-

Laajeneva maailmankaikkeus

Pohdintoja ajasta

Laskelmien mukaan maailmankaikkeuden aine-energiakokonaisuudesta noin 74% on pimeää energiaa. Pimeää ainetta on noin 23% ja vain noin 4% näkyvää ainetta, josta koostuvat kehomme, hengitämme ilma, planeetat, tähdet, galaksit ja avaruuden pöly. Kaikkea tätä 4% näkyvän aineen jälkeen jäljelle jäävää osuutta sanotaan pimeäksi aineeksi tai pimeäksi energiaksi, koska emme tiedä, mitä ne ovat. Ne ovat näkymättömiä, koska niistä ei tule valoa. Niiden olemassaolo voidaan päätellä painovoimavaikutuksen vuoksi. Vetyatomi on taas noin 99,9%  tyhjää tilaa.

Takana on perjantaina 27.7. ollut Täysikuu ja Kuun pimennys. Perjantain energiat tuntuvat usean viikon ajan. Suurin osa muutoksista tapahtuu alkujaan
`näkymättömillä tasoilla`. Päivä- eli rationaalinen mielemme ei vain aina tiedosta, mitä kaikkea tiedämmekään. Alitajunnan merkitys on valtavan suuri. Luovuuden yksi määritelmä on taito löytää järjestys kaaoksesta. Jälleen kerran `vähemmän on enemmän`. Maailma on täynnä materiaa, velvoitteita, mielipiteitä, tunteita ja tämän kaiken lisäksi se muuttuu koko aika. Meidän tehtävämme on luoda tästä kaaoksesta selkeämpi ja rauhallisempi tila omaa elämäämme sekä toistemme elämää ajatellen. Olen juuri lukemassa Henry David Thoreaun vuonna 1854 julkaistua kirjaa Elämää metsässä. Siinä, niin kuin monessa muussakin kirjassa, perehdytään mahdollisimman yksinkertaiseen ja autenttiseen elämäntapaan.

Joskus tämäkin voi karata käsistä. Saatamme tehdä elämässämme ison inventaarion vaikkapa joka kuukausi, mutta silti se ei tarkoita vapautumista. Saatamme kuurata, siivota ja tyhjentää elämäämme turhasta tavarasta vaikka joka viikko, mutta jollain lailla pölyt tulevat takaisin ja elämänjälkiä tulee enemmissä määrin näkyviin. Tämä vertauskuva kuvastaa myös psyykkistä inventaariota. Jos käsittelemme liikaa tunteita ja kokemuksiamme, sekin on liikaa. Tällöin saatamme kärsiä tunteesta, ettemme ehdi levätä luonnossa tai nauttia elämästä, koska olemme ottaneet liian `kiillotetun` päämäärän.

Taiteesta täydellisen tekee se, että viimeinen siveltimen veto puuttuu. Elämä on aina keskeneräistä tai toisaalta aina täysin valmista ja täydellistä. Nämä edellä olevat pohdinnat liittyvät elettävään aikaan. Perääntyvä Mars sekä Kuunlaskusolmu ovat samassa paketissa ja nostavat paljon vanhoja muistoja sekä kokemuksia ihon pintaan. Uranuksen ollessa neliössä eli haastekulmassa edellä mainittuihin, tunnelma voi olla hyvin sähäkkä. Khironin eheyttävä vaikutus Kuunsolmuille sekä Marsille on hyvä tuki, mutta äkilliset reaktiot voivat silti yllättää. Kun näihin kuvioihin ottaa mukaan Perääntyvän Merkuriuksen, voi vain todeta että `maltti on valttia`. Vaikka kuinka yrittäisimme olla tehokkaita ja saada aikaan `normaaliin tahtiin` (mitä se sitten onkaan), asiat kulkevat siitä huolimatta aivan omaan tahtiinsa. Pluton kvinkunssi Merkuriukselle aiheuttaa helposti alitajuista painetta sekä pelkoja. Aivan kuin joku osa meissä itsessämme olisi jatkuvalla tahdilla syöttämässä omia vaatimuksiaan ja pelkojaan. Saattaa vaatia vahvaa tiedostamista että saamme apina mielemme rauhoittumaan.

Venus on neitsyen merkissä. Vesta on neliössä eli törmäyskurssilla Venuksen rakkauteen ja arvomaailmaan liittyvien teemojen kanssa. Venukseen liitetään myös elämästä nauttimisen taito. Venuksen ollessa neitsyen merkissä nauttiminen voi olla hiljentymistä sekä rauhoittumista. Saman aikaan Vestan tuli saattaa aiheuttaa ristiriitaa  edellä mainittuihin teemoihin. Elämässä on aina ristiriitoja. Elämä on aina keskeneräistä. Putsatut pölyt tulevat eri muodoissa nurkkiin takaisin. Ehkä tämä viikko on otollista aikaa omaksua hyväksymisen jaloa taitoa. Osaammeko levätä ja nauttia tästä kaikesta, kesken kaiken keskeneräisen elämän?

`Kun henki on vahva, niin vähäkin työ riittää maailman luomiseen.` - Juice Leskinen, Musta aurinko nousee

White tigress, Tiina Poutanen

White tigress, Tiina Poutanen