-

Syyspäivän tasaus sekä Täysikuu.

Pohdintoja ajasta

`Nyt se tuli taas, tuo huimaava ajatus, ettei merellä ollut lakeja ollenkaan. Hän torjui sen kiireesti.` -Tove Jansson, Muumipappa ja meri

Nyt sunnuntaina 23.9. klo 4:56 on ollut Syyspäiväntasaus. Nämä tunnelmat jäävät vaikuttamaan pitkin syksyä. Tiistaina 25.9. klo 5:52 on Täysikuu oinaan merkissä ja tämä tuo oman värityksensä sekä tunnelmansa elettävään aikaan. Aika on dynaaminen. Käymme kuka enemmän ja kuka vähemmän läpi sitä, kuka olemme suhteessa elettävään aikaan ja omaan elämäämme. Mikä on tämän hetkinen paikkamme ja kuinka asetumme siihen. Kuka minä olen nyt? Psykologi Giuliana Mazzoni on julkaissut artikkelin, missä hän pohtii todellisen minuuden olemusta. Artikkelin pääsee lukemaan tämän linkin kautta; https://www.msn.com/fi-fi/lifestyle/ihmissuhteet/psykologi-todellinen-min%c3%a4-on-myytti/ar-BBNAwPu?li=BBr5KbI&ocid=mailsignout Artikkeli saattaa herättää arkoja tai jopa provosoivia tunteita. Enkö muka tunne itseäni? Vaikka olisimme kuinka tietoisia itsemme suhteen, me muutumme sekä kasvamme koko aika. Kognitiivisen psykologian mukaan ydin minä on minuuden tunneperäinen, syvin ja tiedostamattomin osa. Siihen liittyy sanaton ja tunneperäinen tieto sekä kokemus itsestä ja se on muodostunut varhaislapsuudessa. Jos katsoisimme lintuperspektiivistä käsin, kasvumme ihmisenä todennäköisesti näyttäisi suhteellisen loogiselta. Voisimme nähdä syy-yhteyksiä sekä eri asioiden vaikutukset eri tavoin kuin keskellä elämää eläjän näkökannasta käsin. Käyttäydymme eri tilanteissa eri tavoin. Meissä kaikissa on myös puolia, mitä ei ole kovin miellyttävä kohdata ja mitä saatamme itse hävetä. Itsensä kohtaaminen myös näiden puolien suhteen lisää itsetuntemusta ja voi auttaa meitä hyväksymään myös kipeitä ja arkoja `suojakuoriamme`. Tony Dunderfelt on lähestynyt asiaa temperamenttien näkökulmasta; https://www.ekonomilehti.fi/stressi-paljastaa-millainen-olet/

Ääri ilmaisuna voisi käyttää että on ihmisiä jotka kokevat että vika on muualla, muissa ihmisissä ja ulkopuolella olevissa tekijöissä sekä ihmisiä, joiden mielestä vika on heissä itsessään, omissa päätöksissä sekä heidän `sisällään` (ns. viallisuuden tunne). Nyt ei ole tarkoitus syyttää itseään eikä muita, vaan miettiä tätä mahdollisimman neutraalisti. Itsetuntemus ja itseensä tutustuminen on matka. Jokin asia avaa oven, minkä takana on taas uusia ovia. Tämä on yksi syy, miksi koen että tarvitsisimme kaikki suhteellisen paljon aikaa, missä ei tapahdu juuri mitään. Sisäinen matka ei ole suoritettava prosessi, eikä sitä voi nopeuttaa. Siinä on yllättävän paljon turhauttavia tunteita ja kokemusta että `mitään ei tapahdu` tai emme pääse joissain asioissa `eteenpäin`. Suurin muutos tapahtuu silloin kun näennäisesti ei tapahdu mitään. Oivallukset ovat `jälkiseuraamus` koetusta.

Täysikuu oinaan merkissä aloittaa uuden `kierroksen`. Khiron eli haavoittunut parantaja on yhtymässä Täysikuuhun ja oppositiossa Aurinkoon, Merkuriukseen sekä Cerekseen näiden ollessa vaa`an merkissä. Kaikki edellä mainitut ovat neliössä Saturnuksen sekä Vestan kanssa. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Rakenteet, voimavarat, resurssit, uusiutuminen, eheytyminen, parantuminen sekä omanlaisen elämän päivittäminen, löytäminen sekä tiedostaminen ovat avainsanoja elettävässä ajassa. Olen miettinyt, että jos kirjoittaisin transiitti kirjan, sen nimi voisi olla `En ole koskaan sama`. Me muutumme enemmän tai vähemmän elämämme varrella. Vaikka tietyt `ydintekijät` meissä ovatkin kuin `syvänmeren syvimmät vedet` eli pysyvämmät, silti osa on nopeampaa ja kevyempää aivan kuin pintaveden liikkeet.

Mars on Kuunalasolmulla näiden ollessa vesimiehen merkissä. Aurinko, Merkurius, Ceres sekä Täysikuu ovat hyvissä kulmissa suhteessa Marsiin sekä Kuunsolmuihin. Täysikuu on hyvin aktiivinen, mutta myös räjähdysherkkä, riippuen mitä ja millä teholla se nostaa päivänvaloon. Tähän voi positiivisesti varautua jo etukäteen ottamalla tilaa ja annoksen mielenrauhaa reppuun mukaan. Junon kolmiot sekä Auringolle ja Marsille että sekstiili Täysikuulle voi auttaa korkeamman rakkauden näkemisen sekä itsessä että muissa. Toki tämä ei tarkoita että mitä tahansa tulee hyväksyä. Esimerkiksi Saturnuksen sekä Vestan kautta rajojen ja rajaamisen teemat ovat myös esillä. Rajat ovat myös rakkautta. Uranuksen sekä Marsin neliö on sähköinen ja rajaamista voisi kuvata ukkosenjohdattimeksi, jolloin sähkö ei ole täysin hallitsematonta. Toki Auringon sekä Marsin teemat voivat olla myös muutosta ajatellen laukaisevia tekijöitä. Cereksen hoiva- sekä huolehtimistarpeita ei kannata sivuuttaa. Kuinka huolehtia omasta jaksamisesta ja voimavaroista? Luonto, äitiysteemat sekä äitimaa yhteys ovat tapetilla.

Meidän on hyvä ottaa aikaa tunnistaa ja harjoittaa aikaan liittyviä asioita suhteessa itseemme ja elämäämme. Lempeys ja hyväksyntä keskeneräisyyttä kohtaan on balsamia haavoille. On niin paljon tunteita, prosesseja sekä asioita, mitä emme vain voi nopeuttaa.

`Sisäisen viisauden kuuleminen vahvistuu harjoituksella, aivan kuten taito tai lihas.`-Robbie Gassie

Sara Eleni Miinin, Hetki minussa

Sara Eleni Miinin, Hetki minussa