-

Uudelleen määrittelyn aika

Pohdintoja ajasta

`Luovuus on usein olemassa olevan tosiasian oivaltamista. Tiesittekö että vasen ja oikea kenkä keksittiin vasta runsas vuosisata sitten.`-Bernice Fitz-Gibbon

29.10. maanantaina on Jupiterin sekä Merkuriuksen yhtymä skorpionin merkissä. Merkurius siirtyy Jousimiehen merkkiin 31.10. Edellä mainitut ovat kolmiossa Khironin kanssa. Eheyttävät sanat, oivallukset sekä ajattelu ovat teemoja, mihin kannattaa keskittää tietoisesti energiaa. Ne saattavat tuntua `vähemmän tärkeiltä` tämän kaiken kiireen keskellä, mutta usein isoimmat oivalluksen hetket ovat muuttaneet maailmaa enemmän kuin tiedostammekaan. Jupiter sekä Merkurius ja Khiron ovat positiivisissa kulmissa Kuunsolmujen kanssa. Jos ajattelet Kuunnoususolmun eteesi, niin että se edustaa tulevaisuutta, `elämäntehtävää` sekä asioita mitä tavoitella ja tämän jälkeen Kuunlaskusolmun menneisyyden, koettujen asioiden, kokemusten ja voimavarojen pisteeksi. Kun nämä kumpainenkin ovat aktiivisena, voimme nähdä paremmin syy-yhteyksiä ja oivaltaa mitä tarvitsemme ja mitä meidän tulisi tehdä sen eteen. 31.10. keskiviikkona Kuu on yhtymässä Kuunnoususolmuun, näiden ollessa leijonan merkissä. Kuu edustaa alitajuntaa, turvaa, tunteita sekä sielua. Nyt tästä `yönvalosta` voi ammentaa voimaa tutkailla sisäisiä alitajuisia puolia. Kun mukaan ottaa Kuunlaskusolmun vesimiehen merkissä sekä Uranuksen, Auringon ja perääntyvän Venuksen, tästä muodostuu Suuri Risti kuvio. Samaisena päivänä Venus perääntyy omaan merkkiinsä Vaa`assa ja oppositio Uranuksen kanssa on tarkimmillaan.

`Ainoa paikka missä menestys tulee ennen työtä on sanakirja.`- Vidal Sassoon

Voi tuntua ristiriitaiselta että ensimmäinen mietelause kertoo luovuudesta ja toinen työnteon merkityksestä, varsinkin kun kolmanneksi nostan esille Sami Pihlströmin kirjan; Ota elämä vakavasti. Alaotsikko kirjalle on negatiivisen ajattelijan opas. Koen näiden asioiden tukevan toisiaan. Jos mietin luovuutta keksinnöistä taiteeseen ja ihmisten henkilökohtaisiin muutoksiin, se ei ole ollut kevyttä oivaltamista, missä asiat vain tapahtuvat. Siihen on tarvittu tekoja sekä työstämistä. Olen ehdottomasti positiivisuuden `kannattaja`, mutta `positiivisuus kupla` voi pahimmillaan vielä meitä myös kauemmaksi todellisuudesta. Olen usein kuullut ihmisten ihmettelevän miksi muilla asiat sujuvat paremmin tai helpommin, kuinka onnellisia muut ovat ja miten heidän kaikki unelmansa toteutuvat. Ei ole `muita`, joille näin tapahtuu. Meille kaikille tapahtuu sekä hyviä että haasteellisia asioita. Jos emme katso pettymyksiämme tai epäonnistumisiamme, emme voi oppia niistä. Joskus on hyvä suhtautua asioihin vakavasti. Joskus se voi olla tarpeellinen pysähtyminen, jotta alamme tekemään asioita muutoksen eteen. Joskus rajallisuus voi jopa selventää seuraavia askeleita. Ehkä olen rajallisuuden ja Saturnuksen puolestapuhuja jo siksi, että omalla syntymäkartallani on Saturnuksen yhtymä MC:lle eli Saturnus `rajojen planeettana` on 10. huoneessa eli `työhuoneessa`. Joskus olen lukenut vanhoja astrologisia kirjoja, minkä mukaan `en löydä paikkaani työelämässä rajoitteideni vuoksi`. Rajoitteet ovat totta. Lukihäiriön vuoksi olin monta vuotta pöytälaatikko kirjailija. Paniikkihäiriöt julkisissa tilaisuuksissa ja epäonnistumisen pelot ovat värittäneet elämääni hyvin paljon. Koen Saturnuksen olevan myös `sinnikkyyden` planeetta. Tässä maailmassa vaaditaan meiltä kaikilta sinnikkyyttä löytää oma paikkansa miltei minkä tahansa elämänosa-alueen suhteen. Ehkä se ettei asiat ole tulleet helposti, on myös hyve, koska en osaa odottaa että ne vain tapahtuisivat.

`Kasvu itsessään sisältää onnen siemenen.`-Perl S. Buck

Uskon että suurin osa meistä kaipaa kehittymistä. On se sitten millä osa-alueella tahansa, onnistumistunne tulee siitä että voitamme `laiskuutemme` jonkin meille tärkeän asian suhteen. Epäonnistumistunne tulee usein siitä, ettemme tee, mitä koemme että meidän olisi hyvä tehdä. En tarkoita että meidän tulisi olla liian vaativia itseämme kohtaan, en usko senkään toimivan suurimman osan kohdalla. Kultaisen keskitien löytäminen elämän monien `pakotteiden ja toiveiden` suhteen on aina muuntuva tie, mikä vie eteenpäin. Siinä matkalla on kompurointia, onnistumista, väsymystä, innostumista, pettymystä ja elämäntuntua. Ehkä siksi pidän näiden kolmen yhtälöstä että parhaimmillaan ne vahvistavat toistensa parhaita puolia.

Ajallisesti tämä viikko on vahva. Viime viikon Täysikuu oli hyvin herättävä ja tämä viikko on luonnollinen jatkumo siitä heränneisiin ajatuksiin. Vaikka ajassa on edelleen hitaita ja syviä energioita, siinä on myös nopeiden ja äkillisten `Uranusmaisten` salamoiden valaisemia heräämisiä. Anna itsestäsi käsin alitajuisten tunteiden ja ajatusten nousta `päivänvaloon`. Jos ne tuntuvat liian monimutkaisilta, pilko ne pienempiin palasiin. Voit vaikka piirtää paperiin ympyrän pääteemalle tai teemoille ja jakaa sitä pienempiin osiin, minkä jälkeen seuraavat ovat aina vain pienempiä, kunnes ne ovat enää yhden sanan kokoisia. Sitten voit yhdistää, lisätä, poistaa ja muokata paperia niin että saat siinä olevista asioista paremmin kiinni. Voit kokeilla muitakin menetelmiä, mutta kokeile tuoda asiat jotenkin `konkreettisiksi ja näkyviksi` vaikka kirjoittamalla, piirtämällä tai maalaamalla. Voit myös miettiä itsellesi mahdollisesti sopivampaa tapaa, kunhan vain pysähdyt `itsesi äärelle`. Perääntyvän vaiheen aikana on hyvä saattaa keskeneräisiä asioita loppuun tai uuteen vaiheeseen. Eiköhän elämä ole alusta loppuun sopivan keskeneräistä.

Maailmassa tapahtuu ihmeitä. Maailma itsessään on jo ihme.

`Ole kuin ankka, äitini tapasi sanoa minulle. Ole pinnalla rauhallinen, mutta melo kuin hullu pinnan alla.`- Michael Caine