-

Kuuleeko kuu?

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 23.11. klo 7:39 oleva Täysikuu tuntuu koko viikonlopun ja vielä alkavan viikonkin. Täysikuu on kaksosten merkissä. Torstaina 22.11. Aurinko on siirtynyt jousimiehen merkkiin. Jupiter on jousimiehen hallitseva planeetta ja kun Aurinko ja Jupiter ovat nyt yhtymässä, painotteisuus on tupla vahva. Tämänkertainen Täysikuu on tulen ja ilman leimahtava cocktail. Kuu edustaa alitajuntaa, tunteita, turvaa, mutta myös meissä olevia `varjoja` eli piileviä puoliamme, niin hyvässä kuin haasteessa. Haasteessa saatamme jättää näkemättä asioita, mitkä eivät ole mieluisia, mutta yhtälailla voimme olla näkemättä meissä olevia voimavaroja sekä `rikkauksia`. Täydenkuun aikaan tämä yhteys on aktiivisempi. Unet voivat olla merkittäviä, mutta myös unettomuus ja mielessä pyörivät asiat tai tunteet voivat olla turhauttavia. Kun tähän kuvioon ottaa mukaan Marsin, mikä on kalojen merkissä ja tämän neliöt sekä Kuulle että Auringolle että Jupiterille, tunnelma muuttuukin hyvin ailahtelevaiseksi. Mars on toiminnallinen ja aktiivinen. Kaloissa ollessaan se on tunteellinen. Luonnollisimmillaan `uimme kuin kalat vedessä`, mutta yhtälailla riskinä on tunne ja toiminta, missä on vaikea saada mistään kunnolla kiinni. Jos menemme tähän tunteeseen, tunnemme helposti pettymystä ja epäonnistumista. Samanaikaisesti tämä voi olla yksi parhaimmista lahjoista. Mitä jos kaikki olisikin toisin?

Kuunsolmujen sekä Khironin mukana olo Täydenkuun kartalla nostaa menneisyyden- sekä tulevaisuudentekijät vahvasti esille. Muistot, toiveet ja tavoitteet voivat nostaa päätään. Eheytyminen vanhoista kokemuksista ja niiden muuttaminen voimavaraksi tulevaisuutta ajatellen on ajallisesti mahdollista. Tätä kannattaa tutkailla suhteessa omaan elämänmatkaan, niin taakse kuin eteenpäinkin.

`Todellisuus on vain harha, tosin se on sitkeä harha.`- Albert Einstein

Mitä jos syliin kaatuneet aamukahvit, bussista myöhästymiset tai vastaavat ärsykkeet, pysäyttäisivät meidät. Mitä jos muuttaisimme suunnitelmia sen mukaan kuin se on mahdollista. Emme tekisikään niitä asioita, mitä olemme odottaneet itseltämme, vaan aloittaisimme viikonlopun vaikkapa aamusaunalla. Tekisimme asiat eri järjestyksessä kuin olemme suunnitelleet. Ottaisimme aamupäivätorkut, lähtisimme kävelylle, lukisimme kirjaa tai katsoisimme vaikka elokuvan? Tiedän että on asioita, mitkä on toivottavaakin hoitaa, mutta usein mielemme pitää tiukemmin kiinni niistä, kun on aina tarkoituskaan. Jos jätämme joku kerta siivoamatta, pyykit pesemättä tai teemme ruokaa niillä ruoka-aineilla mitä kaapista löytyy, voimme löytää jotain uutta vanhan tilalle. Usein `lisätila` niin tunteissa, ajatuksissa kuin kalenterissakin laukaisee muutoksia liikkeelle. Meillä on tilaa nähdä asioita eri valossa. Silti uskoisin että jokainen meistä jää ajoittain kiinni `pakollisiin` rutiineihin ja väsyy siihen kierteeseen. Tekeminen ei tekemällä lopu.

Saturnus rakenteiden planeettana ja Uranus villi hevosen energioineen tekevät molemmat sekstiiliä eli positiivista kulmaa Marsille. Kun `Mars` energiat pääsevät virtaamaan, ne sisältävät muutosvoimaa, mitä voi käyttää tietoisesti hyödyksi. Hyvin ladatuilla akuilla pääsee pitkälle. Cereksen kolmio Marsille tukee henkisen ja ravinnollisen ruuan tarvetta, jotta meillä olisi energiaa paremmin. Eheytyminen ja elpyminen ovat ajallisesti tuettua.

`Mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto.` - Albert Einstein

Jotta voimme löytää uusia polkuja, tarvitsemme rohkeutta, uteliaisuutta, mutta usein myös luovuutta. Jo pelkästään tekemällä samoja asioita eri tavoin, voi olla uusia ideoita herättävä vaikutus. Kun annamme `tuntemattomille` vaihtoehdoille mahdollisuuden, luomme mahdollisesti mielessämmekin uusia reittejä uudenlaiselle ajattelulle. Nyt kun on Merkuriuksen perääntymisen aika, tällä voi olla entistä isompi merkitys. Merkurius on jousimiehen merkissä. Neptunuksen ja Merkuriuksen välinen neliö voi tuoda sumuisen tunnelman mukanaan. Ylisuuret lupaukset, ajatukset tai toiveet voivat kuormittaa mieltä. Kommunikoinnissa väärinymmärrysten riski on olemassa. Sitä vastoin rentoutuminen, meditointi, `luova-ajattelu` sekä luovat ideat että viimeisteltävät asiat ja teemat voivat saada tulta alleen. Kaikki ei vain etene välttämättä etukäteen määrittelemämme aikataulun mukaisesti, kun taas jotkut asiat, mitä emme ole edes osanneet ajatella, voivat taas löytää aikansa ja paikkansa.

Vielä nostan Venuksen ja Uranuksen opposition esille. Venus on omassa merkissään vaa`assa. Kuunsolmut ovat neliössä edellä mainittujen kanssa. Kaipaamme harmoniaa ja tilaa hengittää, mutta yhtäaikaisesti yhteenkuuluvuutta samanhenkisten ihmisten kanssa. Saatamme ärsyyntyä asioista, mitkä eivät toimi ihmissuhteissa ja itsekin reagoida äärimmäisen nopeasti, ennen kuin ehdimme edes huomata sitä. Kun ylimääräisen paineen saa purettua johonkin muualle, on helpompi olla ja antaa ajan itsessään ohjata oikeaan suuntaan. Jos lähdemme tekemään keskeneräisestä valmista liian aikaisin, se hankaloittaa elämäämme eikä nopeuta lopputulokseen pääsemistä siitä huolimatta.

Ristiriita ajassa on kaksinainen. Jos meillä on selvät odotukset ja aikataulut, asiat voivat mennä hyvinkin eri tavalla kuin olemme odottaneet ja saatamme kokea pettymystä. Jos taas annamme tilaa `yllätyksille` oivallusten, hyvän olon tai toiminnan kautta, voimme aivan kuin `vahingossa` muuttaa elämämme suuntaa enemmän kuin osaamme etukäteen edes ajatella. Lempeää ja uteliasta viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén