-

Entäs jos sittenkin?

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 1.3. Venus siirtyy vesimiehen merkkiin. Venus on ollut Kuunlaskusolmulla ja herättänyt menneisyyden teemat ja tulevaisuuden toiveet esille. Uranuksen sekä Pallaksen oppositio sekä niiden neliöt Venukselle ja Kuunsolmuille ei päästä meitä onneksi helpolla. Jos olemme päästäneet irti haaveista, unelmista tai meille tärkeistä sekä merkityksellisistä asioista, ne nousevat uudelleen pintaan. Jos aika tai resurssit eivät ole riittäneet itselle tärkeään toimintaan, nyt alamme parhaimmillaan tekemään niille tilaa. Jos suljemme silmämme niiltä, levottomuuden ja tyytymättömyyden kautta ne nousevat silti pintaan. Kauriin merkistä vesimiehen merkkiin siirtyminen muuttaa energioita `uudistusmieleisempään` suuntaan. Khironin sekstiili Venukselle tukee irtipäästämisen ja eheytymisen energioita. Tärkeitä asioita voi aloittaa pienestikin. Jos olemme haaveilleet pitkään jostain asiasta, saattaa olla että tunnetasolla olemme ladanneet odotukset jo turhan suuriksi. Isonkin vuoren ylittämiseen tarvitaan yksittäisiä askeleita ja tekoja. Ne johtavat seuraaviin.

` Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaan itsepäisestä.` 
-John Steinbeck

Auringon, Vestan ja Neptunuksen yhtymä kalojen merkissä on herkkää aikaa. Auringon ja Marsin sekstiili tuo tähän tarvittavaa `potkua`. Ceres sekä Juno ovat oppositiossa ja neliöissä Aurinkoon nähden. Omistautuminen, herkkyys ja luovuus nousevat ihon pintaan. Mars tukee niiden tuomista toteen ja konkretiaan. Cereksen neliö muistuttaa että meidän tulee huolehtia ja `ravita` myös itseämme, jotta panoksemme riittävät. Saatamme huomaamatta huolehtia muiden toiveista ja tarpeista niin omistautuneella energialla, etteivät rahkeet enää omaan muutokseen riitäkään. Pitkässä juoksussa tämä ei tue ketään. Juno `korkeamman rakkauden` asteroidina voi haastekulmassa toimia niin että joko näemme osan ihmisistä huomattavasti paremmassa valossa kuin mitä hän todellisuus on tai samoin saatamme kokea muiden kokevan itse itsensä muita parempana ja provosoitua tästä. Juno kuvastaa ihmisten välistä korkeampaa rakkautta. Se voi olla henkistä, fyysistä tai sekä että. Tämä heijastuu ihmissuhdekuvioihin. Siinä missä meidän tulee ottaa itsemme huomioon, jos olemme lakaisseet omat tarpeemme maton alle, meidän tulee ottaa myös vastuu itsestämme ja toiminnastamme.

`Älä tee, mitä ääni käskee. Tee, mitä hiljaisuus kuiskaa.`
-Lauri Sallinen

Merkuriuksen perääntyminen tuntuu jo, vaikka tarkka ajankohta on 5.3. Merkurius ja Khironin yhtymä nostaa `haavoittuneen parantajan` tunnelmat pintaan. Merkurius on kalojen merkissä. Khiron sekä Merkurius ovat positiivisissa kulmissa Kuunsolmuihin sekä Venukseen nähden. Menneisyyden ja tulevaisuuden kannalta tärkeiden avaimien näkeminen ja niistä oivaltaminen on mahdollista. Olisi suotavaa ottaa kynä ja paperia esille ja herätellä sekä jatko jalostaa ajatuksia aina välillä. Kun antaa alitajunnan tuoda mielen pintaan omia viestejään, niistä alkaa syntyä tietoisempaa suuntaa ja polkua. On tärkeää tuoda tunteita ja ajatuksia mielestään `näkyville`, koska `sisäinen meremme` on täynnä kaikenlaisia aarteita, mitä tulee ja menee koko aika. Jos emme ota niistä kiinni, unohdamme mitä parhaimmat ideatkin huomaamattamme. Pallaksen ja Merkuriuksen kvinkunssi voi nostaa alitajuisia pelkoja pintaan, mutta tätä voisi ajatella `pohjaveden puhdistuksena`. Merkuriuksen perääntymisen aikaan on hyvä viimeistellä keskeneräisiä asioita. On hyvä ottaa tilaa ja aikaa aikataulujen sekä suunnitelmien ympärille. Näin voimme ottaa ajan eri tavoin vastaan. Keskiviikkona 6.3. on Uusikuu kalojen merkissä. Näin alamme mennä kohti Merkuriuksen perääntyvää että Uudenkuun aikaa.