-

Huh hellettä

Pohdintoja ajasta

`Kaikki sammuttimet pitää tarkastaa vähintään kymmenen päivää ennen kutakin tulipaloa.` -Brittihotellin turvallisuusohjeet

Marsin ja Merkuriuksen neliö tuo mukanaan aikamoista aivosähköä. Mars on kauriin merkissä ja yhtymässä Pluton kanssa. Tämä on tunnollinen ja dynaaminen kuvio. Merkurius taas on oinaan tulimerkissä ja yhtymässä Uranuksen kanssa. Tämä kuvio on nopea, äkillinen ja `toisinajatteleva`. Näiden välinen tunnelma on hyvin ristiriitainen. Saatamme `kapinoida tiikerin lailla` itseämme tai omaa mieltämme kohtaan. Toki on hyvin mahdollista että kapinoimme muitakin kohtaan, mutta sisäinen ristiriita vaikuttaa eritavoin.  On kyse sisäisestä tai ulkoisesta ristiriidasta, se harvoin ratkeaa väittelemällä. Meissä itsessämme olevat asiat etsivät tasapainoa. Viikonlopun aikana kannattaa olla maltillinen kommunikoinnin kanssa. Väärinkäsitykset voivat saada aikaan tunteenpurkauksia ja pienistä asioista voi huomaamatta leimahtaa suuria.

Jokaisella on varmasti kokemusta, kuinka jokin asia vaivaa mieltämme, emmekä keksi sille mitään ratkaisua. Aamulla herätessämme saatamme tietää ratkaisun. Silloin kun mielemme tuntuu olevan solmussa, on hyvä ottaa aikaa ja tilaa, jolloin lukkokohta lähtee etsimään luonnollista tietä vapautuakseen. Voimme siinä välissä keskittyä tekemään aivan jotain muuta. Viikonloppuna olemme vastaavanlaisessa tilassa, missä saatamme oivaltaa isojakin asioita yllättäen. Sunnuntaina Merkurius siirtyy härän merkkiin. Vaikka muut ympärillä olevat tekijät ovat edelleen varsin vilkkaita, ajallisesti alkaa olla hieman helpompi saada ajatuksista kiinni.

Pluton kolmio Auringolle tuo viikonloppuun vahvistavan voimansa. Aurinko on härän merkissä. Maayhteyden, luonnon ja aistittavien aitojen asioiden ja kohtaamisten suhteen tämä on erittäin hyvä asia. Luonnossa käveleminen ja siitä nauttiminen auttaa lataamaan akkumme. Ruuan tuoksu ja maku, saunan lämpö, tuulen tunne iholla sekä vaikkapa rentouttavan musiikin kuuntelu vahvistavat meitä normaalia paremmin. Kyse on enemmänkin kokemisesta kuin tekemisestä. Jos teemme asioita, mutta emme pysähdy niiden äärelle, koemme pikemminkin irrallisuutta. Aidot kokemukset ja kohtaamiset ovat niitä, mitkä ruokkivat jälkikäteenkin. Nyt on hyvä aika miettiä `tekemisemme ja olemisemme` suhdetta sekä laatua. Vaikkapa puun alla rauhassa istuskellen.

`Aikaansaamisen jalon taidon lisäksi hallitse myös se jalo taito, että jätät asioita tekemättä. Elämän viisaus muodostuu epäolennaisuuksien eliminoimisesta.` — Lin Jutang

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Elsa-leijona, Tiina Poutanen

Elsa-leijona, Tiina Poutanen