-

Pinnan alta pinnalle ja takaisin

Pohdintoja ajasta

Keskiviikkona 24.10. ollut Täysikuu Härän merkissä tuntuu edelleen ja värittää loppu kuun tunnelmia. Tämänkertainen Täysikuu on ollut harvinaisen voimallinen monestakin syystä. Kuunsolmujen mukana olo on nostanut menneisyyden ja tulevaisuuden teemat vahvasti pintaan. Elämäntarkoituksellisuus ja merkitys sekä oman paikan tarkentaminen suhteessa tämän hetkiseen elämään on yksi olennainen ajallinen teema. Venuksen sekä Uranuksen mukana olo nostavat ihmissuhteet sekä oman tai/ ja toisen tilan tarpeen esille. Auringon sekä Venuksen yhtymä nostaa pinnan alla olevat tunnelmat päivänvaloon. Täydenkuun aikana ollut Uranuksen sekä Kuun yhtymä on nostanut turvallisuuden, turvattomuuden, irrallisuuden sekä irrottautumisen tunnepohjaiset kokemukset esille. Härän merkissä ollessa turvallisuushakuisuus on ollut mahdollinen ristiriita tarpeiden kanssa. Edellä olevista tekijöistä on muodostunut Suuri Risti, mikä on tuonut omat vahvat paineensa aikaan. Ajassa on yhtä aikaa sekä nopeita että hitaita tekijöitä. Perääntyvä Venus, Aurinko, Merkurius sekä Jupiter ovat kaikki skorpionin merkissä. Täydenkuun kartalla ollut Saturnuksen kolmio Kuulle on rauhoittanut, maadoittanut ja vahvistanut `rakenteita`.

Jupiterin sekä Merkuriuksen yhtymä vahvistuu viikonlopun edetessä. Tarkimmillaan se on sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Edellä mainitut ovat kolmiossa Khironin eli haavoittuneen parantajan kanssa. Eheyttävät keskustelut voivat olla hyvin avaavia. Riskinä on se, että jos keskustelu `laajenee` riitaisaksi, se voi huomaamatta leimahtaa yllättävän hallitsemattomaksi. Sisäisen viisauden ja keskustelun merkitys on suuri. Positiiviset kulmat Kuunsolmuille voi auttaa saamaan kiinni syy-yhteyksistä ja näkemään niissä laajemmat `vuosirenkaat`.

`Sinun täytyy rakastaa itseäsi, koska mikään määrä rakkautta muilta ihmisiltä ei riitä täyttämään sitä syvää kaipausta jota sielusi tarvitsee sinulta`.– Dodinsky

Auringon ja perääntyvän Venuksen yhtymä on tarkimmillaan perjantaina 26.10. skorpionin merkissä. Venukseen liittyvät arvomaailman, rakkauden sekä elämästä nauttimisen teemat nousevat `päivänvaloon`. Talousasiat ovat myös tapetilla. Uranuksen oppositio edellä mainituille voi aiheuttaa levottomuutta, jolloin tarve tehdä äkillisiä ja nopeita ratkaisuja voi olla suuri. Antaisin ennen tekemistä pinnan alla olevien tunteiden nousta pintaan ja vasta sen jälkeen puntaroisin sitä uudelleen. Paineisuus ei aina kerro oikeaa ratkaisua. Se kertoo pikemminkin muutostarpeesta. Kuunsolmut ovat neliössä Venuksen sekä Auringon kanssa. Menneisyys ja tulevaisuus, kokemukset sekä toiveet ovat puntarissa. Perääntyvänä jaksona on hyvä viimeistellä ja viedä loppuun keskeneräisiä asioita. Tai nostaa niitä seuraavalle kerrokselle. Saturnuksen sekstiili Venukselle sekä Auringolle on rauhallinen ja `arkinen` työkalu, mistä voi ammentaa rakentavaa sekä maadoittavaa voimaa. Pluton sekä Cereksen neliö liittyy tarpeisiin ja tarvitsevuuteen. Näistä aineksista rakentuu viikonlopun soppa. Oivaltavaa viikonloppua kaikille!

`Asiat eivät muutu. Me Muutumme.`-Henry David Thoren

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén