-

Täysikuu, Kuunpimennys ja alitajunnan voima.

Pohdintoja ajasta

`Paratiisin lintu laskeutuu vain kädelle, joka ei yritä napata sitä`. - John Barry

Usein elämässämme on kyse tunnelmasta ja ympärillä olevista asioista, mille emme heti osaa antaa nimeä. Alitajunta ja tunteet vaikuttavat meihin niin tietoisesti kuin tiedostamattakin. Jokaisella meistä on varmasti kokemusta tilanteista, missä kaikki tuntuu menevän pieleen, kerta toisensa jälkeen. Jokaisella meistä on todennäköisesti kokemusta myös siitä, että asiat eivät silti välttämättä ole menneetkään pieleen niin suuresti, vaan tunteemme tuplaa koetun ja joskus tämä saattaa jäädä jopa kierteeksi. Otetaan esimerkkinä vaikkapa päivä, missä tavarat tippuvat, unohdat ottaa mukaan olennaiset asiat ja vaikkapa vielä myöhästyt tärkeästä tapaamisesta. Näiden kokemusten jälkeen, saatamme olla varsin ärtyneitä ja pettyneitä. Mutta usein nämä asiat ovat lähteneet liikkeelle, jo ennen kuin mitään on näennäisesti tapahtunut. Esimerkkinä voisi käyttää, että mieleemme on kertynyt paljon käsittelemättömiä tunteita ja kokemuksia. Luonnollisesti tämä vaikuttaa vaikkapa siihen, että kehomme on jännitystilassa ja saatamme kärsiä esimerkiksi päänsärystä. Nukumme mahdollisesti yömme huonosti ja alamme olla toistaitoisia tulevaa päivää ajatellen. Kahlil Gibran on sanonut että; `Me valitsemme ilomme ja surumme paljon ennen kuin ne koemme`. Kyse on usein juuri alitajunnasta ja siitä, mitä emme usein edes tunnista. Kaikki tapahtumat eivät ole meidän käsissämme, mutta mietelauseessa on kyse tunteista. Jos ajattelemme alitajunnan olevan syvä meri, voimme ymmärtää että siellä on monessa kerroksessa asioita, mitkä aktivoituvat omassa tahdissaan.

Alitajunta on myös yksi suurimmista vahvuuksistamme. Siellä on valtavasti ammennettavaa voimaa, mitä emme myöskään usein tunnista. Hyvänä esimerkkinä on Logoterapia suuntauksen luonut Viktor Franklin. Hän on kokenut enemmän kauhua ja kipua, kun mitä edes kykenemme ymmärtämään. Siitä kaikesta koetusta, hän on rakentanut jotain uutta ja voimistavaa. Hänen yksi kokoava sanomansa liittyy meissä kaikissa oleviin piileviin voimavaroihin ja siihen, että meillä jokaisella on joka tilanteessa tietty tarkoitus. Kun katsomme aikaa taaksepäin, voimme ymmärtää sitä aivan eri perspektiivistä kuin elettäessä itse tilanteessa.

Keskiviikkona 31.1.2018 klo 15:26 on Täysikuu leijonan merkissä sekä Kuunpimennys. Kyseessä on Superkuu eli Kuu on radallaan Maata lähimmässä pisteessä. Astrologisesti Kuuhun liittyy alitajunnan lisäksi tunteet, vaistot sekä reaktiot. Kuu symboloi sielua. Kuu liitetään myös hoivaviettiin, äitiyteen ja lapsuuteen. Se on yön valo ja laadultaan feminiininen. Tämän lisäksi Kuu on yhtymässä Cerekseen sekä Kuunnoususolmuun, näiden kaikkien ollessa leijonan merkissä, sekä oppositiossa Aurinkoon, Kuunlaskusolmuun sekä Venukseen, näiden ollessa vesimiehen merkissä. Sitten taas suomennus. Alitajuisten pelkojen, tunteiden ja menneisyyden kohtaaminen on sekä helppoa että vaikeaa. Tunteet ja `se mitä sisällämme on`, nousee helpommin pintaan, eikä se ole aina alkujaan helppoa. Ajattelen sen `psyykkisenä puhdistuskuurina`, missä asioita nousee esiin ja niistä vapautuminen, kohtaamisen kautta, on erittäin mahdollista.  Me voimme huijata itseämme, mutta emme alitajuntaamme tai tietoisuuttamme. Siksi tunnepainotteinen aika on usein niin ristiriitaista. Me emme voi nopeuttaa tätä prosessia, vaan parhaimmillaan antaa sen tapahtua ja rauhoittaa sekä maadoittaa itseämme parhaamme mukaan. Onnelliset, hyvän olon tunteet ovat lopputulos, mikä vain tapahtuu, kun olemme saaneet poistettua `tiiliskiviä hartioilta`. Tarkoituksellisuus luo onnellisuutta ja kokemusta `henkisistä lihaksista`. Oman itsensä kohtaamisen lisäksi aikaan liittyy ihmissuhteet, hoivavietti, tarpeet ja tarvitsevuus, mutta yhtälailla oma tila ja vapaus sekä ympäristö. Vastakohtien kautta voimme ymmärtää ja löytää tasapainoa paremmin. Se ei tarkoita että meidän tulisi mennä ääripäästä toiseen, vaan huomata että elämässä on usein ääripäitä ja niitä ymmärtämällä voimme asettua omaan paikkaamme paremmin.

Merkurius, tuo oivaltamisen, ajattelun ja tiedon sisäistämisen oivallinen planeetta. Samaisena keskiviikkona 31.1. Merkurius siirtyy vesimiehen merkkiin, mikä auttaa sopivasti ja parhaimmillaan, ottamaan tilaa ja etäisyyttä asioiden käsittelyssä. Itsensä kyseenalaistaminen voi muuttaa perspektiiviä ja auttaa näkemään isompia kokonaisuuksia. Khironin sekstiili Merkuriukselle on terapeuttinen ja helpottava tekijä. Merkuriuksen neliö Uranukselle on sähäkkä ja nopea eli kannattaa tarkistaa oman kommunikoinnin perusenergia, koska väärinkäsitysten merkitys saattaa tapahtua varottamatta ja yllättäen. Toisaalta tämän haastekulman hyvä puoli liittyy juuri siihen, että voi puhua asioista asioina ja `haastaa` itsensä vaihtamaan näkökulmia tai perspektiiviä ja näin vapautua ajattelemaan toisin. Asiat harvoin ovat mustavalkoisia, vaikka siltä tuntuvatkin kun olemme herkillä. Laitan vielä `lempitestini` linkin eli tunnelukko testin. Vaikka sen olisi tehnyt ennenkin, sillä voi päivittää aina elettävässä ajassa olevan teeman uudelleen. http://www.tunnelukkosi.fi/testi.php Lopuksi yksi lempimiete, minkä olen jakanut useaan otteeseen ennenkin.

`Kun muutat tavan, jolla tarkastelet asioita, tarkastelemasi asiat muuttuvat`.
- Max Plank

Oleni Ostrov, Tiina Poutanen

Oleni Ostrov, Tiina Poutanen