-

Vierivä kivi ei sammaloidu.

Pohdintoja ajasta

Kevätpäiväntasauksesta on avannut meille uudet tuulet. Aurinko, Merkurius, Venus ja Uranus ovat oinaan tulimerkissä.

Oinas on kevään ensimmäinen merkki. Luonto alkaa puskea esiin lumen ja jään alta. Valo alkaa lisääntyä. Tämä vaistonvarainen voima on myös meissä ihmisissä, olemmehan osa luontoa. Elämme ristiriitaista aikaa. Siinä missä olemme valmiita etenemään, tunnelma ei ole vielä voimavarojen suhteen aivan tasapainossa. Uranuksen yhtymä Venukselle lisää aktiivisuutta, elämästä nauttimista sekä ennen kaikkea vapautumista talven hitaudesta ja pimeydestä. Pluton neliö sekä Venukselle että Merkuriukselle voi tuntua pakottavalta energialta, mikä puskee meitä eteenpäin, vaikka emme vielä kokisi että energiamme riittää kaikkeen mitä haluaisimme. Tällöin saatamme kokea pettymystä. Siihen että energia pääsee liikkeelle, ei tarvita suuria tekoja, vaan pikemminkin pieniä alkuja. Nämä alkavat lisäämään energiaa, jotta olemme taas lisää hereillä itsemme ja elämämme suhteen. Toisaalta Pluton neliö saattaa olla myös hyvä tarkistuspiste, ettei vauhtisokeus pääse yllättämään.

Perjantaina 23.3. Merkurius pysähtyy.

Merkuriuksen perääntyvän jakson aikana kannattaa olla tarkkana aikataulujen, suunnitelmien sekä sopimusten kanssa. Kommunikoinnissa saattaa tulla väärinkäsityksiä, joten on toivottavaa varmistaa asiat uudelleen, jos on yhtään epävarma olo. Tämä on hyvä aika viimeistellä ja viedä loppuun asioita, mitkä ovat jääneet kesken. Tietotekniikan kanssa voi myös olla monenlaisia yllättäviä haasteita. Huumorilla ja hyvällä asenteella pääsemme varsin pitkälle. Jos mieli tai laitteet ylikuumenevat, tauko tee- tai kahvikupillisen ääressä rentouttaa. Merkuriuksen perääntyminen kestää 15.4. saakka. 

`Kun virtaava vesi kohtaa tiellään esteen, joka tukkii sen tien, se pysähtyy. Se kokoaa massaansa ja voimaansa, ja nousee pikku hiljaa esteen tasolle, ja lopulta ylittää sen. Älä sinäkään käänny ja pakene, koska takaa et löydä mitään arvokasta. Älä myöskään ryntää suin päin kohti vaaraa. Tee niin kuin virtaava vesi. Pysähdy ja kerää voimiasi kunnes edessä oleva este ei enää tuki tietäsi.` -I. Ching

Mars, Vesta sekä Saturnus ovat kauriin merkissä ja edelleen neliössä Auringon kanssa. Tämä voi tuntua kuin eteemme tulisi aina vain mutkia matkaan. Saturnus edustaa astrologisesti rakenteita sekä `selkärankaa`. Sillä, että se rakentaa `tulosta` hitaasti, on merkityksensä. Jos rakennamme talon pikaisesti, tulos ei vain voi olla yhtä hyvä kuin huolella ja keskittyen rakennetussa talossa. Nyt on hyvä ottaa rento asenne kaikkeen tekemiseen ja antaa asioiden tapahtua omalla painollaan. Luonnollinen uteliaisuus heräävää kevättä kohtaan tuo mahdollisuuksia. Oinaspainotteisuus luo polkuja, mitä ei vielä ole ollut. Voimme tehdä ja löytää uusia puolia itsestämme tai asioita ja toimintaa, mitä emme olisi osanneet ajatella aikaisemmin. Etsivä löytää. Se mitä löydämme, ei vielä ole tiedossa, mutta jos `tulos` ei miellytä, voimme jatkaa eteenpäin. Onnellista, ennakkoluulotonta ja uteliasta viikonloppua kaikille!

`On ihailtavaa, kun isä vie poikansa kalaan, mutta taivaassa on erityinen paikka isille, jotka ovat vieneet tyttärensä joskus ostoksille.` -John Sinor

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Pikku kauriin tanssi, Mirja Nuutinen

Pikku kauriin tanssi, Mirja Nuutinen