-

Sisäinen viisautesi

Pohdintoja ajasta

`Kaikkein eniten tämän hetkisen elämäsi laatuun vaikuttaa se henkilö, jollaiseksi sinä olet aikonut tulla.`-Juhani Töytäri

 

Tällä viikolla Saturnus sekä Vesta ovat yhtymässä kauriin merkissä. Saturnus edustaa kauriin merkkiä, vastuuta, rajoja sekä `selkärankaa`. Vesta on omistautumiseen liittyvä palava tuli sekä intohimo. Khiron on neliössä edellä mainittuihin. Tämä voi kuulostaa ristiriitaiselta paketilta, mutta siinä on silti oma loogisuutensa. Voisi ajatella että suurella osalla meistä ihmisistä on unelmia ja tavoitteita, mutta pitkässä juoksussa rahkeet eivät aina ole riittäneet niiden toteuttamiseen. Moni sanoo että varsinkin kurinalaisuutta vaativien asioiden suhteen näin helposti käy. Se on itsellekin hyvin tuttua. Tämä viikko on sopiva aika kohdata niitä tunteita, toiveita ja asioita, mitkä tuntuvat aina siirtyvän hamaan tulevaisuuteen. On mahdollista että toiveet eivät olekaan sen `arvoisia`, että olet valmis tekemään tarvittavan työn niiden eteen, ainakaan tällä hetkellä, mutta senkin huomaaminen selkeyttää. Olen usein miettinyt kuinka kurinalaisesta luostarielämä on. Elämän ja tämän `ruuhkaisen maailman` keskellä tuntuu paikoin vaikealta vetää itsensä `sisäisen rauhan tilaan`. Sisäiseen luostariimme. Sekin vaatii ajoittain rajaamista ja tahtotilaa. 

 

Mars on Kuunalasolmulla vesimiehen merkissä. Mars on alkanut perääntymään. Perääntyviin jaksoihin liittyy inventaario, vanhojen asioiden kohtaaminen sekä viimeistely. Mars vesimiehessä on kuin villihevonen, mistä voi olla vaikea saada otetta. Perääntyminen ei helpota tätä lainkaan, ainakaan jos yritämme hallita siihen liittyviä teemoja. Jos ajattelemme että seuraamme tilannetta ja seuraamalla löydämme mahdollisesti uusia ratkaisuja, avaimet voivat olla lähempänä. Voi olla vaikea seurata rauhassa asioiden asettumista oikeaan uomaansa, kun samaan aikaan mielessä voi nousta esille vaikka minkälaisia mielikuvia ja kaoottisiakin ajatuksia tai tunteita. Tässä ajassa voimme `sulkea` vuotavia energiakanavia ja parhaimmillaan kohdata asioita, mitkä ovat vieneet pitkin elämä paljon energiaa. Mars on maskuliininen puoli meissä ja siihen voi liittyä myös ihan fyysiset puolustusmekanismit. Jos voimavarat eivät meinaa riittää, ei kannata yrittää pakottaa itseään mihinkään ylimääräiseen. Kuunyläsolmu ja Merkurius ovat yhtymässä leijonan merkissä. Tämä auttaa löytämään uudenlaisia ratkaisuja. Merkurius liittyy ajatteluun, tiedostamiseen sekä oivaltamiseen.  Leijona saattaa levätä savannilla vaikka kuinka rennosti, mutta lähteä saalistamaan salamannopeasti saaliin nähdessään.

 

Uranus on neliössä Merkuriukseen sekä Kuunyläsolmuun että Marsiin ja Kuunalasolmuun. Tämänkaltaista `aivosähköä` voisi hyödyntää vaikkapa keksintöihin, kirjoittamiseen tai ilmaisutaiteeseen. Khironin on positiivisissa kulmissa edellä mainituille ja helpottaa löytämään eheyttäviä menetelmiä, jotta ajatus voisi kulkea kirkkaammin. Teatteri, konsertti tai vaikkapa elokuva, mihin voi eläytyä vahvasti voi olla merkittävä kokemus. Kuunyläsolmu edustaa asioita, mitä kohti mennä. Siellä on `tulevaisuus` ja `elämäntehtävät`. Kuunalasolmu taas edustaa `menneisyyttä` ja jo koettuja asioita, niin voimavaroineen kuin mahdollisine keskeneräisine haasteineen. Kuunsolmut ovat tärkeitä tarkistuspisteitä, missä voimme käyttää suuntaa sekä menneeseen että tulevaan isona voimavarana.

 

Saturnuksen ja Vestan kvinkunssi Merkuriukselle sekä Kuunyläsolmulle voi tuoda pintaan alitajuisia pelkoja, missä kaikki `järjelliset syyt` tuntuvat estävän toimimista. Samainen kuvio saattaa aiheuttaa paineita. Tämmöinen `siksakki` vie helposti voimia. En yrittäisi pakottaa muutosta liikkeelle, mutta antaisin paineen tuntua sopivana houkuttimena. Kun olemme levossa tarpeeksi kauan, alkaa nälkä kasvaa.

 

Summa summarum. Nyt käymme ajallisesti läpi `leijonamaisia` puolia itsessämme. Leijona on tulimerkeistä laiskin. Se on luonteeltaan mukavuudenhaluinen ja nautiskeleva, joten kvinkunssin `tökkivä ja ärsykkeinen` energia ei välttämättä miellytä. Mutta sen kohtaaminen kyllä kannattaa. Saatamme kaivata hauskanpitoa ja rentoutumista, emmekä jaksaisi miettiä `turhia` asioita. Se on kyseenalaista kuinka turhia asiat ovat, jos ne vaivaavat meitä. Pikemminkin kun saa kivet kengästä poistettua tai käsiteltyä, on kahta parempi nauttia ja olla tyytyväinen. Jos olemme kokeneet olevamme asiassa tai toisessa lampaan roolissa, voi kunnon karjaisu korvatulppien kera tulla tarpeeseen. Parhaimmillaan tämä helpottaa, vapauttaa ja rentouttaa.

 

Elizabeth Kennyn sanoin; `On parempi olla leijona yhden päivän kuin lammas koko elämänsä.`

 

Alkuviikosta voimme viettää aikaa `sisäisessä luostarissamme` ja näin tarkistaa keskeneräisiä teemoja elämämme suhteen. Loppuviikkoa kohden pääsemme nauttimaan Auringon, Jupiterin sekä Neptunuksen välisestä kultaisesta kolmiosta. Tällöin on helpompi luvan kanssa nauttia tästä kaikesta, kun tietää että kivet on putsattu ja reppu on kevyempi.  Kun saalis on saalistettu ja työ tehty, on suorastaan nautinnollista heittäytyä savannin lämpöön lepäämään.

Hetki minussa, Sara Eleni Miinin

Hetki minussa, Sara Eleni Miinin