-

Kuvittele itsesi

Pohdintoja ajasta

`Jos sinulla on kiire, älä tee mitään.`-Anton Tsehov

Perjantaina 7.12. oli Uusikuu jousimiehen merkissä. Vanhat pölyt ravistellaan hartioilta ja mennään uutta kohti, mutta miten ja minne? Neptunuksen ja Marsin tarkka yhtymä kalojen merkissä oli torstaina 6.12. ja vaikka Mars pikku hiljaa etääntyy tästä symbioosista, sen vaikutus tuntuu vielä alkavan viikon ajan. Tämä saattaa tuntua fyysisesti flegmaattiselta ja saamattomalta ajalta, mutta sänkyyn ei kannata jäädä määräänsä pidempään makaamaan. En myöskään lähtisi tekemällä tekemään asioita muutoksen eteen vaan antaisin itselleni luvan `positiivisesti ajautua`. Auringon ja Marsin neliö voi tuntua turhauttavalta. Voimme kokea, että `tilanteet, mahdollisuudet, auktoriteetit yms.` eivät ole toiveidemme puolella. Tai ettemme saa tukea, eivätkä voimavaramme riitä itsemme tai elämämme päivittämiseen. Jos et tiedä mitä haluat, ota tilaa ja aikaa selvittää sitä. Luo itsesi uudelleen omaan, sinulle sopivaan tahtiin. Kuka sinä olet nyt? Vastaako toiveesi elämästä sitä, mitä `nykyinen sinä` toivoo ja tarvitsee? Kuvittele itsesi. Kuvittele joko visuaalisesti tai vaikka paperille aikajanan tavoin itsesi tässä hetkessä. Voit katsoa taaksepäin, tutkia mitä kaikkea tässä hetkessä on ja tämän jälkeen `katsoa kiikareilla` tulevaisuuteen. Jos mieleen tulee `kauhukuvia`, mieti miten voisit vaikuttaa, etteivät ne tapahdu tai kuinka kohdata ne ja miten se muuttaisi tai vahvistaisi sinua? Jos taas mieleen tulee unelmia ja toiveita, vahvista niitä. Ala yksilöimään ja tarkentamaan niitä. Miten voisit vaikuttaa niiden onnistumiseen? Jos jokin asia ei ole mahdollista, olisiko jokin toinen asia, mikä `korvaisi` tai toisi samankaltaisia tunteita ja kokemuksia sinulle? Jos katsomme elämää isossa mittakaavassa, se on yleensä johdonmukainen. Jos tutkimme historian kautta ihmisiä sekä heidän elämäänsä, voimme nähdä loogisuuden selvemmin. Olemme osa tämän hetken kollektiivista energiaa,, yhteiskuntaa sekä omaa elämäämme, kaikkine `vuosirenkaineen`. Mitä jos teet tutkimusmatkan elämääsi ja itseesi? Valottaako se paremmin tulevaisuuden suuntaviivoja?

`Jos tahdot hallita karjaasi, anna sille suuri ja lavea niitty laidunmaaksi.`-Shunryu Suzuki Roshi

Torstaina 13.12. Merkurius siirtyy jousimiehen merkkiin. Perääntyvä jakso on jäänyt taakse. Khiron on kolmiossa Merkuriukseen eli `tunne-äly`, luova ja terapeuttinen kirjoittaminen tai kommunikointi voi auttaa aukaisemaan tunnelukkoja. Syy-yhteyden ymmärtäminen sekä tämän kautta oivaltaminen on mahdollista. Merkuriuksen ollessa positiivisessa kulmassa myös Kuunsolmuihin, on hyvä ajatella elämää liikkuvana aikajaksona kumpaankin suuntaan. Harriet Piekkola on sanonut että;`Älä anna menneisyyden varastaa nykyhetkeltäsi.`Kun ymmärrämme menneisyytemme kokemuksia eri valossa, voimme olla vapaampia tässä hetkessä. Se vaatii paikoin isojenkin kokemusten läpikäymistä, mutta on myös sen arvoista.

Uranuksen neliöt Kuunsolmuille sekä Vestalle ovat haasteisimmillaan kuin vauhkoontunut villihevoslauma rajatussa aitauksessa. Tarve laajentaa ja `päästä vapauteen` voi olla suuri. Parhaimmillaan tämä on villihevoslauma, mikä vahvassa yhteydessään laukkaa juuri oikeaan tahtiin ja juuri oikeaan suuntaan. Jos levottomuus tuntuu haasteelliselta, anna energian purkautua johonkin tekemiseen tai `olemiseen`, mikä `rasittaa` sopivassa mittasuhteessa meitä. Yleensä olemme pettyneitä, jos tiedämme mitä tulisi tehdä, mutta emme saa aikaiseksi mitään. Samoin kun teemme jotain, mikä on jäänyt tekemättä ja teemme sen, koemme onnistumista ja `itsemme voittamisentunnetta`. Joskus nämä asiat voivat olla fyysisiä tavoitteita, kun taas joskus niiden merkitys kallistuu mentaaliselle tai tunnepuolelle. Toki ne voivat olla näitä kaikkiakin. Kun yksi asia lähtee liikkeelle, se saattaa olla ratkaisevaa toisten, seuraavien asioiden kannalta. Vaikka emme aina tekisi mielessämme olevaa tiettyä `päätavoitetta`, voimme lähestyä sitä toistakin kautta. Kun kosketamme veden pintaan, aktivoituu lähiympäristökin samalla. Vesta on Kuunlaskusolmulla ja muistuttaa meitä asioista, mitkä saavat sydämemme liekkeihin. Mitä ne ovat olleet ennen? Mitä ne voisivat olla nyt? Onko niitä? Khironin positiiviset kulmat Kuunsolmuille sekä Vestalle on parasta mahdollista hunajaa haavoille. Onnistumistunteet voivat saada positiivisen kierteen aikaan.

On taito osata olla eksyksissä. Koemme tätä monia kertoja elämässämme. Jos yritämme liian nopeasti ratkaista rationaalisella järjellä tai pakotteiden kautta lopputuloksen, voimme rajata matkan alkutekijöihin. Joudumme kokemaan ja tekemään paljon toissijaisilta tuntuvia tunteita ja tekoja matkan varrella, mutta yllättävän usein niitä tarvitaan, jotta pääsemme perille. `Välietapit` eivät tarkoita ettemmekö olisi oikealla polulla. Niiden tarkoitus on että voimme tarkistaa suuntaa ja `ravita` tai tankata voimavarojamme. Matka jatkuu aina. Samanaikaisesti olemme aina perillä.