-

Ympyrä sulkeutuu

Pohdintoja ajasta

`Tarinan loppu muuttaa sitä edeltäneiden tapahtumien merkityksen.` -Mary Catherine Bateson

Oletko koskaan lukenut kirjaa tai katsonut elokuvaa, missä kaikki kääntyykin lopussa aivan uuteen suuntaan? Koko tarina muuttuu toiseksi, miksi olemme sen aiemmin luulleet. Aika usein sama pätee elämässämmekin. Kun katsomme asioita pitkällä aikajänteellä, on helppo ymmärtää syy-yhteyksiä ja elämän kulkua paremmin. Jälkikäteen on helpompi myös nähdä merkit, mitkä olivat nähtävissä jo matkan varrella. Usein alitajuntamme rekisteröi niitä, vaikka päivätietoisuudessa emme vielä niitä tiedostaisikaan. Kuljemme ja elämme jatkuvasti `monessa tasossa`. On eripituisia aikajaksoja eri elämämme saroilla. Kun yksi ympyrä sulkeutuu, voi muilla elämän osa-alueilla olla vielä keskeneräisiä teemoja, mutta silti se on kohta missä laajeneminen `uudelle kerrokselle` voi alkaa.

Torstaina 28.6. klo 7:53 on Täysikuu kauriin merkissä. Saturnus, kauriin hallitsevana planeettana, on yhtymässä Kuun sekä Vestan kanssa. Aurinko on ravun merkissä sekä oppositiossa Saturnukseen, Kuuhun että Vestaan ja Khiron, haavoittuneena parantajana, neliössä kaikkiin edellä mainittuihin. Aurinko on herkässä ravun merkissä kuin kaunis, lempeä ilta-aurinko. Täysikuu on aina hyvin tunnepainotteista aikaa, mutta ollessa kauriin merkissä, voi olla vaikea päästää tunteet vapautumaan. Saturnuksen soturimainen energia, paljastaa millainen vaatimustaso meillä on itseämme tai muita kohtaan. Reaktiot, tunteet, turva ja turvattomuus ovat tapetilla. Vesta taas on valonkantaja. Se edustaa sydämestä omistautumista ja intohimoa. Se on `ikuisesti` palava liekki. Tuli jota ei tule eikä voi sammuttaa. Khiron nostaa esille kipupisteitä, mitkä ovat tämän intohimon, mutta myös tarpeiden sekä tunteiden tiellä. Voisi ajatella että turva syntyy turvattomuudesta.

`Pelottavia eivät ole vastoinkäymiset tai kuolema, vaan vastoinkäymisten ja kuoleman pelot`-Epiktetos

Mieti jotain kaunista tunnetta tai muistoa. Mieti miltä se näyttäisi väreinä. Tämän jälkeen mieti jotain asiaa, mitä pelkäät. Jotain, mikä saa ihosi kananlihalle. Mieti tämä väreinä. Ajattele että näillä väreillä maalaat kaksi taulua. Voit kuvitella kuinka ne vaikuttavat sinuun, kun ne ovat seinälläsi vaikkapa kaksi viikkoa tai kuukauden. Samalla tavoin tunteet vaikuttavat meihin, vaikka emme aina huomaisikaan. Ne ovat meissä itsessämme. Emme usein edes kiinnitä niihin huomiota, koska koemme että ne ovat luonnollinen osa meitä. Kaikkeen voi tottua. Kaikkeen ei pitäisi tottua. Vaikka on paljon asioita, mitä emme voi muuttaa, on myös kyseisten asioiden `ympärillä olevia` tekijöitä, mihin mahdollisesti voimme vaikuttaa. Me kasvamme koko aika. Jos mietin ongelmia, mitkä ovat tuntuneet joskus ylitsepääsemättömiltä, niin nyt se saattavat tuntua suhteellisen pieniltä. Emme usein näe sitä muutosta, mitä olemme käyneet läpi. Saatamme kokea, että kun se on jo mennyttä, sillä ei ole enää merkitystä. Peruskoulun jälkeen oppilaat saavat päättötodistuksen. Se on näkyvä todiste siitä, että jotain suurta on tehty. Elämä harvemmin antaa näkyviä todistuksia elämästämme. Meidän itse on hyvä pysähtyä katsomaan taaksepäin ja miettiä kuinka paljon elämäämme on mahtunut sekä olla ylpeitä siitä. Pysähtyä `pyhittämään` tärkeimmät hetkemme. Tiistaina 26.6. Mars akkaa perääntyä. Tämä jatkuu 27.8. saakka. Mars on vesimiehen merkissä. Täydenkuun kartalle jää Auringon sekä Marsin kvinkunssi, mikä saattaa nostaa alitajuiset pelot esille. Tahtotila, toiminta sekä perääntyminen ja pelot ovat vastakkain. Perääntyvään ajankuvaan liittyy asioiden viimeistely. Tämä viikko on hyvä viikko selkeyttää isoja kokonaisuuksia ihan rauhassa, ajan kanssa.

