-

Mikä on sinun sielun ruokaa?

Pohdintoja ajasta

`Elämässä ei ole kyse itsensä löytämisestä vaan itsensä luomisesta.`-George Bernard Shaw

Alkava viikko lähtee käyntiin vahvalla Neptunus ja kalapainotteisuudella. Keskiviikkona 21.2. on tarkka Venuksen sekä Neptunuksen yhtymä kalojen merkissä. Sunnuntaina 25.2. on Merkuriuksen ja Neptunuksen yhtymä luonnollisesti myös kalojen merkissä. Kalojen merkissä on ruuhka-aika eli samoissa vesissä uivat Khiron, Neptunus, Venus, Merkurius, Aurinko sekä Juno. Tämän lisäksi Mars jousimiehen merkissä on neliössä eli haastekulmassa Neptunukseen sekä Venukseen. Sitten tämä edellä mainittu suomennettuna. Neptunus on kalojen hallitseva planeetta. Neptunus on herkkyyden, luovuuden ja intuition planeetta. Neptunusta on vaikea kuvata, koska se on `eteerinen ja ajautuva`. Sekä hyvässä että haasteessa. Ajallisesti tämä saattaa tuoda tunteen, ettei saa oikein mistään kunnolla kiinni. Saatamme mennä `mielemme sisään` unelmoimaan ja tunnelmoimaan. Samoin voi tuntua, että kehomme on niin flegmaattisessa tilassa, että on vaikea lähteä liikkeelle tai saada konkreettisesti mitään aikaiseksi. Parhaimmillaan tämä aika voi antaa levollisen irtioton. Kannattaa jopa miettiä, että antaako itselleen levollisen viikon ihan luvan kanssa. Näin voi välttää itsensä soimaamisen ja pettymyksen tunteet. Alkuviikosta Juno, Aurinko sekä Merkurius ovat yhtymässä. Tätä aikaa kannatta hyödyntää oivaltamisen ja tietoisen ajattelun kannalta varsin vahvasti.

`Kaikki nämä päivät jotka tulivat ja menivät. En tiennyt että ne olivat elämä.`
- Stig Johansson

Aika menee helposti huomaamatta ohi. Usein ajattelemme asioita mitä teemme `sitten kun meillä on aikaa`. Samaan aikaan tuhlaamme energiaamme myös turhiin asioihin. Turhilla asioilla en tarkoita asioita mistä nautimme, vaan asioita mitä suoritamme. Usein kaikki niistä eivät ole tarpeellisia, vaan mielemme pakotteita. Ja toki tavallisista arkisista rutiineista voi tehdä nautittaviakin. Tämä on hyvä aika pysähtyä miettimään, kuinka pienikin aika kahvikupin äärellä, voi muuttaa tapaa miten ja millaisella energialla toimimme ja elämme. Itse käyn ensi viikolla ainakin viitenä päivänä uimahallissa uimassa, saunomassa ja kylmässä altaassa. Nautin jo etukäteen pelkästä ajatuksesta. Tein kalenteriin aikaa juuri sitä varten ja aion kunnioittaa sitä aikaa. Samoin aion lukea kirjoja rauhassa tyynykasojen keskellä loikoillen. Ja se itselle tärkein asia eli olla rauhassa perheen kanssa. Nämä ovat asioita, mitkä vaikuttavat hyvinvointini lisäksi onnellisuuteen. Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita? Onko sinulla aikaa nauttia niistä asioista, silloin kun ne ovat kohdalla? Kuinka voisit saada niitä lisää elämääsi? Mikä saa sinun sielusi laulamaan?

`Luonto pyrkii tasapainoon, luovalla mielellä ei ole kiirettä.`-Jan Blomstedt

Alkavalla viikolla Mars toiminnan planeettana on kolmiossa Kuunnoususolmuun sekä sekstiilissä Kuunlaskusolmuun. Tämä on erittäin hyvä kuvio. Kun löydämme asioita, mitkä `ruokkivat sieluamme`, siitä seuraa voimaa toimia ja löytää ratkaisuja kuinka toteuttaa ideoitaan. Mars on jousimiehen merkissä ja Kuunnoususolmu leijonassa sekä laskusolmu vesimiehessä. Aika on varsin idea rikas ja innostava, kun vain pääsemme käyntiin. Pitkin viikkoa myös Venus, Merkurius, Aurinko sekä Juno ovat sekstiilissä eli positiivisessa kulmassa Saturnuksen kanssa. Tämä vahvistaa ylläpitämään rakenteita ja muutoksista on helpompi tehdä kestäviä ja `elämään jääviä`.  Usein kun mietimme elämäämme taaksepäin, muistamme usein asioita mitkä ovat tunne- ja aistivahvoja. Kuulemma yksi vahvimpia tuoksuja, mitä muistamme, on vasta leikatun nurmikon tuoksu. Saman tien mieleen muistuu monia muitakin ihania muistoja. Se mitä nyt teemme, saattaa olla se, mitä myöhemmin muistelemme onnella ja rakkaudella. Elämässä ja maailmassa on niin paljon asioita, mihin emme voi vaikuttaa, joten paras lahja itsellemme on keskittyä vaikuttamaan niihin asioihin mihin pystymme. Onnellista, levollista ja nautinnollista viikkoa kaikille!

Emmi Vuorinen, Vedessä.

Emmi Vuorinen, Vedessä.