-

Alitajunnan vivahteikkaat viestit

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 19.7. Merkurius perääntyy leijonan merkistä ravun merkkiin.  Sunnuntaina 21.7. on tarkka Auringon ja Merkuriuksen yhtymä. Nämä ovat kolmiossa Cerekseen.  Cereksen symboliikka liittyy hoivaan, tarpeisiin ja ravintoon. Auringon ja Merkuriuksen ollessa ravun vesimerkissä nämä teemat nousevat vielä enemmän tapetille. Aurinko `valaisee` näitä asioita päivänvaloon eli päivätietoisuuteen ja Merkurius auttaa tiedostamaan sekä saamaan kiinni syy-yhteyksistä. Tunne-älyn kannalta tämä on otollista aikaa, kun vain virittäydymme sen `vaatimalle` tasolle. Vaikka tämä on hyvä ja toivottava aika, rapumaisesti tunteet voivat ylikorostua ja pelkotilojen korostuessa saatamme lyödä ovet sekä ikkunat kiinni. Ravulla on kyky liikkua myös etenemisen lisäksi sivuttain tai takaperin ja jos rapu vetäytyy kuoreensa, kuoreen koputtelu voi olla turhaa. Tällä hetkellä Kuunnoususolmu, Venus, Merkurius sekä Aurinko ovat ravun merkissä eli uimme kaikki näissä kollektiivisissa alitajunnan vesissä. Luontoyhteys, vesi sekä yhteys äiti maahan auttavat voimaantumaan.

Takana on paljon tunteita ja alitajunnan myllerrystä tällä viikolla olleen Kuunpimennyksen ja Täydenkuun tiimoilta  

Muutenkin pitkään jatkuneet dynaamiset ajat ovat osuneet enemmän tai vähemmän jokaiseen meistä. Tämmöisinä hetkinä on ymmärrettävää olla paikoin herkillä ja uupunut. Siitä että annamme itsellemme luvan näihin tunteisiin, voi olla erittäin eheyttävä vaikutus. Saatamme eheytyä jo itsessään siitä että annamme tunteiden tulla, ilman että määrittelemme mitä kaikkea siihen liittyy. Kun olemme saaneet tuntea tunnekuohut, on helpompi katsoa `mitä jää jäljelle` ja sitten miettiä mitä se tarkoittaa ja mikä sen sanoma on. Jos lähdemme spekuloimaan tunnekuohujen kaikkia sävyjä, saatamme harhautua ytimestä. Tunteiden puhdistus voi tarkoittaa vaikka tiettyä ajankohtaa, missä laitamme tekniset laitteet ja muutkin virikkeet sivuun sekä annamme luvan kanssa tunteiden vain purkautua semmoisenaan kun tulevat. Tämä on paaston kaltainen kuonan puhdistus kuuri. Jos aika ei riitä pitämään sitä pitkään, on hyvä antaa sille vaikka pienempikin aika. Voit ajatella että samalla tavoin kuin päästät raanasta vettä, voit säädellä ja jaksottaa sen virtaamista. Vaikka emme voi hallita kaikkia tunteita, voimme näin säädellä paremmin vanhan kuonan poistumista.

Saturnus on omassa merkissä ollessaan kauriissa. Se on Kuunlaskusolmulla ja ollut jo pitkään Pluton kanssa herättelemässä meitä uudelleen `henkiin`. Kuunsolmut, Saturnus sekä Pluto ovat kaikki karmallisia tekijöitä. Saatamme jäädä kiinni itsemme tai muiden syyllistämiseen tai syyttämiseen, sen sijaan että uskaltaisimme kohdata nämä asiat vastuullisesti itsessämme. Emme voi odottaa, että sitten kun muut ovat valmiita hyväksymään meidän totuutemme, olemme valmiita vapautumaan. Emme edes aina saa toivomaamme ymmärrystä muilta. Emme myöskään itse ole aina valmiita ymmärtämään toisten näkemyksiä. Näistä muodostuu hyvin helposti loputtomia kierteitä. Me kaikki joudumme kokemaan elämässämme paljon vääryyksiä. Toiset kohtuuttoman paljon. Lempeyden ja kärsivällisyyden avulla voimme päästä pitkään jatkuneista kriiseistä takaisin `normaalimpaan` elämään.  Joskus voimme päästä tasapainoon itseksemme, mutta joskus tarvitsemme ulkopuolista apua.

