-

Etsivä löytää, vaikkei aina sitä mitä etsii

Pohdintoja ajasta

Merkurius on siirtynyt leijonan tulimerkkiin ja lähestyy samaisessa merkissä olevaa Junoa. Mars tulee perässä eli Marsin ja Merkuriuksen yhtymä jatkuu, vaikka Mars vaihtaakin merkkiä vasta ensi viikon tiistaina. Marsille osuu myös Junon, Khironin sekä Cereksen kolmiot, vaikka ei vielä tulimerkissä olekaan. Merkurius, Juno, Khiron sekä Ceres muodostavat kultaisen tulikolmion.

Merkuriuksen perääntyvä vaihe alkaa 8.7. mutta se tuntuu jo nyt katvealueella ollessaan. Ceres perääntyy myös. Tämä on hyvä aika `polttaa vanhaa` tunnekuonaa sekä niistä mahdollisesti muodostuneita ajatuskierteitä ja uskomuksia pois. Aina perääntyvän vaiheen aikana käymme `kertausharjoituksissa` menneiden asioiden suhteen. Se on hetkittäinen katselmus taaksepäin, missä voimme vielä viimeistellä tai saattaa loppuun keskeneräisiä asioita. Kun mukana on Juno korkeamman rakkauden sekä yhteyden asteroidina, Khiron haavoittuneena parantajana sekä Ceres hoivan ja tarpeiden ravitsevana asteroidina, aika liittyy vahvasti ihmissuhteisiin. Uranuksen ja Vestan yhtymä ja niiden neliöt Merkuriukselle sekä Junolle tuo mukanaan mahdollisesti arvaamattomia ja nopeita muutoksia. Väljästi Uranus sekä Vesta neliöivät myös Marsia. Paikoin voi olla vaikeaa pysyä omien ajatusten ja voimavarojen `perässä`, joten ymmärrettävästi voi olla vielä vaikeampaa pysyä kartalla muiden muuttuvissa kuvioissa. Välillä tarvitaan tilaa sekä huumoria, jotteivät asiat muuttuisi liian helposti syttyviksi.

Ohessa ote Tove Janssonin Taikurin hattu kirjasta;

– Äiti, sanoi Muumipeikko, – keksi meille jotakin tekemistä! Me vain riitelemme, ja on niin kuuma!
– Niin, rakas lapsi, sanoi Muumimamma. – Minä olen huomannut sen ja tuntuisi hyvältä, jos olisitte jonkin aikaa poissa näkyvistä.

Aurinko on ravun vesimerkissä ja neliössä Khironiin. Jaksaminen ja voimavarat voivat olla koetuksella. Auringon sekstiilit Uranuksen ja Vestan kanssa toki tulevat uusiutuvaa ja innostavaa energiaa. Kun mukaan ottaa Kuunsolmut, on hyvä tunnistaa ärsykkeitä ja `ei toimivia` tekijöitä, jotta niiden kautta voisi saada kiinni toimivista ratkaisuista. Sydämen palon syttyessä, tunnelmat voivat muuttua hyvin toisenlaisiksi.

Saturnuksen perääntyessä Kuunlaskusolmulla rajoitteet sekä rajallisuus tuntuvat mahdollisesti normaalia vahvempana. Niihin liittyviä teemoja ei tule piilottaa tai sammuttaa, muttei myöskään ylikorostaa. Kärsivällisyydellä niistä voi saada aikaan elämää muuttavia rakenteita, mutta se vaatii turhauttavien ja epämukavienkin tunteiden kohtaamista sekä kestämistä. Joskus saatamme tehdä muutoksia ja päätöksiä vain senkin vuoksi, että on vaikea sietää pitkään jatkunutta epävarmuutta tai keskeneräisyyttä. Toki muutosta tarvitaan ja sille on aikansa, mutta on hyvä tunnistaa mistä lähteestä tai tarpeesta muutos lähtee, ettei tee liian nopeita päätöksiä. Muuten muutos voi johtaa ojasta allikkoon jolloin tavalla tai toisella se tulee eteemme uudestaan. Toki, harjoittelemassa me kaikki täällä olemme eli ei ole tarkoituksen mukaista toimia liian perfektionistisesti.

Perääntyvän Jupiterin sekä perääntyvän Neptunuksen neliö saattaa tuoda hapuilevan tuntuista tunnetta mukanaan. Epävarmuus ja tunne ettei tiedäkään minne tie vie voi aiheuttaa tuskastumista, mutta yhtälailla kääntyä positiiviseksi tunteeksi. Parhaimmillaan Neptunuksen sekstiili Kuunlaskusolmulle sekä Saturnukselle että kolmio Kuunnoususolmulle herättää meissä olevan sisäisen seikkailijan. Jupiterin kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma taas muistuttaa että on myös toivottavaa levätä ja nauttia `kesken kaiken tästä kaikesta`. Aina yhden `maaliviivan` jälkeen tulee uusia. Lopulta näiden etappien saavuttamisen merkitys voi olla paikoin jopa pienempi, kuin sen kaiken muun, mikä johtaa siihen pisteeseen. On hyvä herätä katsomaan, minkä kaiken arvokkaan on mahdollisesti unohtanut tai hetkellisesti sivuuttanut tai joutunut jättämään jäähylle. Mitä kaikkea elämä voikaan tuoda tullessaan?

`Ajattelen juuri parhaillaan revontulia. Ei voi tietää ovatko ne olemassa vai näkyvätkö ne vain. Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.`-Tove Jansson, Taikatalvi

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén