-

Yhdeksän henkeä.

Pohdintoja ajasta

Tippuessaan kissa käy yhdeksän eri vaihetta läpi ja päätyy aina jaloilleen. Täysikasvuinen kissa nukkuu noin 65 % elämästään, josta 50 % on kevyttä tai torkkuvaa unta ja 15 % syvää unta. Miten tämä liittyy alkavan viikon ajankuvaukseen?

Venus ja Merkurius kulkevat sujuvasti vierekkäin oinaan tulisessa ja uusiutuvassa merkissä koko viikon ajan. Saturnuksen neliö edellä mainituille tuo tullessaan omat rajoitteensa, mutta se on ihan hyvä kokonaistasapainon kannalta. Oinas on kevään ensimmäinen merkki ja täynnä tulen palavaa sekä innostunutta voimaa. Oinas tekee omat polkunsa. Merkurius oinaan merkissä edustaa mentaalista uusiutumista ja helpottaa löytämään oman totuutensa.  Venus oinaassa on hyvin intohimoinen ja elämästä nauttiva, mutta yhtäaikaisesti se voi olla yltiöpäisen varomaton. Siksi Saturnuksen neliö on `hyvä kivi kengässä`. Se tuo mukanaan hieman kitkaa, jottemme tee aivan `duudsoneita`, koska sisäinen paine pakottaa eteenpäin.

Aurinko on edelleen yhtymässä Khironin eli haavoittuneen parantajan kanssa kalojen herkässä merkissä. Marsin ja Vestan neliö Auringolle saattaa aiheuttaa hetkittäin ahdistusta, mutta tällä ahdistuksella on sanomansa. Se herättää meidät `henkiin` aina vain uudelleen. Vaikka ottaisimme jälleen uudet päiväunet, emme vain voi jäädä määräänsä enempää laakereille lepäämään. Mars on nyt jousimiehen tulimerkissä, mutta siirtyy lauantaina 17.3. kauriin maamerkkiin.  Sekä Aurinko että Mars ovat aktiivisia ja eteenpäin suuntaavia, joten kannattaa ottaa tilaa toteuttaa tätä energiaa. Jupiterin kolmio Auringolle lisää entisestään tunnetta laajentaa reviiriä ja lähteä liikkeelle. Liike on hyvästä, kunhan vain nautimme siitä ja osaamme olla matkassa mukana. Jos lähdemme pakottamaan tai suorittamaan tekemisiämme, saatamme huomaamattamme tehdä enemmän kuin jaksaisimmekaan. Uranuksen kolmio Marsille sekä Vestalle on sitten se arvaamaton energiapuuska ja innostuminen, mikä tapahtuu kuin salama kirkkaalta taivaalta. On hauska seurata kissoja. Kissat saattavat nukkua täysin rentoutuneessa tilassa, kun yhtäkkinen impulssi saa heidät juoksemaan korvat suippoina `määränpäättömästi`, kunnes myös yhtä nopeasti saattavat rauhoittua. Innostuminen, mikä tapahtuu täysin arvaamatta, on aivan erilainen energialtaan kuin kasvatettu innostuminen. Vaikka se voi tuntua (ja näyttää) järjettömältä, se usein herättää jonkin tunteen, mitä ei kyseisessä hetkessä edes tiedä. Sen jälkeen (ainakin omakohtaisen kokemuksen perusteella) on levollisempi olo ja uusia ideoita ja ajatuksia alkaa syntymään ihan luonnostaan. Osa niistä katoaa yhtä nopeasti kuin on tullutkin, kun taas osa laittaa muutoksen liikkeelle. Kyllä, tämä kaikki liittyy alun kissa teemaan.

Niin ihmisissä kuin eläimissäkin on käsittämätön uusiutumisvoima. Vaikka usein tuntuu että asiat tapahtuvat yhtäkkiä, niin kaikessa muutoksessa on kyse myös vaiheista ja prosessista. Tippuessaan kissa käy yhdeksän vaihetta läpi. Se tapahtuu luonnostaan. Me käymme myös kaikessa elämässämme eri vaiheita läpi. Usein emme edes tiedä, mitä kaikkea alitajunnassamme ja psyykessämme tapahtuu, kun se vain ehtii tapahtua. Jälkikäteen sitä on helpompi ymmärtää, mutta silloin kun kyse on impulssin aiheuttamasta toiminnasta, se on äkillinen. Ei kissatkaan juokse tunnista toiseen. Kissat osaavat levätä ja nauttia. Tämä on hyvä aika antaa itsemme herätä oikeaan luonnolliseen tahtiin ja katsoa mitä kaikkea heräävä kevät tuo tullessaan.

`Kyky ajatella tänään toisin kuin eilen erottaa viisaan itsepäisestä.`-John Steinbeck
`Yksi kahvipannu sinne tai tänne- ei kai se suuria merkitse kun ollaan etsimässä pyrstötähteä.` Nuuskamuikkunen -Tove Jansson

Tour de France, Emmi Vuorinen

Tour de France, Emmi Vuorinen