-

Hän näki sen vasta nyt

Pohdintoja ajasta

`Kaikki tämä oli ollut aina, mutta hän näki sen vasta nyt; hän oli ollut poissa. Nyt hän oli läsnä, kuului siihen. Hänen silmänsä lävitse virtasi valo ja varjo, hänen rintansa lävitse leijuivat tähdet ja kuu.` -Hermann Hesse

Junon ja Kuunnoususolmun tarkka yhtymä on tiistaina 28.5. Juno ja Kuunnoususolmu on ravun merkissä. Oppositiossa on Kuunlaskusolmu sekä perääntyvät Saturnus ja Pluto kauriin merkissä. Neptunukselta tulee näille kaikille positiiviset kulmat. Kuunsolmut ovat `tulevaisuuden ja menneisyyden pisteet`. Junon symboliikkaan liitetään yhteys, parisielu, `elämää suurempi rakkaus`, sopimukset, yhteistyö sekä kumppanuus. Ja luonnollisesti näiden samojen tekijöiden ääripäät kaikilla väliväreillä. Kuunnoususolmun ollessa `elämäntehtävän piste` ja tulevaisuuden suuntaviiva, saattaa ihmissuhteiden merkitys ja kokemukset nousta normaalia vahvempana esille. Silti ja juuri siksi on hyvä miettiä myös suhdetta omaan itseen. Mitä ajattelet itsestäsi? Miten koet ja suhtaudut itseesi? Elämme itsemme kanssa läpi koko elämän. Silloin jos tämä suhde ei toimi, on kuin eläisimme ihmisen kanssa, josta emme pidä tai jota emme arvosta. On toivottavaa ja tervettä miettiä omia hyviä puolia ja myös nähdä ne. On myös hyvä nähdä omat haastepuolensa sekä riskinsä. Enkä tarkoita tällä mitään negatiivista lietsomista. Voimme jopa saada onnistumiskokemuksia, kun huomaamme heikkouksiamme, ja alamme työstämään niitä.  Neptunuksen positiiviset kulmat herättävät herkkyyden ja lempeyden kauniilla tavalla henkiin. Ymmärrys ja myötätunto auttavat eheytymään.

Saman teeman tiimoilta jatkamme Venuksenkin suhteen. Viikon puolivälistä eteenpäin Venus aktivoi Kuunsolmut, Junon, Saturnuksen, Pluton sekä Neptunuksen positiivisilla kulmillaan. Venus on härän aistivahvassa maamerkissä. Perääntyvän Jupiterin ja Venuksen välinen kvinkunssi, voi toimia ristiriitaisesti. Saatamme lähteä liikkeelle paineen alaisena, `ettemme varmasti menetä mitään`. Toinen ääripää voi olla, ettemme uskalla lähteä liikkeelle, ettemme tee mitään `väärin`. Tasapainopiste on puolivälissä. On hyvä miettiä asioita, mitkä ovat itselle merkityksellisiä. Mistä koet onnellisuutta? Mistä nautit? Mitä kaipaat lisää? Kun lisäät näitä asioita, vaikka pienestikin, se voi muuttaa monia muitakin asioita elämässäsi. Näitä on hyvä miettiä keskittyen ja ajan kanssa. Voi olla hyväksi, että myös kirjoitat niitä itsellesi ylös. Anna kirjoittamisen johdattaa sinua alitajuntasi kautta eteenpäin.

`Ajatustesi vietävänä olet kuin keppiä jahtaava koira: aina kun keppi lentää, juokset sen perässä... Ole kuin leijona, joka kepin jahtaamisen sijasta kääntyy kohti kepin heittäjää. Vain kerran voi yksi ihminen heittää leijonalle kepin.` -Dilgo Khyentse Rinpoche

Merkurius on kaksosten merkissä. Merkuriuksen oppositio Jupiterille ja neliö Neptunukselle vaikuttaa viikon tunnelmiin vahvasti. Jupiterin perääntyvä vaihe saattaa aiheuttaa entisestään eriparista tahtia. Merkuriuksen ollessa omassa merkissään, se on normaalia vahvempi. Tiedostamisen kannalta tämä on hyvä asia. Silti riskinä on että saatamme luvata enemmän kuin voimme toteuttaa. Perääntyvän Cereksen ja Auringon oppositio on tarkimmillaan vuorokauden vaihtuessa keskiviikon puolelle. Tarpeet, hoiva, ravinto ja ravitsevuus nousevat ajallisesti pintaan. Voimme huomaamatta toimia yli voimavarojemme. Tässä viikossa on paljon mahdollisuuksia oivaltaa ja käsitellä isoja elämän suuntaviivoja. Silti `pienempien` ja arkisempien teemojen suhteen saatamme olla väsähtäneempiä tai turhautuneita. Elämässä on paljon ristiriitoja, mitkä eivät välttämättä estä toisiaan. Haasteelliset tunteet voivat parhaimmillaan johtaa meidät uusille poluille. Lempeää viikkoa kaikille!