-

Kuin kala vedessä

Pohdintoja ajasta

Perjantaina 16.11. Mars siirtyy kalojen merkkiin. Jupiterin neliö Marsille voi laittaa kiduksiin liikettä. Toive ja tarve toiminnalle ovat vahvana ilmassa, mutta se mihin energiat riittävät on sitten toinen asia. Välillä on hyvä tarkistaa onko suunta edelleen oikea ja kulkeeko se luonnolliseen rytmiin. Voimavarojen tasapainon kanssa voi olla tekemistä. Vaikka Uranus sekä Saturnus tekevät positiivisia kulmia Marsille, ajassa on paljon `sisäisiä` ja energian keskittämistä vaativia puolia, joten tässä on yhdenlainen ristiriita.

Merkurius on jousimiehen merkissä ja alkaa perääntymään lauantaina 17.11. Jousimies on idealistinen ja optimistinen tulimerkki. Neptunuksen neliö Merkuriukselle voi aiheuttaa hämmennystä. Aivan kuin jousimies ampuisi jousensa ja sen jälkeen ei olisi mitään havaintoa mihin suuntaan se on lentänyt. Ajatukset voivat olla hukassa tai harhailla. Riski ylisuuriin lupauksiin on olemassa. Samoin keskusteluissa kannattaa varoa aggressioiden tai pettymysten kautta tulevia `piileviä` tai `äärimmäisen suoria` merkityksiä. Totuuden torvi ei aina soita samoja säveliä eli tunteet ja tunnelma vaikuttavat kommunikoinnin tulkintaan sekä kokemukseen. Ärtyneenä saattaa sanoa liian rajusti, mikä voi kaduttaa myöhemmin ja korjausliike ei aina ole niin yksinkertaista.

Aurinko on edelleen skorpionin merkissä. Sekä Khiron että Kuunsolmut ovat positiivisissa kulmissa suhteessa Aurinkoon. `Pinnan alla` olevat alitajuiset asiat sekä tunteet voivat nousta `päivän valoon` ja tietoiseen mieleen.

`Älä anna menneisyyden varastaa nykyhetkeltäsi.’ -Harriet Piekkola

Venuksen perääntyvä vaihe päättyy perjantaina 16.11. Venus on vaa`an merkissä eli omassa maastossaan. Marsin kolmio Venukselle auttaa tasapainottamaan feminiinisiä puoliamme suhteessa maskuliiniseen. Muuten tämä rakkauden ja arvomaailman planeetta on kovissa kulmissa. Sekä Kuunsolmut että Vesta ovat neliössä Venukseen ja Uranus oppositiossa. Tästä muodostuu Suuri Risti kuvio. Menneisyys, tulevaisuus sekä koetut kokemukset sekä niiden vuoksi tulevaisuuden kohtaaminen voivat tuntua ristiriitaisilta toiveilta että peloilta. Ihmissuhteet ovat vahvasti tapetilla, niin hyvässä kuin haasteessakin.

Ajallisesti ottaisin aikaa ja tilaa niin tunteille kuin haasteellisille asioillekin. Elämme vuoden pimeintä ajanjaksoa ja on luonnollista tuntea silloin väsymystä. Sisäiset mielen taidot, kuten meditaatio, keskittyminen ja rauhoittuminen vahvistavat meitä sekä auttavat kohtaamaan mahdollista muutospainetta. Jos keskittyminen on vaikeaa, voi olla että keskeneräisten tekemisten loppuunsaattaminen tuo onnistumistunnetta ja rauhoittaa mieltä. Levollista viikonloppua kaikille!

`Olemme liittyneinä elämän valtavaan verkostoon, ja useimmat ihmiset kokevat samanlaisia tunteita kuin mekin. Jos siis olet yksinäinen, ole yksinäinen, mutta älä kuvittele olevasi yksin.`- Charlotte Davis Kasl

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén