-

Kaikesta jää jälki

Pohdintoja ajasta

`Pimeyden lailla nöyryys tuo esiin taivaalliset valot.`-Henry David Thoreau

Elämä laittaa meidät välillä polvilleen. Välillä koemme pienempiä, arkisia epävarmuuden teemoja, kun taas välillä ne ovat hallitsemattoman tuntuisia ja suuria. On `helppo` tottua epävarmoihin asioihin, silloin kun niitä on sopivassa mittasuhteessa elämän hyviin ja tasapainoisiin hetkiin nähden. Entäs silloin kun kriisit seuraavat toisiaan? Siihenkin voi `tottua tai turtua`. Ihmisen kyky selvitä kriiseistä on käsittämättömän vahva. Silti ne jättävät jälkensä. Myös hyvät tunteet, kokemukset sekä muistot jättävät jälkensä. Jos ajattelemme, että jokainen tärkeä muisto olisi vaikkapa sormenpään kokoinen painallus, painalluksista saisi paperiin aikamoisen määrän jälkiä. Siitä löytyisi varmasti kaikki mahdolliset värit mitä maa päällään kantaa. Yleensä väsymys ja uupumus tulevat jälkikäteen. Kun olemme selvinneet pitkään ja jaksaneet hieman enemmän kuin oikeasti jaksaisimme, saattaa olla, ettemme enää edes tunnista itsestämme tulevia hienovaraisia signaaleita, mitkä pyrkivät ohjaamaan meidät tien viereen. Mitä silloin tehdä? Miten neuvoisit jotain itsellesi tärkeää ja rakasta ihmistä tekemään?

Perjantaina 7.12. klo 9:20 on Uusikuu jousimiehen merkissä. Tämä edeltävä viikko on monen tekijän myötä inventaarion aika. Perääntyvä Merkurius on siirtynyt skorpionin merkkiin. Perääntyminen päättyy torstaina 6.12. mutta tämän jälkeen on hyvä ottaa oma aikansa siirtymävaiheelle. Khiron haavoittuneena parantajana on kolmiossa Merkuriukseen nähden. Samoin Kuunsolmut ovat hyvissä kulmissa Merkuriukseen nähden. Uusikuu on uusiutumisen kannalta hyvä aika. Käyttäisinkin tätä viikkoa hyväksi tietoisesti miettimällä mistä tunteista ja teemoista haluaisin vapautua. Perääntyvään vaiheeseen kuuluu viimeistelyn lisäksi rauhoittuminen sekä tilan otto keskeneräisille asioille. Emme voi ratkaista kaikkea kerrasta ja on jopa asioita sekä aikoja missä emme voi aina edes tehdä paljoa näiden asioiden eteen. Silloin se on keskeneräisyyden sietämistä ja hyväksymistä. Mutta se mitä voimme tehdä, on miettiä mitkä askeleet tai pienet teot voivat auttaa tämän kaiken keskellä. Näistä askeleista voi tulla erittäin merkittävät ja suuret koko elämän mittasuhteessa. Saatamme nähdä tai kuulla jotain, mikä muuttaa näkemyksiämme. Löydämme itsestämme uusia puolia, mitä emme ole osanneet edes ajatella. Nämä ovat asioita, mitä huomaamme yleensä vasta jälkikäteen.

Mars on kalojen merkissä ja yhtymässä Neptunuksen kanssa. Neptunus on kalojen hallitseva planeetta, joten vaikutus on vielä merkittävämpi. Mars ja Neptunus ovat neliössä Uudenkuun kartan Kuuhun sekä Aurinkoon. Ajallisesti `sumuvaroitus` on paikallaan, joten ei kannata lähteä merta edemmäksi kalaan. Levottomuutta on ilmassa ja on hyvä miettiä kuinka sitä voisi purkaa rakentavalla tavalla. Tämä voi olla luovuuden kulta-aikaa. Asiat ja teot, missä emme mene odotettua lopputulosta kohti, vaan voimme edetä `kuin kalat vedessä`, ilman suorituspainetta ovat nyt toivottavia. Kaikessa tämä ei ole mahdollista ja niissä asioissa on hyvä antaa `onnistumisille sekä epäonnistumisille` yhtä hyvät pisteet. Tämä voi jo olla ratkaiseva teko, jotta voimme laskea hartiat rennommiksi.

Ajattele jokin päivä kalenterimaisesti paperille. Suhteellisen tavallinen päivä. Laita ylös moneltako heräisit ja mitä töitä, kellonaikoja, askareita ja tapaamisia päivään liittyisi. Ota ensimmäinen paperi ja kirjoita siihen miten huonolla tuulella heräisit ja kuinka kaikki tuntuisi ärsyttävän jo valmiiksi ja miten päivä menisi siitä eteenpäin. Sitten ota toinen paperi. Kirjoita siihen samoista asioista vastaava teksti, mutta niin että olisitkin herännyt todella hyvällä päällä ja päivä jatkuisi sen mukaisesti. Vertaa näiden kahden tekstin eroja. Kun olemme huonolla tuulella, emme usein osaa nauttia kunnolla hyvistäkään asioista. Kun olemme hyvällä tuulella, voimme taas ottaa suhteellisen kevyesti asiat, mitkä toisena päivänä saisivat meidät hyppimään tasajalkaa. Tämä on esimerkki siitä, kuinka samat asiat tuntuvat erilaisilta sen mukaan mikä on meidän sen hetken tunne ja tunnelma. Mitkä ovat niitä elementtejä mitä tarvitset `hyvän päivän tunnelmaan`? Tarvitsetko enemmän aikaa aamuun? Viiden minuutin venyttelyn muutaman kerran päivässä? Jonkin mielikuva harjoituksen, mikä katkaisee sen hetken vaikkapa kiire kierteen? Jotta voimme jaksaa niitä asioita, mitkä eivät ole aina hallinnassamme, meidän tulee etsiä niitä asioita, millä voimme vaikuttaa jaksamiseemme. Olen yllättynyt siitä, kuinka pieneltä tuntuvilla asioilla, voi olla suuri merkitys.

Venus on siirtynyt skorpionin merkkiin ja on edelleen oppositiossa Uranuksen kanssa. Vesta on yhtymässä Kuunalasolmuun ja Uranus, Venus, Kuunsolmut sekä Vesta muodostavat Suuri-Risti kuvion. Palava liekki löytää omannäköisiä ja itselle tärkeitä asioita on ajassa vahvana. Ihmissuhteet ovat tapetilla. Saatamme kokea pettymystä myös kaikesta, minkä koemme estävän meitä tekemästä itsellemme merkityksellisiä asioita. En tiedä onko olemassa `unelmatilannetta tai unelma-aikaa`? Elämässä on aina ristiriitaisia ja hallitsemattomia asioita. On aikoja, milloin on parempi toimia tai haasteellisempaa toimia, mutta unelmien ideaali tilaa ja aikaa ei ehkä ole olemassakaan. Hetkiä kyllä on, mutta nekin muodostuvat siitä että olemme läsnä kyseisessä hetkessä, hyvien hetkien ohi voi myös mennä. Se, mikä saa meidät syttymään, on hyvä olla semmoista, että kynttilä palaa sateessa sateenvarjon allakin. Rakkaimmat muistot, kohtaamiset ja kokemukset ovat niitä, mitkä pystyvät siihen kerta toisensa jälkeen.

`Taivas on myös jalkojemme alla niin kuin päämme päälläkin.` -Henry David Thoreau