-

Henkivartija

Pohdintoja ajasta

Perääntyvä Venus on siirtynyt vaa´an merkkiin eli on nyt omassa merkissään. Vastapäätä oppositiossa on Uranus ja neliössä edellä mainittuihin Kuunsolmut. Tästä muodostuu Suuri Risti kuvio. Venus perääntyy Cerestä kohden ja tarkka yhtymä on maanantaina 5.11. Ihmissuhteet, arvomaailma, rakkaus, tarpeet sekä hyvinvointi ovat ajallisesti esillä. Menneisyyden kokemukset ja muistot voivat nostaa päätään. Levottomuutta on ilmassa ja siksi onkin hyvä miettiä kuinka kestää painetta ja epämiellyttäviä tunteita, ilman että aina voi vaikuttaa kyseisessä hetkessä niihin. Sanonta odottavan aika on pitkä pitää paikkansa. Usein me toivomme aikaa ja tilaa, mutta odotamme muutosta. Tämä paradoksi on hyvin inhimillinen. Mistä tietää milloin on oikea aika tehdä ratkaisuja ja milloin oikea aika odottaa?

`Suuri Henki on antanut kaikille luoduilla mittaamattoman määrän voimaa: piikiville, muurahaisille, puiden lehdille, pyörremyrskylle... Silti jää voimaa vielä ylikin, käyttämättä. Se on annettu meille, mutta meidän on aina käyteltävä sitä viisaasti ja harkitusti.`Intiaanien viisautta

Sanotaan että kissalla on yhdeksän henkeä. Meillä ihmisillä taitaa olla rajallisempi määrä. Henki on olemukseltaan pyhä. Missä tahansa kulttuurissa ja uskonnossa pyhiin asioihin suhtaudutaan kunnioittavasti ja nöyrästi. Silti me saatamme ihmisinä toimia huomaamattammekin `kyynärpää` tekniikalla itse kukin. Välillä suhteessa itseemme, välillä suhteessa toisiimme. Kuinka usein ylitämme voimavaramme ja siitä huolimatta emme pysty tai osaa pysähtyä ajoissa? Voimavarojen positiivinen `haastaminen` on kasvua ja itsensä kehittämistä, mutta negatiivinen haastaminen on pahimmillaan äärimmäisen tuhoavaa. Tämä `maailmanmeno` on aikamoinen taitolaji, minkä erilaisia tilanteita meistä kukin joutuu seuraamaan.  Mitä jos kuvittelet olevasi itsesi `henkivartija`.  Seuraat `itseäsi` matkan varrella ja vaikkapa `keskellä neljän ruuhkaa`.  Henkivartija ei ole keskushyökkääjä tai puolustaja. Se seuraa sivusta mitä tapahtuu ja tarvittaessa on kuin suojakilpi, mikä suojaa tiellämme.

Neptunuksen ja Auringon välinen kolmio on vahvistumassa. Jos uskallamme antaa `sisäisen aurinkomme syntyä`, voimme levätä näillä laineilla varsin mallikkaasti. Positiiviset kulmat ovat lahjoja. Niiden eteen tulee pysähtyä ja paketti tulee avata. Ajassa on paljon mahdollisuuksia, mutta ne eivät aina tule tekemällä. Joskus mahdollisuudet löytyvät parhaiten kun annamme niille tilaa tulla, vaikkemme tietäisi miten ja mistä. Parhaat ideat syntyvät tämän `tyhjän tilan kautta`.

Merkurius on mennyt jousimiehen merkkiin ja on yhtymässä Jupiterin kanssa. Khiron on kolmiossa edellä mainittuihin, niin kuin on myös Kuunnoususolmu. Tästä muodostuu Kultainen kolmio kuvio.  Kuunnoususolmu on leijonan merkissä.  Parhaimmillaan tämä on `parantavan ja eheyttävän kommunikoinnin aikaa`.  Voimme miettiä tulevaisuuden toiveita ja saada kiinni laajemmista kokonaisuuksista sekä siitä kuinka ottaa nämä ajatukset myös konkreettiseen elämään ja toimintaan mukaan, mutta… Kun tuli leimahtaa, sitä saattaa olla vaikea hallita. Alussa mainitut Venuksen teemat kertovat mitä on `pinnan alla`. Jos henkivartija olisikin tässä tilanteessa nuotion vartija eli tarkkailisi tätä kaikkea hieman etäämmältä ennen toimintaa. Kun elämänarvot ja suuntaviivat ovat selkeämmät, jousimiehen nuolet lentävät selkeämmin tarkoitettuun kohteeseen, eivätkä kimpoile minne sattuu. Esimerkiksi Japanissa jousiammuntaa harjoitetaan useissa koulukunnissa. Toiset koulukunnat periytyvät seremoniallisesta ammunnasta, toiset taas sotilaskoulutuksesta. Eugen Herrigel on kirjoittanut kirjan Zen ja jousella ampumisen taito. Viikonlopun tunnelmat kuvastavat tätä ajatusta hyvin.  Onko sinun viikonlopun suuntasi seremoniallinen? Tähän on hyvä tähdätä.

`Muistuta itseäsi päivittäin siitä, ettei onneen ole tietä. Onni on tie.` Wayne Dyer

Ystävällisin terveisin
Johanna Vilén