeelle panevana voimana. Saatamme toimia `huomaamattammekin` ja ymmärtämättä tai tietämättä miksi. Totutut tavat muuttuvat yleensä hitaammassa tahdissa kuin mielemme. Tämän vuoksi on niin helppo `palata takaisin` vanhoihin totuttuihin malleihin. Kopioin tähän tekstin, minkä kirjoitin viime viikolla. Se liittyy juuri tuohon edellä mainittuun kuvioon.

`Cereksen oppositio Marsille liittyy hoivaan ja tarpeisiin. Mars on kaksosten merkissä. Mielikuvana voisi käyttää pientä lasta, joka tankkaa vanhemmiltaan turvaa ja on tarvitseva. Parhaimmillaan se on luonnollista sekä hoivaavaa ja tukee sekä lasta että vanhempia. Samalla kaikilla on omaa tilaa myös omiin tarpeisiin. Haasteena voisi käyttää samaa mielikuvaa käänteisenä.  Vanhemmat voisivat olla keskenään ristiriidassa toistensa ja itsensä toiveiden että tarpeiden suhteen. Lisäksi heillä on lapsi, joka ei tiedä mitä haluaa ja kiukuttelee sekä `vaatii` huomiota. Kenelläkään ei ole tilaa itselleen eikä toisille. Nämä ovat nyt hyvin äärimmäiset vertauskuvat, mutta toivon niiden avaavan saman asian eri puolia`.

Marsin aktivoidessa Kuunsolmut sekä Pluton ja Saturnuksen tunnelmat, menneet ja keskeneräiset teemat saattavat nousta uudella tavalla pintaan. Neptunuksen tehdessä Kuunsolmuille positiivisia kulmia, on mahdollista löytää ymmärrystä sekä lempeyttä kohdata esille nousevia asioita. Myös Cereksen kolmiot Merkuriukselle, Vestalle ja Venukselle tukevat tätä. Ajan yksi parhaista puolista eheytymisen ja vapautumisen lisäksi, on juurtuminen ravitsevaan `maaperään`. 

Lopuksi kaksi Soren Kierkegaardin mietelausetta;
`Elämän voi ymmärtää vain taaksepäin, mutta sitä on elettävä eteenpäin.`
`Elämä ei ole ongelma, joka sinun olisi ratkaistava, vaan todellisuutta, joka sinun on elettävä.`