-

Matkalla tuntemattomaan

Pohdintoja ajasta

`Rohkeus ei ole pelon puutetta, vaan pelon hallintaa`. - Rudyard Kipling

Mars jatkaa perääntymistään Kuunlaskusolmulla vesimiehen merkissä. Uranus vesimiehen hallitsevana planeettana on neliössä niin Marsin kuin Kuunsolmujen kanssa. Meissä on halua edetä kohti uusia tuulia, mutta jokin saattaa jarruttaa ja pitää kiinni. Tämä on ristiriitainen tunne. Aivan kuin villi hevonen olisi aitauksessa. Kuunnoususolmu on leijonan merkissä ja siellä on mukana Pallas, mikä edustaa symboliikaltaan tiedon ja luovuuden feminiinistä soturi voimaa. Kuunsolmujen kannalta vastakkain ovat tuli ja ilma. Parhaimmillaan se puhdistaa ja uusii sekä luo voimaa uusiin alkuihin, mutta haasteessa se voi olla `hallitsematon metsäpalo`. Khiron haavoittuneena parantajana tekee positiivista kulmaa Kuunsolmuille sekä Marsille että Pallakselle.

Meillä kaikilla on omat pelkomme. Lapsena oli `turvallista` pelätä koulun alkua, koska vanhemmat olivat `positiivisia auktoriteetteja` ja sanoivat että kouluun vain on mentävä. Pelko oli ok, mutta silti se ei saanut estää kouluun menoa. Olin hyvin arka lapsi. Minulla kesti useamman viikon huomata, että pelkäämäni asiat eivät olleet totta. Silti jännitys ei poistunut pitkään aikaan. Nyt aikuisen perspektiivistä katsottuna tämä on ollut yksi iso asia, missä olen kohdannut mielestäni miltei mahdottoman suurilta tuntuvia haasteita. Aikuisena me olemme itsemme auktoriteetteja. Luonnollisesti elämässä on rajoja sekä rajoitteita monesta suunnasta, mutta tarkoitan tällä sisäistä auktoriteettia sekä ääntä, joka huomaamattammekin vaikuttaa toimintaamme sekä itsetuntoomme. Jos `auktoriteetin ääni` on tuomitseva, ankara ja vähättelevä, se on kuin vuotavan veneen ongelma. Energia valuu, emmekä osaa sanoa missä vuotokohta on. Jos taas se on kannustava, rohkaiseva ja vahvistava, saatamme alkaa kyseenalaistamaan mahdollisia pelkojamme ja ottamaan askeleita eteenpäin. Positiivisellakin ihmisellä voi olla sisällään tuomitsevan auktoriteetin ääni. Joskus ääni on muisto menneisyydestä, mutta se voi olla myös meissä itsessämme oleva vääristynyt turvan tarve. `Elä tee mitään, kun ei siitä kumminkaan mitään tule`-periaatteella. Siksi on tärkeä tunnistaa minkälaista sisäistä keskustelua käy itsensä kanssa. Minkä verran sitä uskoo itseensä ja mahdollisuuksiinsa.

Merkuriuksen perääntyminen alkaa 26.7. mutta se tuntuu jo nyt. Merkurius on leijonan tulimerkissä. Merkurius edustaa kommunikointia, oivaltamista sekä älyä. Perääntyvä vaihe on hyvä aika viedä keskeneräisiä asioita loppuun sekä ottaa tilaa ja aikaa niiden käsittelyyn. Samaan teemaan liittyy ajassa oleva Venuksen sekä Cereksen yhtymä neitsyen merkissä. Tarpeet, hoiva ja huolehtiminen sekä rakkaus, arvomaailma että elämästä nauttiminen nostavat päätään. Hylkäämisen pelot ja muistot voivat nousta esille. Jupiterin sekstiili Venukselle että Cerekselle on optimistinen ja toiveikas. Siihen voi liittyä unelmointi ja haaveet. Neptunuksen oppositio edellä mainituille on taas riski, missä unelmat vievät meidät pilvilinnoihin, mutta saatamme unohtaa tämän konkreettisen maailman. Tipahtaminen maankamaralle tuntuu. Aikaan voi tätä kautta liittyä myös pettymysten kohtaamista. Neptunuksen energia saattaa olla flegmaattista ja paikoin lamaannuttavaa. Tällöin `sisäisen keskustelun` merkitys nousee entistä tärkeämmäksi. Miten sinä puhut itsellesi? Mitä sinä ajattelet itsestäsi?

Sunnuntaina 22.7. Aurinko siirtyy leijonan merkkiin. Uranuksen neliö voi tuoda tullessaan toiveen irtiotoista ja tilan tarpeesta. Khironin sekstiili auttaa eheytymään ja lisäämään voimavaroja. Silti ei ole tarkoitus juosta pää kolmantena jalkana tekemään ja toimimaan. Voisi ajatella että nyt on hyvä aika ladata akkunsa ja samalla tarkastella minkälaisilla energioilla akkunsa lataa. Tämä on aikaa missä vähemmän on enemmän.

`Syvin pelkomme ei ole, että olemme riittämättömiä. Syvin pelkomme on, että olemme mittaamattoman voimakkaita. Meitä pelottaa oma voimamme, ei oma pimeytemme.`- Nelson Mandela

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Tiina Poutanen, Itäistä valoa

Tiina Poutanen, Itäistä valoa