-

Älä käytä huutomerkkiä

Pohdintoja ajasta

Viikonloppu jatkuu vahvalla neitsyt painotteisuudella Junon, Marsin, Auringon, Merkuriuksen sekä Venuksen ollessa kyseisessä merkissä.  Analyyttisyys ja tarkkanäköisyys saattavat sumentua Neptunuksen opposition myötä.  Siinä missä toisella puolella on loogisuus, järjestys sekä selkeys isona kokonaisuutena, toisella puolella sijaitsee suurpiirteisyys, luovuus sekä ailahtelevaisuus. Symboliikaltaan neitsyt että kalojen hallitsema Neptunus edustavat herkkyyttä hyvin eri tavoin.  Siinä missä neitsyt edustaa vetäytymistä ja rajoja, kala painotteisuus edustaa sulautumista sekä rajattomuutta. Näiden välissä on Jupiter, mikä pyrkii laajentamaan ja lisäämään volyymiä.

Viikonloppuna on hyvä ottaa aikaa rauhoittumiselle. Olisi toivottavaa ottaa myös tilaa tunnistaa tunteita. Saatamme hulmahtaa tunteiden syövereihin ja etsiä tukipilareita asioista mitä hallitsemme. Se voi olla siivoamista tai tavaroiden järjestelyä, mistä voimme toki saada onnistumisenkin tunteita. Jos emme kestä omassa elämässämme olevia haasteita ja keskeneräisyyksiä, on hyvä tarkistaa, ettemme ala arvostelemaan muiden valintoja. Se ei auta eikä rakenna kenenkään kannalta toivottavaa tulosta. Joudumme kaikki kokemaan vaatimuksia ulkoisten tekijöiden, toistemme sekä itsemme kautta. Yksi ajan otollisimpia anteja on opetella hyväksymään keskeneräisyyttä. Armollisuus ja lempeys ovat taitolajeja mitkä saatamme unohtaa kaiken kiireen keskellä.

Ennen kuin reagoit, mieti.
Ennen kuin kulutat, ansaitse.
Ennen kuin kritisoit, odota.
Ennen kuin luovutat, yritä.
-Ernest Hemingway

Perääntyvät Saturnus sekä Pluto ovat Kuunlaskusolmulla kauriin merkissä. Meillä kaikilla on vahvuuksia, mitä olemme saattaneet unohtaa. Nämä ovat jo olemassa olevia valmiuksia sekä käyttöpääomaa. Kuunlaskusolmun, Saturnuksen ja Pluton kolmiot neitsyessä olevalle `rykelmälle` vahvistavat ja tukevat teemoja, mitä olemme valmiita kohtaamaan ja käymään läpi. Näiden kolmioiden myötä voimme vakaannuttaa sekä rauhoittaa elämässä enemmän tai vähemmän olevaa kaoottisuutta. Parhaimmillaan kalenteriin alkaa tulla järjestystä ja näin voimme selkeyttää isompia kokonaisuuksia arkeen sopivammiksi.  Tämä ei välttämättä tarkoita että ongelmat ratkeavat, vaan että meissä itsessämme tapahtuu oivalluksia minkä avulla voimme kohdata elämässä olevia haasteita uudesta perspektiivistä. Tätä kautta osa asioista saattaa loksahtaa kohdilleen.

"Älä sure sitä, että maailma muuttuu - jos se pysyi vakaana, muuttumattomana, olisi todella syytä surra." - William C. Bryant

Kaunista viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén