-

Etsijän virka

Pohdintoja ajasta

`Tulevaisuus ei ole jokin paikka, johon olemme menossa, vaan paikka, jonka me luomme. Polkuja tulevaisuuteen ei löydetä, vaan ne tehdään.` -John Schaar

Maanantaina 4.2. klo 23:03 on Uusikuu vesimiehen merkissä. Uudenkuun kartalla Aurinko, Kuu sekä Merkurius ovat yhtymässä. Jupiter laajentavana planeettana on sekstiilissä edellä mainittuihin. Mitä kaikkea meistä itsestämme käsin nouseekaan tietoisuuteen? Saatamme muistaa jotain vanhoja ja jopa merkityksettömältä tuntuvia muistoja. Mielemme voi lähteä `harhateille` kesken kaiken muun tekemisen ja olemisen. Vaikka ajassa on seikkailuhenkeä, ankkuri kannattaa silti laskea, jottemme lähde aivan tuuliajolle. Vaikka alussa oleva miete on yksi lempi mietteistäni, ajattelen että me löydämme sekä teemme teitä yhtäaikaisesti. Kun olemme valppaana, voimme havaita asioita, mitä emme muuten edes huomaisi. Alitajunta viitoittaa tietämme enemmän kuin uskommekaan, kuin vain herkistymme sen viesteille.

Koska keräämme itseemme muistoja sekä tunteita koko elämämme ajan, ajattelen meissä olevan monta `kerrosta` limittäin ja lomittain. Välillä käytän vertauskuvana vuosirenkaita, välillä kerrostaloa. Voimme ajatella vaikkapa juuri puun tai kerrostalon sekä pituus- että leveyssuunnassa. Aina edelliset kerrokset ovat rakenteina seuraaville. Jos kerrokset ovat hataria, emme voi rakentaa uutta ja vakaata vanhan päälle, vaan tällöin voimme mennä katsomaan, mitä meidän tulee vielä kohdata ja käsitellä. Elämä pitää siitä kyllä huolen. Perfektionistisesti vanhan kohtaaminen ja korjaaminen ei sekään ole suotavaa eikä mahdollista. Elämä pitää siitäkin huolen. Symbolisesti ajatukseen liittyy myös valon heijastaminen eri kohtiin. Jos se heijastuu vuosirenkaan yhteen pisteeseen, aktivoituu renkaan aiemmatkin vastaavat kohdat. Jos taas ajattelemme samaa kerrostalo symboliikan kautta, kerroksen aktivoituminen heijastaa sen kaikki huoneet ja tilat. Näin nykyisyys on menneisyyden looginen jatke. Menneisyyteen ja tulevaisuuteen ei tule silti keskittää liikaa energiaa. Muuten saatamme menettää otteemme tähän hetkeen. Silti tulevaisuuden suunnitelmat, suuntaviivat ja unelmat ovat tärkeitä. Menneessä on voimavaroja sekä työkaluja, mistä voimme ammentaa muutosvoimaa sekä ymmärrystä. Keskeneräisyyksien hyväksyminen luo armollisuutta itseämme kohtaan. Kerrosten `siivoaminen` tapahtuu parhaimmillaan elämän luonnollisessa rytmissä, ilman että pyrimme hidastamaan tai nopeuttamaan sitä. Siinä on taitolaji, mihin välillä pystymme, välillä emme. Voisiko ajatella että koko elämämme olemme harjoittelemassa täällä olemista ja elämistä?

Maanantaina 4.2. Venus siirtyy myös kauriin merkkiin. Uranuksen kolmio Venukselle lisää helposti levottomuutta sekä uteliaisuutta. Uranus on vesimiehen hallitsema planeetta ja näin siihen liittyvät asiat ovat tällä viikolla vahvana. Khironin ja Venuksen välinen neliö nostaa ihmissuhteet, arvomaailman ja elämästä nauttimisen teemat esille. Silloin kun jotkin asiat tulevat esille haavojen muodossa, saatamme huomaamattamme reagoida niihin `tulehtuneella` energialla. Totuutemme voi myös värittyä tämän energian mukaisesti. Välillä on hyvä ottaa tilaa tunteiden käsittelyyn.  Varsinkin silloin kun aika on `vauhdikasta`, saatamme reagoida myös turhan nopeasti. Mistä pääsemme luonnollisesti Marsin teemoihin. Mars on oinaan merkissä eli omimmillaan. Tämä alkukantainen voima nousee syvältä maanjuurista saakka. Mars on lähentymässä Uranusta ja näiden välinen yhtymä on kuin `tuli ja leimahdus`. Jupiter heittää siihen mukaan omat laajentavat voimansa kolmion muodossa. Kuinka osaisimme heittää `bensaa liekkeihin` tasapainoisesti? Saturnus liittyy rajoitteisiin. Parhaimmillaan se on kuin vakaa selkäranka sekä tuki. Saturnuksen ja Marsin neliö saattaa tuntua kuin vetäisi kivirekeä moottoritiellä. Ajattelen silti haastekulmien olevan tarpeellisia rajoitteita. Ne eivät ole vain meidän kiusaksi, vaan pikemminkin meidän suojaksi. Aina emme tiedä niiden sanomaa elettävässä ajassa, vaan saatamme nähdä sen vasta jälkikäteen. Saturnuksen neliöstä Mars siirtyy yhtäaikaisesti kohti Pluton neliötä. Pluto on intensiivinen ja dynaaminen feniks linnun syntymä. Ajassa on paljon alkukantaista voimaa.

Jupiterin ja Neptunuksen neliö saattaa aiheuttaa flegmaattisuutta ja joko `pilvilinnoihin` pakenemista tai sitten melankolian helmoihin tipahtamista. Saatamme kokea, että vaikka kuinka olisi ajallista voimaa, emme pääsekään siihen kiinni tai että olisimme toistaitoisia suhteessa aikaan ja elämään. Tämä on hyvin normaalia. Jos ajattelemme vaikkapa synnytystä, siinäkin on monta eri vaihetta. Silloin kun ajassa on vahvoja vaiheita kerta toisensa jälkeen, olemme välillä aallon huipulla ja taas välillä aallon pohjalla. Jos yritämme taistella tuulimyllyjä vastaan, vaikeutamme vain omaa oloamme. Ehkä vapautuminen haasteellisista tunteista ja tunnelmista voi tapahtua aivan yhtä äkkiä ja yllättäen kun emme yritä hallita tai ratkaista kaikkea. Elämässä on paljon asioita, mitkä eivät ole meidän käsissämme. Sitten on myös niitä, mitkä ovat ja minkä avulla voimme rakentaa elämäämme. Näiden erottelua me saamme harjoitella koko matkan ajan.

`Onko mitään parempaa kuin kaivata jotakin, jonka tietää voivansa saavuttaa? `-Greta Garbo

Itselläni se on kuppi teetä ja keskeneräisen maalauksen jatkaminen. Olen myös huomannut että minulla on aina hyvä kirja kesken. Vaikka luen kuinka paljon, ne eivät ole vielä koskaan tulleet tiensä päähän. Mitä se on sinulla?