Neptunuksen perääntyminen on alkanut 19.6. ja jatkuu aina 26.11. saakka. Neptunuksen sekä Venuksen kvinkunssi nostaa esille elämästä nauttimiseen, rakkauteen ja arvomaailmaan liittyvät asiat. Venus on leijonan merkissä ja neliössä Jupiterin kanssa. Aurinko ja Kuu sekä Venus että Mars ovat parivaljakoita, mitkä edustavat feminiinistä ja maskuliinista puolta meissä. Nyt kun ajallisesti nämä ovat ristiriitaisissa asemissa, on hyvä pyrkiä pitämään tasapainoa yllä. Tarvitsemme aikaa levätä, nauttia ja eheytyä, mutta yhtä lailla on tärkeä lähteä liikkeelle, tehdä ja toimia semmoisten asioiden suhteen, mitkä ovat rakentavia. Juice Leskisen laulaa Kuumaa tuhkaa kappaleessaan; `Päivässä ei Roomaa kyhätty, niin uhottiin, laulaen La Palomaa päivässä se tuhottiin`. Ehkä olemme oppineet historiasta jo jotain?

Uranuksen ja Junon yhtymä härän merkissä on neliössä Merkuriukseen ja Pallakseen ravun merkissä. Tähän tunteikkaaseen viikkoon tämä tuo oman tuulahduksensa. Se onko tuuli puhdistavaa ja helpottavaa vai onko se leimahtavaa ja lietsovaa, on meistä itsestämme kiinni. Merkurius edustaa ajattelua sekä oivaltamista ja Pallas tietoa, taitoa sekä viisautta. Nämä tukevat erittäin hyvin asioista kiinni saamista sekä niistä oivaltamista. Uranus on tuuli, sähkö ja `Einstein, joka on edellä aikaansa`. Juno liitetään kumppanuuteen ja parisielu teoriaan, mutta ennen kaikkea se on henkisen yhteyden merkittävä tekijä. Tämä on myös erittäin hyvä parivaljakko. Näiden kahden parin välinen neliö herättää meidät tehokkaasti. Usein mietimme yhteyttämme toisiin ihmisiin, mikä on tärkeää, mutta vähintään yhtä tärkeää on miettiä suhdetta omaan itseensä. Siis palataksemme taaksepäin; millaisen taulun maalaisit itsestäsi? Millaisilla väreillä sen toteuttaisit?

Jos tulos on toivotunlainen, nauti siitä. Elä sitä ja tankkaa voimaa tulevaankin. Jos se ei miellytä, voit etsiä uudenlaisia värejä, tunteita sekä muistoja. Voit opetella näkemään itsessäsi sen, miltä olet sulkenut silmäsi. Juice laulaa samaisessa Kuumaa tuhkaa kappaleessaan myös; `siihen ympäristöön sopeutunut koskaan en, tähän vähemmistöön kuuluu meistä jokainen.` Me muutumme, mutta usein katsomme itseämme `jälkijunassa`, emmekä näe muutosta siinä tahdissa kuin se tapahtuu. Esimerkiksi ihminen, joka on laihduttanut paljon, ei välttämättä edes näe tai ymmärrä sitä, vasta kuin ajan kuluessa. Voisin uskoa että suurin osa meistä kokee itsensä ajoittain ulkopuoliseksi tai vieraaksi. Silti se ei tarkoita että olemme sitä, vaan pikemminkin että emme ole löytäneet ihmistä jonka kanssa puhua samalla kielellä asioista tai emme ehkä ole edes uskaltaneet yrittää. Elämä on hauras, mutta se on myös äärimmäisen kaunis. Siitä tämä viikko rakentuu.

`Asiat eivät muutu, me muutumme.`- Henry David Thoren

Namaste, Sara Eleni Miinin

Namaste, Sara Eleni Miinin