-

Äiti maa

Pohdintoja ajasta

`Meistä itsestämme tuntuu, että tekomme ovat vain pisara meressä. Mutta ilman tuota pisaraa meri olisi pienempi.`-Äiti Teresa

Maanantaina 6.5. Merkurius siirtyy härän merkkiin. Keskiviikkona 8.5. Merkuriuksen sekä Uranuksen yhtymä on tarkimmillaan. Härkä painotteisuus on hidasta, ravitsevaa ja hedelmällistä. Uranus edustaa taas hyvin erilaista `villihevosen` energiaa. Se on yhtä yllättävä kuin kevät tuuli. Meillä on mahdollisuus löytää uudenlaisia näkökantoja ja oivalluksia, mitkä ovat myös ruokkivia. Jos ajatukset harhailevat, kannattaa ottaa tyhjää tilaa ja samalla tehdä jotain rentouttavaa. Se voi olla yhtä hyvin leipomista tai kutomista kuin `hypnoottista` silmukoiden tai kuvioiden piirtämistä paperille. Voit ostaa savea ja vaikka silmät kiinni etsiä siitä sopivaa tuntumaa. Punasavea kannattaisi olla aina `pahan päivän` varalla jo terapeuttisessa mielessä. Se on edullista ja hyvin pakattuna säilyy suhteellisen pitkään. Jos se alkaa kuivua, suihkepullolla voi kosteuttaa sitä sopivaksi. Toimii paremmin kuin mitkään stressipallot ja ruokkii yhtä aikaisesti useaa aistia.

Jos keskitymme liikaa ongelmaan, saatamme `kääriytyä sen sisään`, emmekä tällöin näe samalla tavoin kokonaisuuksia. Aina välillä keksimme parhaat ratkaisut nukutun yön jälkeen. Voimme hyödyntää tätä samankaltaista `mielen tyhjentämistä` pitkin päivääkin. Toiset pystyvät meditoimaan melkein missä vain tilanteessa, mutta itselleni se ei aina ole yhtä yksinkertaista. Voisi ajatella että kun jokin asia rentouttaa mielemme, pääsemme paremmin `kalastamaan` alitajunnan syvistä vesistä. Tämä vaatii hiljaista ja rauhallista aikaa, missä kaikki vain tapahtuu enemmän tai vähemmän itsestään. Me emme voi pakottaa mieltämme ratkaisemaan haasteita sormia näpäyttämällä. Emme voi myöskään käskeä kalaa uimaan koukkuumme. Silloin kun pääsemme tähän tilaan helposti, emme välttämättä kaipaa mitään apukeinoja. Silloin taas kun ajatuksemme harhailevat, tämä auttaa keskittymään ja rentoutumaan paremmin.

Myös Aurinko on härän merkissä. Saturnus sekä Pluto perääntyvät Kuunlaskusolmulla kauriin merkissä. Niiden kolmiot sekä Kuunnoususolmun sekstiili Auringolle `valaisee` suuntaviivoja niin menneeseen kuin tulevaankin. Kuunnoususolmu on ravun herkässä merkissä. Lisätunnelmaa ja lempeyttä tulee vielä Neptunuksen sekstiilin muodossa. Ajatellaan vaikkapa puuta. Puunjuuret ovat syvällä maassa. Niiden vuoksi se voi kasvaa ja kukoistaa. Jos maa ei ole tarpeeksi ravitsevaa, se ei kykene selviytymään. Kuunlaskusolmu sekä Saturnus että Pluto ovat kauriin maamerkissä. Ravitsevan maan lisäksi puu tarvitsee aurinkoa, vettä ja ilmaa. Uranuksen ja Merkuriuksen yhtymä härän merkissä symboloi ilman merkitystä. Millaista ilmaa hengitämme? Tuuli voi muuttaa nopeasti suuntaansa. Meilläkin on mahdollisuus muuttaa `sisäistä ilmapiiriämme` oivalluksen ja tiedostamisen kautta paikoin hyvinkin nopeasti. Vesi edustaa tunteita sekä alitajuntaa. Kuunnoususolmu eli `tulevaisuudenpiste` on ravun vesimerkissä ja Neptunus edustaa myös tätä herkkää että lempeää veden energiaa. Nyt kun nämä kaikki ovat Aurinkoon nähden positiivisissa kulmissa, voimme alkaa heräämään henkiin. Voiko aika olla kuvaavampi 12.5. olevaa äitienpäivää ajatellen.

`Rauha palaa ihmisten sydämiin, jos he hyväksyvät sukulaisuutensa maailmankaikkeuden kanssa. Jos he uskovat, että maailmankaikkeuden keskuksessa asuu Wakan Tanka ja että tämä keskus on kaikkialla, että se on meidän jokaisen sisimmässä.`-Musta Hirvi

Perääntyvän Jupiterin kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Auringolle, voi aiheuttaa tarvetta nopeuttaa syntyvää muutosta. Silti sitä ei voi nopeuttaa. Venukselle tulevat haastekulmat saattavat myös saada aikaan `pakottavaa` tunnetta. Pluton, mutta myös hieman väljempänä Saturnuksen sekä Kuunsolmujen neliöt Venukselle, ovat nopeasti syttyvää ja kiihkeää energiaa. Varsinkin kun Venus on oinaan tulimerkissä. Silloin kun energiat tulevat alkukantaisella voimalla, emme aina ehdi tunnistamaan niitä etukäteen ja näin riskinä ovat hallitsemattomat purkaukset. Alkuviikosta tuntuva Vestan ja Venuksen yhtymä lisää entisestään tätä tulta. Jupiterin sekä Marsin positiiviset kulmat Venukselle voivat helpottaa paineita, jos osaamme antaa niille tilaa. Jos keskitymme `puskemaan muutosta`, voimamme kuluvat ja tunne on sen mukainen. Jos taas käytämme mahdolliset turhautumisen tai ärtymyksen tunteet vaikkapa liikuntaan, kevätsiivoukseen tai jonkin luovan projektin `raaka-aineeksi`, tämä voi muuttua käyttövoimaksi. Parhaimmillaan tässä on ruokkivaa intohimoa mukana. Tämä voi tuntua ristiriidalta, mutta sama energia voi ohjautua monella tavoin. Ajatellaan vaikkapa sähköä. Hallitsemattomana se saa paljon tuhoa aikaan, mutta oikein ohjattuna sen vaikutus on täysin toinen.

Mars on kaksosten ilmamerkissä. Alkuviikosta Jupiterin oppositio Marsille saattaa tuntua turhauttavalta. Saatamme kokea että, vaikka teemme koko aika jotain, emme saa silti mitään aikaiseksi. Samoin Pluton ja hieman laimeammin Saturnuksen sekä Kuunlaskusolmun kvinkunssit, saattavat tuntua alkuviikosta kuin `terävät kivet kengässä`. Tämä laimenee viikon edetessä. Siis alkuviikon aikana kannattaa olla tarkempi niin tunteiden kuin tekemisenkin suhteen. Kun saamme `juuremme juurtumaan paremmin`, tässä viikossa on ammennettavaa voimaa, mikä kantaa eteenpäinkin.

Kaunista viikkoa ja äitienpäivää kaikille!

`Suuri Henki on läsnä kaikkialla, hän on ilmassa jota hengitämme. Suuri Henki on isämme, mutta Äiti Maa on äitimme. Äiti Maa muistuttaa meitä siitä, että kaiken sen, minkä laitamme maahan, saamme aikanaan takaisin.`-Big Thunder