-

Jaksaa, jaksaa. vai jaksaako?

Pohdintoja ajasta

`Olkaa lyhtyjä itsellenne,`-Buddha

Marsin ja Pluton yhtymä kauriin merkissä on synnytys, mitä ei voi estää. Synnytys on aina pyhä tapahtuma. Sen voimaa on vaikea edes kuvailla. Aina kun jotain syntyy, jotain myös kuolee. Transformaatio on muodonmuutos, kuin tuhkasta nouseva Feenikslintu. Tästä tulilinnusta on erilaisia muunnelmia eri mytologioissa. Nämä kaikki kertovat samoista teemoista. Linnun symboliikkaan liitetään esimerkiksi uudistuminen, kuolema, kuolemattomuus ja elinvoima. On myös sanottu, että Feenikslintu tulee apuun, kun ihminen sitä eniten tarvitsee ja että sen kyyneleet herättävät kuolleenkin. Perhonen edustaa nopeampaa transformaation muotoa. Vertauskuvana voisi käyttää myös, että `uni on kuoleman veli`. Kun menemme nukkumaan, menemme alitajunnan syviin vesiin ja kohtaamme `tuntematonta`. Aamulla synnymme uudestaan.

Syntyminen ja uudistuminen ovat myös lohdullisia. Elämä muuttuu ja me muutumme `mukana`. Välillä se on lempeää ja meillä on tilaa olla siinä levollisesti mukana. Välillä se on intensiivistä ja puskevaa. Nyt elämme juuri intensiivistä aikaa. Jupiterin sekstiili eli positiivinen kulma Plutolle, tukee tätä synnytystä. Pluton ja Venuksen välinen kolmio, on myös erittäin tukea antava. Se auttaa löytämään oman arvomaailman ja `oman paikan` uudelleen: uuden päivitetyn version itsestä ja elämästä. Venus on maanläheisessä härän merkissä, mihin Aurinko on siirtynyt nyt perjantaina 20.4. Härkään liitetään aistillisuus, harmonia sekä esteettisyys. Härkä etsii tasapainoa ja tarvitsee enemmän aikaa muutokseen, jotta voi olla siinä `kokonaisena` mukana. Aika ei aina odota, olemmeko me valmiita. Neptunuksen sekstiili sekä Plutolle että Marsille tuo myös oman lisänsä, jotta voisimme lempeämmin ajautua uusille poluille. Tämä on hyvä lisä, mutta lahjakulmien `haaste` on se, että ne on otettava käyttöön. Kukaan ei avaa paketteja puolestamme.

Joe Louis on ollut Yhdysvaltalainen nyrkkeilijä sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänen vaikea elämänsä on ollut monelle esimerkki selviytymisestä. Hän on sanonut varsin  monitasoisen mietteen, että; `Kaikki haluavat taivaaseen, mutta kukaan ei halua kuolla.` On luonnollista, että tuntematon voi pelottaa. Se ei silti tarkoita että pelko olisi intuitio tulevaisuudesta. Usein juuri pelko nostaa menneisyyden kokemuksia esiin. Jos emme tiedä mitä tuleva tulee olemaan tai tarkoittaa elämässämme, mieli etsii vastauksia, mitkä saattavat tulla `apinamielemme` kautta. Tällöin rauhoittuminen ja keskittyminen ovat äärimmäisen tärkeitä apukeinoja. Omalla kohdalla olen huomannut, että tiettyyn pisteeseen saakka `pelko lähtee pelkäämällä`. Jos jokin asia pelottaa, pelon kieltäminen tuntuu kuilulta, missä pelko menee vielä syvemmälle. Se, että annan pelon tulla ja mennä, on minulle helpottavaa ja vapauttavaa. Vaikka samalla tiedän, että pelko on aiheeton, tunnetasolla annan sille tilaa tulla esille. Jokaisella on varmasti omat keinonsa, mutta on hyvä tunnistaa kyseiset keinot, jottei aika ole ihan liian kaoottisen tuntuista.

Uranuksen ja Auringon yhtymä vaikuttaa edelleen. Se on parhaimmillaan se tuulahdus, mitä tarvitsemme, jotta voimme paikoin `katsoa etäämmältä`, mitä tapahtuu. Uranuksella on toinen jalka tulevaisuudessa. Se on kuin utelias mieli, mikä etsii uusia ratkaisuja. Tässä elettävässä intensiivisessä ajassa, tämä on virkistävä tekijä. Liian syvissä vesissä sukeltaminen ei ole tarpeellista. Synnytys tapahtuu, vaikka emme aina ymmärtäisi mitä kaikkea kyseisessä hetkessä edes tapahtuu. Aina ei tarvitse jaksaa, ja silti elämä vie joka hetki eteenpäin. Tavalla jos toisella.

`Hän joka tietää kaikki vastaukset, ei ole kysynyt kaikkia kysymyksiä.`-Konfutse

Avartavaa viikonloppua kaikille!

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Elsa-leijona, Tiina Poutanen

Elsa-leijona, Tiina Poutanen