-

Herätä nukkuva karhu.

Pohdintoja ajasta

Tänä viikonloppuna on kolme varsin merkittävää astrologista aspektia.  Jupiterin yhtymä Marsin kanssa skorpionin merkissä on näistä yksi. Jupiter on astrologinen Hannu Hanhi ja Mars edustaa toiminnallista puolta. Ajallisesti voimme löytää kultaiset avaimet elämäämme, mutta meidän tarvitsee herätä havaitsemaan mitä se tarkoittaa meidän elämämme suhteen. Jupiterin haasteisiin liittyy joko laiskuus tai se, että pyörimme innoissamme ympyrää, mutta emme saa mitään oikeasti aikaan. Kukaan ei tuo lottokuponkia käteemme eikä tee päätöksi puolestamme. Myös skorpionin merkissä varsinkin `puolustus tai hyökkäys` omaa itseämme tai toisia kohtaan on mahdollista. Sitten ne hyvät puolet. Kun löydämme mihin kohdistamme energiamme, tämä voi olla erittäin voimallista tai jopa intohimoista aikaa. Voima, mitä viikonloppuna tankkaamme, voi viedä varsin pitkälle. Vaikka emme vielä näe määränpäätä, se ei estä matkalle lähtemistä.

Toinen merkittävä tekijä on Venuksen ja Auringon sekä Pluton yhtymä kauriin merkissä. Tämä kuvion sekstiilissä eli positiivisessa kulmassa edellä mainittuun Jupiterin sekä Marsin yhtymään. Venus liittyy arvomaailmaan ja rakkauteen. Se pistää meidät kysymään elämmekö omannäköistä elämäämme. Aurinko taas on kuin aurinko taivaalla. Se mahdollistaa elämän, puhaltaa voimansa elämään ja täynnä elämän sekä tietoisuuden voimaa. Pluton merkitys liittyy uusiutumiseen sekä transformaatioon. Kaurispainotteisuus saattaa olla ankara ja toimia esimerkiksi niin että vaadimme itseltämme aivan liikoja. Vastuu ja vastuuttomuus liittyvät saman kolikon eri puoliin. Jos teemme kaikkemme ja vielä enemmän, se on liikaa, ei meillä ole sen jälkeen kykyä tehdä enää mitään. Vastuu on myös rajojen tunnistamista ja kunnioittamista, mutta yhtäaikaisesti hienovaraista tunnustelevaa etenemistä. Jos ajattelemme kaurista vuoristossa, on helpompi ymmärtää tätä voimaa. Hetkittäinen hiljentäminen ei tarkoita toimimattomuutta. Se on jalostamista.

Kysymys kuuluukin, kuinka saada edellä mainitut elementit käyttöön. Vernon Howard on sanonut; `On virhe ajatella, että on jo myöhäistä muuttaa vanhoja huonoksi osoittautuneita tapoja ja tottumuksia. Jos napsautat huoneeseen valon päälle, ei ole väliä sillä kuinka kauan huoneessa on ollut pimeää. Valo valaisee joka tapauksessa.` Lempeydellä ja tunnistamalla oman elämän arvoja sekä voimavaroja, voimme ohjata laivaamme paremmin.

Kolmas tekijä on Merkuriuksen, Uranuksen sekä Pallaksen välinen kolmio. Merkurius liittyy tietoon, älyyn, ajatteluun sekä kommunikointiin. Uranus on villi hevonen, joka on edellä aikaansa. Pallas Athene liittyy viisauteen ja itsenäisyyteen. Meissä kaikissa on pala visionääriä, kuin vain osaamme kyseenalaistaa oman mielemme aina tarvittaessa. Viikonlopun aikana myös Merkuriuksen neliö Khironille vaatii uskallusta ja rohkeutta kohdata pelkonsa. On ihan ok pelätä, kunhan se ei lamaannuta meitä ja kunhan uskallamme katsoa mitä pelon takana on. Se on usein aivan jotain muuta, kuin mitä pelko ensituntumalta tuntuu viestittävän. Vapautuminen ja asioiden näkeminen eri valossa voi olla hyvin merkittävä ja oivaltava tekijä muutosta ajatellen.

`Tulevaisuus kuuluu niille, jotka näkevät mahdollisuuksia ennen kuin niistä tulee ilmeisiä.` – John Scully

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén

Karhumieli, Tiina Poutanen

Karhumieli, Tiina Poutanen