-

Hetkittäin heikottaa

Pohdintoja ajasta

`Mielentyyneys on paras vastamyrkky sekä pessimismille että optimismille.`-Piyadassi Thera

Perääntyvä Mars on vesimiehen merkissä ja Kuunalasolmulla. Tämä on ristiriitainen kuvio. Kuvittele että kävelisit takaperin ja välillä kävely yltyisi juoksuksi. Jos emme keskity rauhassa siihen mitä teemme, tulos voi olla kaoottinen. Perääntyminen on ajallisesti hyvä aika viimeistellä asioita sekä kohdata teemoja, mitä haluaa viedä loppuun. Parhaimmillaan aika on erittäin hyvä irtipäästämiseen sekä vapautumiseen. Aivan kuin muuton yhteydessä oleva loppusiivous. Haasteena voi olla rajoitteiden hyväksyminen. Emme voi tai edes jaksa tehdä määräänsä enempää. Khironin positiivinen kulma sekä Marsille että Kuunalasolmulle ja paras mahdollinen lahjakulma Kuunyläsolmulle muistuttaa että matkasta saa nauttia. Jos menemme pää kolmantena jalkana, emme ehdi levätä ja elämä muuttuu helposti suorittamiseksi. Pienten asioiden lisääminen arjen keskelle, voi tuoda yllättävän paljon hyviä muutoksia tullessaan. Jupiterin neliö voi tuntua siltä että asiat tulee ratkaista, toimia ja viedä loppuun onnistuneesti, mutta emme voi nopeuttaa prosesseja. Tässä ajassa vaikka juoksisimme, emme pääsisi nopeammin perille.

Tiistaina 10.7. Venus siirtyy neitsyen merkkiin. Venuksen sekä Cereksen yhtymä neitsyen merkissä liittyy eri tavoin voimavaroihin. Ravinto, hoiva, tarpeet sekä tarvittavuus edustavat tämän `äidillisen` asteroidin että Venuksen yhtymää. Khironin kvinkunssi eli alitajuinen ja piilevä haastekulma edellä mainituille, voi nostaa hylkäämisen pelkoja ja tunteita pintaan. Saturnus, rakenteiden sekä selkärangan planeettana, toki tekee parasta mahdollista lahjakulmaa Venukselle että Cerekselle. Mieleen tulee esimerkki kissasta, joka on polttanut tassunsa ja joka vetäytyy puhdistamaan haavojaan ja eheytymään. Kissat kehräävät onnesta ja nautinnosta mutta myös kivusta. Kehräämisen avulla he pyrkivät parantamaan oloaan. Samalla tavoin tähän viikkoon kuuluu hyvät ja ravitsevat asiat, mitkä lisäävät hyvinvointiamme, mutta samanaikaisesti ne asiat, mitkä ovat kehityksemme tiellä. Pelkojen esille nousu ei tarkoita että pelot tapahtuvat. Tämä viikko on hyvä `puhdistuskuuri`. Uranuksen sekä Junon kolmio Venus-Cerekselle on tarvittava tuulahdus, mikä auttaa vapautumaan kipeistä muistoista. Ihmis-suhde asiat ovat vahvasti tapetilla.

Keskiviikkona 11.7. Jupiterin perääntyminen päättyy. Perjantaina 13.7. on Uusikuu ravun merkissä. Vaikka Neptunuksen, Jupiterin sekä Auringon ja Kuun välille muodostuu kultainen vesikolmio, aika on silti erittäin dynaaminen. Pluto sekä Uusikuu ovat tarkassa oppositiossa. Halu ja tarve uudistaa sekä uusiutua voi olla kova, mutta jos asiat eivät etene toivotulla tavalla, saattaa olla kahta takkuisempaa kohdata pettymyksen tunteita. Uusiutuminen tapahtuu aina ensin `näkymättömillä tasoilla` ja alkaa vasta sitten tulemaan konkreettiseen elämään ja tapahtumiin. Pinnan alla oleva paine on hyvä ja sopivasti hereillä pitävä tekijä, mutta sitä ei kannata yrittää nopeuttaa tai `ronkkia`.  Merkurius on leijonan tulimerkissä. Jupiterin neliö sekä Neptunuksen kvinkunssi voivat vaikuttaa tähän ajattelun sekä oivaltamisen planeettaan piilevästi. Esimerkkinä voisi käyttää keskustelua, missä kaksi ihmistä päättää ratkaista ongelmat ja päätyvät erimielisyyksiin, koska kummankin kokemukset ovat mahdollisesti erilaiset, kuin on luultu tai sitten sanat ovat ristiriidassa todellisuuden kanssa. Emme aina voi nopeuttaa rationaalisella mielellä olevien tunnekokemusten purkautumista. Voimme rauhoittaa tilannetta, mutta usein tunteiden kuuluu purkautua `loppuun`, ennen kuin koemme että olemme niistä oikeasti vapaita. Viisaus ja äly ovat erittäin hyviä matkakumppaneita, mutta tunne-äly tasapainoon vaaditaan kumpiakin puolia sopivassa mittasuhteessa.

`Loppujen lopuksi ei ole suurempi ihme syntyä kahdesti kuin tulla syntyneeksi kerran.`-Voltaire


Levollista ja uuden syntymän viikkoa kaikille!

Ympäri käydään, Emmi Vuorinen

Ympäri käydään, Emmi Vuorinen