 `Silloin kun tuntuu, ettei mitään tapahdu, tapahtuu usein eniten.`

Niin kuin olen aiemminkin maininnut, olen käynyt vuosia sitten läpi vaikean masennuksen. Jälkikäteen on helppoa olla siitä kiitollinen, koska se muutti elämääni ja sen rakenteita ratkaisevasti. Silloin minulla ei ollut voimia eikä kykyä olla kiitollinen kokemastani. Vaikka kaikki koemme alavireisyyttä sekä raskaita ja masentavia hetkiä, masennus on eri asia. Se on sairaus ja siihen tulee suhtautua vakavasti.  Siksi näiden erottelu on tärkeää koska niihin ei päde samat säännöt. Masennukseen sairastunut saattaa kokea entisestään pettymystä, koska monet hyvät elämänohjeet eivät toimi siinä hetkessä omalla kohdalla.  Ei ole tarkoitus herätellä vai vahvistaa mitään haasteita, mutta nostan tämän siksi esille että pitkään jatkunut intensiivinen aika vaikuttaa meihin kaikkiin monella tavalla. Joskus on hyvä pysähtyä kunnolla ja kartoittaa oman elämänsä tilannetta. Se mitä opin käydessäni läpi kaikkea mitä masennuksen aikana koin, on antanut kestäviä avaimia. Isompia kuin mitä olisin voinut koskaan edes toivoa.

Saturnus luo kestäviä rakenteita. Se myös tuo esille epäkohdat, mitkä eivät ole kestäviä rakenteiden kannalta

Nyt kun Venus on ohittanut Kuunnoususolmun eli `tulevaisuudenpisteen`, se on herättänyt meissä toiveita ja unelmia `paremmasta`.  Venuksen oppositio Kuunlaskusolmulla olevaan Saturnukseen alkaa väljentyä Venuksen tullessa nyt viikonloppuna oppositioon Pluton kanssa.  Voit jälleen ajatella nämä kahdeksi vastakkaiseksi pisteeksi, kuten esimerkiksi `menneisyyden- ja tulevaisuudenpisteiksi`. Sitten kuvittele silta niiden väliin. Kun kävelet tätä siltaa edes takaisin, voit ajatella sen `inventaariona tai muuttona`. Voit tutkia mitä tarvittavaa sinulla ja sinussa on jo nyt olemassa. Usein unohdamme millainen pääoma meillä on kasvatettuna, koska olemme tottuneet siihen. Sitten voit miettiä mitä tarvitset lisää tai mitä jo olemassa olevaa voit ehkä muuntaa hieman toisenlaiseksi. Kun kyse on elämänsuuntaviivoista, kannattaa kartoittaa sitä rauhassa. Itse pidän siitä että teen muistiinpanoja vihkoon. Näin näen ne eritavoin kuin jos ne ovat vain mielentasolla. Niihin voi keskittyä vähän aikaa tai välillä kunnolla ajan kanssa. Punainen lanka hukkuu yhtä helposti kuin on löytynytkin, jos emme keskity sen äärelle. Hetkelliset oivallukset vain katoavat tuuleen.

Toinen pisteistä on menneisyys

Siellä on kauriin merkissä Kuunlaskusolmu, Saturnus sekä Pluto. Vastuullisuus, jaksaminen, voimavarat, rakenteet, velvoitteet sekä vaatimukset. Sinne voi ajatella samojen asioiden hyviä että haastepuolia. Siellä on myös sukupolvien kertymät sekä menneet elämät. Pirkko Siltala on kirjoittanut kirjan Taakkasiirtymästä. Suosittelen tutustumaan. Toinen pisteistä on tulevaisuus. Siellä on ravun merkissä Kuunnoususolmu ja Venus. Mitä kaikkea rakastat? Miten lataat akkusi ja mistä nautit? Miten voit toteuttaa asioita, mitä toivot tulevaisuudelta, niin että ne olisivat mieluisia? Mistä saat tarvittavaa potkua? Pallaksen neliö näille kaikille on terävä ja herättävä `soturin miekan kärki`. Meissä oleva tiedollinen sekä taidollinen sisäinen soturi pääsee parhaimmillaan voimaansa kiinni. Neptunus sekä Vesta ovat hyvissä kulmissa näihin pisteisiin nähden. Neptunuksen lempeät virrat herättävät alitajunnan, herkkyyden sekä luovuuden pehmeästi henkiin. Vesta taas tuo siihen palavan omistautumisen ja sydämen lämmön.

Mars lähestyy Junoa näiden ollessa leijonan tulimerkissä. Jupiterin kolmio näille lisää juhlahumun kaltaisesti toimintaa, missä olemme luovimmillamme sekä omimmillamme. Tämä on hyvä ja toivottava lisä jotta muistamme myös nauttia aina tästä sopivan keskeneräisestä ja välillä mutkikkaastakin elämästä.

Kaunista viikonloppua kaikille!

Olen pitämässä Helsingissä tulkintapäivää 27.–28.7. lauantaina sekä sunnuntaina.
Jos olet kiinnostunut tulkinnasta, laita sähköpostia osoitteeseen: johanna.vilen(at)hotmail.com
Tulkinnan kesto on 90 minuuttia ja hinta 120€.
Nauhoitan tulkinnan samalla ja laitan sen jälkikäteen sähköpostiin tiedostona.

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén