-

En ole koskaan sama

Pohdintoja ajasta

Elokuun alkaessa heti 1.8. on ollut Uusikuu leijonan tulimerkissä sekä Merkuriuksen perääntyminen ravun vesimerkissä päättyy. Toki Merkuriuksen suhteen kannattaa ottaa siirtymäaikaa eli energiat ottavat aikansa loksahtaessaan omiin uomiinsa.  Venus sekä Aurinko ovat leijonan merkissä ja neliössä Uranukseen eli ajassa on leimahtavaa sytytysherkkyyttä levottomuuden lisäksi. Levottomuudessa on puolensa. Ilman sitä evoluutio olisi jäänyt `pyörimään paikoilleen` tai muuttunut hyvin hitaasti. Levottomuus pistää etsimään jotain uutta. Se on pistänyt Kolumbuksen kahvikuppinsa äärestä etsimään tuntematonta ja Einsteinin kehittämään jotain, millä ei ole ollut vielä muotoa.

`Sitten kun et enää näe todellisuutta vain yhdestä näkökulmasta, alat olla vapaa totunnaisista tavoistasi.`- Stephen Richards

Aika muuttuu joka hetki

Me muutumme. Solummekin uudistuvat. Jos odottaisimme että teemme päätöksiä tai etsimme suuntaa vasta kun meille näytetään varmaa lopputulosta, emme tekisi koskaan mitään.  Liiallinen levottomuus on aivan toinen asia. Siinä saatamme pyöriä samaa ympyrää ja uuvuttaa itsemme, ilman että mikään muuttuu. Tästäkin meillä kaikilla on varmasti kokemusta. Joskus tankkaamme turhautumista niin kauan että lopulta lähdemme höyryveturin tavoin liikkeelle. Tällöin `ympyrän pyöriminen` on tuottanut turhautumisen kautta tulosta. Lempeyden ja armollisuuden lisäksi yksi olennainen ja tarvittava työkalu on huumori.

`Olen eksyksissä, mutta ennätysajassa.` -Lentäjä jossakin Valtameren yllä.

Auringon ja Venuksen kulkiessa vierekkäin arvomaailma, luovuus ja `oman elämän voima` etsivät tasapainopistettä. Vaikka ajassa on paljon liikettä, se on myös mukavuudenhaluinen ja nautinnonkaipuinen.  Venuksen sekä Auringon positiiviset kulmat perääntyville Khironille sekä Jupiterille tukevat akkujen lataamista eheyttävillä ja parantavilla energioilla. Erilaiset hoitomuodot, saunominen, uiminen ja vaikka hyvä kirja voivat toimia ja tukea voimistumista. Mikä on sinulle sopivin ja eheyttävin palautumiskeino?

Mars ja Juno ovat myös hyvänä parivaljakkona leijonan merkissä. Tämä lisää aikaan merkityksellisyyden ja yhteyden tuomista tekemiseen ja olemiseen. Perääntyvien Pluton sekä Neptunuksen tiukat haastekulmat Marsin ja Junon kanssa voivat aiheuttaa alitajuista painetta tehdä ja ratkaista keskeneräiset asiat `oikein`.  Todellisuudessa emme voi koskaan tehdä asioita vain `onnistuneesti`. Se on oletuksena jo virheellinen. Voimme toivoa että osaamme toimia ja tehdä päätöksiä perfektionistisesti, mutta elämä on meitä viisaampi. Se ohjaa kärsivällisesti ja välillä kovallakin kädellä meidät `oikeisiin uomiin`. Tämän ei kuulu estää etsimistä vaan pikemminkin luottaa että voimme tunnustella muutoksen tuulia samalla kun etsimme `tuntematonta`.  Vaikka meillä olisi päämääriä, elämässä on paljon muuttuvia tekijöitä, mitkä tulevat matkan varrella esille.  Tämän vuoksi on itselle armollisempaa hyväksyä ne sekä antaa niille tilaa olla `osaohjaajina`. Ainakin itse olen näiden `muuttuvien tekijöiden` kautta löytänyt enemmän kuin mitä olen alkujaan edes osannut ajatella.  Tämän lisäksi olen saanut myös paljon harmaita hiuksia. En ole sen taitavampi enkä viisaampi kuin muutkaan, vaan pikemminkin turvallisuuskaipuinen `pelkuri`. 

Muistan aina hetken mikä tapahtui vuosia sitten

Kyseisenä päivänä silmiini osui artikkeli, missä luki että yli 90 % ihmisten peloista ei koskaan toteudu. Ensin oli ärsyyntynyt siitä kuinka paljon olen `pelännyt turhaan`, kunnes tajusin kuinka kiitollinen juuri sen vuoksi voin olla. Totta kai ajatuksemme vaikuttavat elämäämme, mutta jos yritämme olla vaikkapa positiivisia ja samaan aikaan tunnemme kipua, riskinä on että saatamme piilottaa todelliset tunteemme periaatteiden varjoon. Ne vaikuttavat vähintään yhtä paljon sitä kautta. Negatiivisiin ja haasteellisiin tunteisiin ei myöskään ole tarkoitus jäädä kiinni.  Se on aivan toinen asia. Kun saamme purettua pelkoja ja kertyneitä tunnekuonia pois, olemme taas puhtaammin läsnä elettävässä hetkessä.

Pallaksen sekstiili Marsille ja Junolle tukee tiedollista että taidollista sisäistä viisasta soturiamme.  Vestan neliöiden myötä saatamme kokea haasteena liiallisen omistautumisen asioihin, mitkä eivät tue omaa polkuamme. Elämä on luonnollisimmillaan puntarointia ja tasapainon etsimistä.  Vaikka Merkuriuksen perääntyminen päättyy, sen neliö Pallakseen saattaa aiheuttaa hämmennystä.  Merkurius on ravun herkässä merkissä ja vaikka sisäinen soturimme tietää kuinka toimia, saatamme tuntea ristiriitaa esimerkiksi epäonnistumisen, riittämättömyyden tai häpeän muodossa.  `Tiedämme, mutta emme kykene` tunnehetket eivät tarkoita ettemme voisi onnistua. Se tarkoittaa että voimme ottaa jälleen hetken akkujen lataamiseen ja voimistaa luottamusta elämää sekä itseämme kohtaan. On hyvä kyseenalaistaa `pahimmat pelot` ja tarvittaessa hengittää jälleen `vanhaa tunnekuonaa` pois.  Näin emme yritä pakottaa itseämme muutokseen, vaan annamme itsellemme tilaa nähdä tulevaisuuden eri valossa.

Se `ettemme ole koskaan samoja` ei tarkoita juuretonta epävakautta, vaan muuttuvassa ajassa elämistä

Kaikki muuttuu jatkuvasti. On mahdotonta pysyä muuttumattomana, vaikka välillä niin kokisimmekin. Usein asiat on helpompi nähdä aikajaksoja taaksepäin. Perspektiivi muuttuu sen mukaisesti mistä käsin katsomme sitä. Se ei poista ihmisyyttä, tunteita eikä kokemuksia, mutta se auttaa käsittelemään niitä eri tavoin.

"Yksi tietäjänkoulutukseni kaikkein vaikeimmista vaiheista oli oppia tarkastelemaan
tilannetta arvostelematta ja antamatta tunteilleen valtaa - mutta juuri tällä tavoin
voit vapauttaa omaa voimaasi niin, että siitä on todella apua toisille." 
– Karhunsydän, Creek-intiaani, Muskogee-heimon johtaja 

Lempeää viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén