-

Sfääreissä

Pohdintoja ajasta

`Miksi minun pitäisi tuntea itseni yksinäiseksi? Eikö planeettamme muka ole Linnunradalla?`-Henry David Thoreau

Vielä alkuviikosta voimme elää kultaisen vesikolmion jälkimainingeissa. Venus ravun merkissä, Jupiter skorpionin merkissä sekä Neptunus kalojen merkissä ovat olleet tässä kauniissa ja harmonisessa kuviossa koko viikonlopun. Alkuviikosta kultainen kolmio alkaa pikku hiljaa väljentymään, mutta Jupiterin sekä Neptunuksen kolmio jatkuu edelleen. Kauneuden, herkkyyden ja onnellisuuden kohtaaminen voi nousta uudelle tasolle, jos vain osaa ottaa hetkestä kiinni. Se ei aina ole niin yksinkertaista tai helppoa, mutta tämmöisinä aikoina, jos vain mahdollista, olisi tärkeää koettaa pistää mahdolliset huolet ja murheet edes pieniksi hetkiksi sivuun. Tämmöisillä `lataus`jaksoilla, voimme kerätä voimia, jotta on helpompi kohdata niitä vaikeampiakin asioita.

Joskus onnellisuuden kohtaaminen vaatii opettelua. Silloin kun olen itse käynyt läpi vaikeita aikoja, on ollut vaikea vain `olla onnellinen`, vaikka siltä olisi tuntunutkin. Vanhat pelot ja tunteet ovat helposti nousseet pintaan ja olen kokenut siitäkin epäonnistumista. `Tiiliskivien purkaminen hartioilta` on ollut pitkä, omalla kohdalla vuosien prosessi. Nykyisin on helpompi antaa niin hyvien kuin haastavienkin tunteiden tulla, koska koen että ne eivät enää tule niin monena kerroksena. Aina niitä tiiliskiviä tulee ja menee, se kuuluu elämään, mutta nyt minussa on tilaa kokea onnea ja onnellisuutta eri tavoin kuin silloin raskaimpien aikojen aikana tai ihan niiden jälkeen.

Tuossa jonkin aikaa sitten, keskustelin erään henkilön kanssa siitä, että hän kokee hakkaavansa päätä aina samaan seinään, mutta odottaa että tulos olisi erilainen. Niin me kaikki teemme, välillä enemmän, välillä vähemmän. Välillä oivallamme ja muutamme jotain ratkaisevasti, jolloin lopputuloskin saattaa muuttua. Mutta toisaalta ajattelin huippu urheilijoita, jotka jaksavat kärsivällisesti tehdä samankaltaisia treenisarjoja vuodesta toiseen. Totta kai siellä muuttuu monia asioita, mutta ei kiekonheittäjä vaihda treenejä korkeushyppääjän kanssa, jotta olisi parempi kiekonheittäjä. Joissain aisoissa matka on käytävä läpi ja pään hakkaaminen seinään on osa treenaamista. Tiedän tämän olevan ristiriitainen näkemys, koska on myös huomattava mitkä asiat eivät toimi ja mitä tulisi muuttaa, mutta se ei ole aina niin yksinkertaista. Emme ole robotteja, mihin voi asentaa uuden ohjelmoinnin, niin että se palvelee meidän tarkoitustamme. Voimme opetella ohjelmoimaan itse itseämme, mutta se on työtä, tekoja ja oivallusta. Ei ole pikatietä onneen. Ei ainakaan pitkäkestoiseen onneen.

Keskiviikkona 6.6. on Auringon ja Merkuriuksen tarkka yhtymä kaksosten merkissä. Neptunuksen neliö Auringolle ja Merkuriukselle tuo oman sumuisen vivahteen tähän muuten vilkkaaseen kuvioon. Lisäksi Jupiterin kvinkunssi Auringolle sekä Merkuriukselle saattaa tuoda alitajuisia piilomerkityksiä, niin kommunikointiin, kuin ajatteluunkin. Emme välttämättä huomaa tätä edes itse. Kommunikoinnin suhteen kannattaa olla tarkkana. Saatamme luvata liikoja, sekoittaa aikatauluja tai luulla kommunikoivamme samasta asiasta, kummankin ollessa omissa `sfääreissään`. Luovuuden kannalta tämä voi olla inspiroivaa aikaa. Alitajuiset ja luovat tekniikat kirjoittamisen suhteen, voi paljastaa asioita, mitä emme ole huomanneet tuntevamme. Tätä käyttää hyödyksi. Luovan kirjoittamisen tekniikoista on kirjoja ja tekniikoita, jos innostuu etsimään, mutta yksi helppo keino voi olla vaikka vain kirjoittaa sanoja mitä ensimmäisenä tulee mieleen. Kun ei ala miettimään mitä kirjoittaa ja kirjoittaa vaan mielen kanssa samaan tahtiin, ilman taukoja, voi olla että teksti alkaa virrata. Tai kirjoittaa vain edessä olevia asioita ja esineitä, nopeaan tahtiin ja niin pitkään että alkaa vain luonnostaan kirjoittaa jotain muuta.

Viimeisenä, muttei vähäisempänä Venuksen oppositio Plutolle ja Junon neliö edellä mainituille. Tästä muodostuu T-risti kuvio. Arvomaailma, ihmissuhteet ja elämästä nauttiminen ovat vahvasti tapetilla. Saatamme hetkittäin `kääriytyä` itseemme ja käydä transformaation tätä kautta läpi. Jotain vanhaa jää, uutta syntyy tilalle. Vaikka tämä on vahva ja intensiivinen kuvio, koen sen olevan yhtä aikaa äärimmäisen herkkä. Pakotteet, muiden tai omat vaatimukset ja odotukset voivat nousta pintaan. Tämä on jakso, mikä auttaa oikaisemaan suuntaa. Itse koen haastekuviot siksi paremmiksi kuin lahjakuviot, koska me huomaamme kiven kengässä selkeämmin. Positiivisten jaksojen haaste on siinä, ettemme välttämättä avaa annettuja paketteja, kunnes huomaamme niiden jo kadonneen. Vahvojen haastekulmien aikana on vain otettava tilaa ympärilleen enemmän, jotta meillä on voimia kohdata kyseisessä hetkessä olevat asiat paremmin. Näissä hetkissä on avaimia. Sfäärejä on erilaisia.

`Tärkeintä on kiskoa itsesi ylös hiuksista, kääntää nurinpäin ja katsella koko maailmaa uusin silmin.`-Peter Weiss

Festival, Hanna Varis

Festival, Hanna Varis