-

Viesti on lähetetty ja vastaanotettu

Pohdintoja ajasta

Sunnuntaina 26.8. klo 14:56 on Täysikuu kalojen merkissä. Täydenkuun kartalle muodostuu leijakuvio. Aurinko on neitsyen merkissä ja oppositiossa Kuuhun kalojen merkissä. Aurinko, Saturnus sekä Uranus muodostavat kultaisen maakolmion. Kuu, Saturnus ja Uranus muodostavat pikkukolmion. Täysikuu on aina tunteikasta aikaa, mutta kalojen merkissä se voi olla äärimmäisen tunteikasta. Tunteet saattavat `ajelehtia kuin kala vedessä` ja niistä saattaa olla vaikea saada kiinni. Mielialojen ailahtelut kuuluvat asiaan. Khironin kvinkunssi eli alitajuinen haastekulma Auringolle saattaa tuoda tuulahduksen kipeistä muistoista ja tunteista. Tunteiden alkuperä ei välttämättä ole edes selvillä. Leija kuvio auttaa parhaimmillaan nousemaan asioiden yläpuolelle. Jos ajattelemme vaikka kuumailmapalloa painoineen. Mitä enemmän painoja pudotetaan, sitä korkeammalle pallo nousee. Maakolmio maadoittaa ja tasapainottaa meitä samanaikaisesti. Torstaina 23.8. Aurinko on siirtynyt neitsyen merkkiin. Parhaimmillaan tämä analyyttinen sekä tutkiva energia auttaa ottamaan etäisyyttä.

`Kalastajat tietävät, että meri on vaarallinen ja myrskyt voivat olla kauheita, mutta he eivät pidä näitä vaaroja riittävinä syinä pysyä rannassa.`-Vincent Van Gogh

Jokainen lienee tietää seuraleikin nimeltä rikkinäinen puhelin. Viesti muuttuu matkan varrella osallistujien mukaan. Merkuriuksen perääntyminen on päättynyt, mutta se on katvealueella kuunvaihteen tienoille. Merkurius on leijonan merkissä ja neliössä Jupiterin kanssa. Kommunikoinnin suhteen kannattaa olla vielä tarkka. Ylilyöntien riski on olemassa. Samanaikainen Neptunuksen kvinkunssi Merkuriukselle saattaa aiheuttaa, että kommunikoimme kipupisteidemme kautta. Koska tämä ei ole kuviona kovin selkeä, voimme huomaamattamme värittää keskustelua piilomerkityksillä. Toinen vaihtoehto on että itse kuulemme piilomerkityksiä, vaikka niitä ei olisi. Ajallisesti saatamme olla yliherkkiä ja tämän vuoksi on hyvä tunnustella tunnelmiaan ennen kuin teemme päätelmiä. Venus ja Merkurius ovat toki hyvässä harmonisessa kulmassa keskenään.

Venus ei muuten ole parhaimmillaan, vaikka omassa merkissään vaa´assa onkin. Neliö Pluton kanssa on dynaaminen ja saattaa tuntua `pakottavalta` tai ahdistavalta. Meidän on tämänkin vuoksi hyvä ottaa tilaa ja etäisyyttä, jotta pääsemme `Täydenkuun tunnelmiin paremmin kiinni`. Mars jatkaa perääntymistään kauriin merkissä. Mars on edelleen väljästi yhtymässä Kuunlaskusolmuun, mikä on vesimiehen merkissä. Kuunnoususolmu on leijonan merkissä. Uranuksen neliöt Kuunsolmuille sekä Marsille pitävät `jännitystä yllä`. Sähköä on ilmassa ja sähkön oikein valjastamisen kanssa kannattaa olla tarkka. Khiron tekee positiivisia kulmia Kuunsolmuille sekä Marsille. Käymme sekä hyvässä että haasteessa menneisyys että tulevaisuus teemoja lävitse. Samanaikaisesti feminiininen että maskuliininen tasapaino ovat ajassa esillä.

`Aina on niin, että juuri ne tosiasiat jotka eivät sovi kuvaan, ovat tärkeitä.` -Agatha Christie, Hercule Poirot

Vertauskuva rikkinäisen puhelimen sanoman muuttumisesta toimii myös suhteessa itseemme. Emme aina tiedä mikä meitä ahdistaa ja tunne `että kaikki on hyvin, vaikka ei siltä tunnukaan` on varmasti hyvin tuttu meille jokaiselle. Yli- tai alianalysointi voivat kumpikin johtaa harhaan. Joskus voi olla parasta antaa tietoisuuden omalla painollaan tuoda tiedostettavat asiat pintaan. Aika muuntuu, me muunnumme ja asiat muuttuvat. Tuokin hetki on jo menneisyyttä. Lauri Siirala sanoisi; `Se meni jo`. Viesti on päivitetty ja muokattu jälleen. Kyllä. Tämä elämä on elinkautinen. Elämässä on omat lainalaisuudet, mihin emme voi vaikuttaa, mutta yhtälailla on myös paljon asioita mihin me voimme vaikuttaa, vaikka ei aina siltä tuntuisikaan. Viimeisenä mainittakoon Jupiterin, Neptunuksen ja Pluton pikkukolmio, mikä tukee ajallisesti meissä olevaa luonnollista muutosta. Kuinka voisimme nauttia tästä matkasta parhaamme mukaan? Kulkeeko etana hitaasti vai nopeasti? Vastaus riippuu meidän oletuksistamme ja odotuksistamme. Lempeää uusiutumisen aikaa kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Henrika Kurkimäki

Henrika Kurkimäki