-

Yö, jossa kaikki kissat ovat mustia.

Pohdintoja ajasta

`Jotkut kirjaimet alkavat näkyä, kun valoa ei enää ole.`-Virpi Alanen

Nyt viikonloppu sekä alkava viikko 9 ovat edelleen varsin eteeristä aikaa. Viikonlopun teemoista voi lukea lisää osoitteesta; http://www.kuussajamaassa.com/preview/pohdintoja-ajasta/2018/lumi-teki-enkelin-eteiseen Edelleen on kuuden planeetan sekä asteroidin kasautuma kalojen merkissä, missä Neptunus kalojen hallitsemana planeettana rulettaa vahvasti mukana. Alkava viikko jatkuu hyvin samoissa tunnelmissa, kuin viikonloppukin, mutta pikkuhiljaa tunnelmat alkavat tiivistyä. Perjantaina 2.3. klo 2:51 on Täysikuu neitsyen merkissä. Täysikuu on itsessään jo varsin tunnepainotteista aikaa, mutta tämänkertainen Täysikuu on sitä normaalia vahvemmin. Täydenkuun kartalla on Merkuriuksen, Venuksen sekä Khironin yhtymä kalojen merkissä. Nämä ovat haastekulmassa eli neliössä Marsin ja Vestan kanssa, mitkä ovat jousimiehen merkissä. Parisuhdeteemat, kuten muutkin ihmissuhteet, nousevat tapetille. Meissä itsessämme olevat feminiiniset ja maskuliiniset puolet etsivät tasapainoa. Tämä saattaa herättää myös aggression tunteita. Vanhoja muistoja ja kokemuksia voi nousta pintaan. Niihin ei kannata jäädä kiinni, vaan antaa niiden tulla ja mennä. `Oikein käytettynä` viikko on varsin eheyttävä ja puhdistava sekä jopa rentouttava, mutta `väärinkäytettynä` se voi olla varsin haasteellinen ja energiaa vievä. Tämä on asia, mihin voimme vaikuttaa.

Jos musta kissa menee tien ylitse, se ei tiedä epäonnea. Viikon aikana saattaa nousta tietoisia tai tiedostamattomia uskomuksia ja oletuksia mieleen. Auringon ja Neptunuksen yhtymä saattaa hämmentää ja tuoda oman sumunsa viikkoon. Nyt kannattaa pitää jalat maassa, tai uimahallin pohjalla, ja pää pinnalla. Joskus ajallisesti saattaa nousta normaalia enemmän mitä oudompia pelkoja ja huolia, mutta se ei tarkoita että ne olisivat toteutumassa. Ja jos osa on, huolehtiminen ei auta yhtään mitään. Kun osaamme antaa ajan ohjata meissä itsessämme olevaa viisautta, voimme välttää monia törmäyskursseja. Meidän DNA:ssa näkyy edelleen luolamiesajat. 20 000 vuotta on biologisessa mielessä lyhyt aika. Silti teknologia ja elämäntavat ovat muuttuneet nopeasti pienessä ajassa. Ei ole ihme ettemme meinaa sopeutua samassa tahdissa. Evoluution kelkassa on pärjänneet sopeutuvat lajit. Mutta mitä sopeutuminen on? Ehkä se on itsemme löytämistä ja sen suhteuttamista suhteessa muihin eläviin sekä ympäristöön. Nykyisin hyvinvointikirjat ovat täynnä sitä tietoa, mikä ennen on ollut normaalimpaa arkea ja elämää. Se että olemme menneet siitä kauemmaksi, on johtunut monesta myös meistä riippumattomasta seikasta. Tämmöisenä viikkona voimme päästä paremmin kiinni `uudelleenohjautuvaan` energiaan. Anamorfoosi on taide tekniikka, missä teosta tulee katsoa tietystä kulmasta, jotta sen voi nähdä, kuten se on tarkoitettu. Tämmöisiä anamorfooseja sekä heijastumia on niin meissä itsessämme, kuin elämässä muutenkin paljon. Sokeita pisteitämme on vaikea huomata, jos katsomme niitä vain tietyistä kulmista käsin. En koe, että tarkoitus on lähteä ronkkimaan niitä, mutta tilan ja ajan ottaminen saattaa muuttaa perspektiiviä luonnostaan. Aivan kuin rattaat, mitkä loksahtavat luonnostaan kohdilleen, kun emme yritä laittaa niitä oman mielemme mukaan haluamiimme kohtiin. Joskus periksiantaminen voi olla positiivista luovuttamista. Näin voimme antaa elämälle ja korkeammalle tietoisuudellemme tilaa ohjata viisaammin.

Koska ajassa näyttäytyy asioita, mitä emme ensisilmäyksellä näe, emme voi kovin järjellisesti käsitellä niitä teemoja etukäteen. Voimme seurata, olla ja jopa nauttia ajasta ja tilaa ottamalla välttää turhia konflikteja. Usein ajattelemme että ristiriidat muiden kanssa kuluttavat meitä, mutta ristiriidat itsemme kanssa kuluttavat vielä enemmän. Sopeutuminen eli tarkoita, että lakaisisimme mitään maton alle. Se tarkoittaa asioiden kohtaamista. Vastuu auttaa vapauttamaan. Koska emme voi muuttaa monia asioita maailmassa tai muissa ihmisissä, sen varaan laskeminen on usein loputon suo. Itsensä kohtaaminen ja tätä kautta avaimien löytyminen tuo onnistumistunnetta ja auttaa menemään elämässä rennommin eteenpäin. Vaikka itse kohtaaminen ei aina ole helppoa tai kivutonta, se on ehdottomasti sen arvoista. Täydenkuun kartalla on myös Pluton sekstiili Merkuriukselle sekä Venukselle. Tämä vahvistaa ja tuo voimaa tiedostaa ja tunnistaa niin älyllisesti kuin itsensä kohtaamisen ja armomaailman kautta esille nousevia asioita. Marsin sekä Vestan keskinäinen yhtymä ja kolmio Uranuksen kanssa auttaa löytämään uusia polkuja ja tuo hyvää kyseenalaistavaa potkua mukanaan. Saturnus, selkärankana ja talonperustana, tekee positiivista kulmaa sekä Täysikuulle että Auringolle. Jupiter potkaisee myös oman onnekkaan potkunsa Merkuriukselle, Venukselle sekä Khironille eli ajasta voi kyllä ammentaa vaikka kuinka paljon hyviä asioita elämäänsä. On hyvä tunnistaa omia tarpeita ja katsoa kuinka paljon niille on tällä hetkellä tilaa. Jos kaikkia asioita ei voi toteuttaa heti, se ei tarkoita etteikö kannattaisi alkaa `tekemään töitä` niiden eteen. Joskus löydämme asioita, mitä emme edes ole osanneet kuvitellakaan. Itse löysin viime viikolla vesijuoksun euforisen maailman. Niin mieli, keho ja ennen kaikkea hartiat kiittävät. Jos et tiedä mitä haluat, lähde liikkeelle. Anna itsesi etsiä, tunnustella ja löytää omaan tahtiin sinulle tärkeitä asioita.

Lopuksi Juhani Töytärin aina yhtä viisas miete; `Kaikkein eniten tämän hetkisen elämäsi laatuun vaikuttaa se henkilö, jollaiseksi sinä olet aikonut tulla.`

Emmi Vuorinen, Kissanainen

Emmi Vuorinen, Kissanainen